Uke 17 - Lidelse

«Har nettopp opplevd et samlivsbrudd. Trodde vi skulle bli gamle sammen. De første 6-7 ukene etter bruddet var forferdelig. Jeg gråt meg gjennom dagene og tok sovetabletter. Klarte ikke begynne på jobb igjen før etter 3 måneder. Jeg sover fortsatt på sofaen og synes det meste er bare trist. Ingen å lage middag til. Hvem skal jeg pynte meg for nå?». 

- Kvinne, 57 år


Den vanskelige, emosjonelle tilstanden som et samlivsbrudd kan ta deg inn i er smertefull, og samtidig gir den deg en mulighet for vekst. Du vil vokse når du finner en måte å komme ut av denne vanskelige emosjonelle tilstanden på. Dette vil gi deg en mestringsfølelse, da du vokser når du klarer noe du tidligere ikke har klart. 


Det første du må gjøre er å bestemme deg. Bestemme deg for å komme ut av den dårlige tilstanden. Når du er i en tilstand som ikke føles bra, som ikke er bra for deg eller andre, hvorfor forblir du i den? Fordi du noen ganger trenger det også. 


Det er en del av det å være menneske å kunne føle seg frustrert, lei seg, sviktet, såret, skuffet, sint osv. Kunsten er å ikke bli værende i disse utfordrende følelsene, for da blir livet blir vanskeligere og vanskeligere. Samlivsbrudd kan være en livskrise som kan sette i gang en nedadgående spiral. Du ønsker å snu denne spiralen til oppadgående, slik kan livet bli bedre enn noen gang. Du ønsker å la samlivsbruddet bli ditt gjennombrudd i stedet for et sammenbrudd. 


Hvordan? 


Målet er være å komme ut av den vanskelige emosjonelle tilstanden på raskest mulig tid. Det er vitenskapelig bevist at dette er mulig på bare 90 sekunder. 90 sekunder er nemlig tiden det tar å få hormonene ut av kroppen som skaper følelsene. Jo tidligere du tar tak i deg selv i en dårlig emosjonell tilstand og endrer denne, desto bedre og lettere blir det. Desto lengre du er i den dårlige emosjonelle tilstanden, dertil vanskeligere er det å komme ut av den. Du kan også bli avhengig av hormonene som skapes av tilstanden du er i. 


Det er en enorm mestringsfølelse å komme ut av en tilstand som tidligere kontrollerte deg. Da tar du kontroll i stedet for at tilstanden har kontroll over deg. Det er dette som gir veksten. 


Den største og kanskje den viktigste årsaken til lidelsen, kommer av fokuset du har på deg selv. Hva du har mistet, hva du har mindre av, og hva du aldri får tilbake.  


Du har gjerne fokus på at du har blitt forlatt, men lidelsen kommer fra meningen du skaper. Måten å komme ut av lidelsen på er å gi slipp på forventningene du har og har hatt.


Hvis du vil komme ut av lidelse etter samlivsbrudd, er en av de beste måtene å bytte ut forventningene dine med hva du faktisk har som du kan sette pris på, noe du er takknemlig for. Uansett hvor vanskelig det oppleves det du står i nå, så kan du alltid finne noe å være takknemlig for. 


Tenk på hvor mye det vil gjøre for deg og de rundt deg. 


Det er flere måter å komme ut av den emosjonelle tilstanden. Dette vil jeg fortelle mer om på Lev Sterkt - Webinaret i kveld kl.20:00. 


Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/lev-sterkt-webinar-blogg/ 


Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp. 


Kevin

www.levsterkt.no 

 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid