Når bruddet kommer uventet.

         

Forhold er sterkt linket til vår identitet. Når bruddet skjer og vi mister et viktig aspekt i livet, kan det føre til fortvilelse og håpløshet.

Når bruddet kommer uventet, oppleves det sjokk, sinne, vantro, sorg og panikk. For noen er det naturlig å forsøke å forstå. Noen vil forsøke å ordne opp, mens det for andre vil føre til en total apati. Vi kan prøve å ignorere det som har skjedd. Vi kan fornekte det. Vi kan skylde på oss selv, på andre, eller på hendelser. Vi vil da gjøre alt vi kan for å prøve kontrollere hendelsene, for vi tror at de er problemet. Det vil naturligvis føre til stress, for det er så mange faktorer i livet som vi ikke har kontroll over. Du har ingen kontroll over hva et annet menneske føler eller tenker. Du kan ikke bestemme at et annet menneske skal elske deg, om de skal bli eller dra.   

«Hva gjør jeg når min mann etter 25 års ekteskap bytter meg ut med ny dame på én dag, og forventer forståelse, sympati, men ikke forstår mitt sinne og min sorg? Hvordan akseptere, gå videre uten å forbli bitter og tenke at alt er min feil?» - Kvinne, 50 år

Når vi ikke har mulighet til å endre de ytre omgivelsene, blir vi presset til å endre oss selv. Det er da vi kan finne verdiene og overbevisningene som skaper håpløsheten og lidelsen. Pass på å ikke gå inn i en ressurssvak tilstand i en tid der du trenger å være sterk. Det du gjør når krisen rammer deg vil bestemme om du bryter gjennom og blir sterkere, eller om du bryter sammen og blir svakere. 

For å klare å skape en ny start, må vi akseptere at det har skjedd det som har skjedd. Det finnes ingen annen utvei når du ikke kan endre omgivelsene. Vi må kunne se tapet i øyene og skape en visjon for en bedre fremtid, for å kunne få det bra igjen. 

Vi ønsker å bevege oss fra å være et offer for ytre omstendigheter som vi ikke har kontroll over, til å forstå at vår virkelighet skapes fra øyeblikk til øyeblikk gjennom tankene. 

Opplevelsen av det som skjer vil endre seg når det du velger å tenke på endres. 

 

Hvordan dette gjøres er noe av det vi skal snakke mer om på Lev Sterkt - webinaret. 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/levsterkt/  

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp. 

I inspirasjon og kjærlighet. 

Kevin 

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid