Varig endring

Uke 15 – Varig endring

 

«Etter 29 år sammen pakker mannen sine klær og stikker. Han har oppført seg kaldt lenge, men jeg har tenkt at det er jobb og at han er sliten. Har prøvd lenge å prate til han, men han vil ikke snakke. Jeg har sagt at vi kan få hjelp, men det vil han heller ikke. 

Jeg er helt knust. Dette er min mann, som jeg har signert papir på at vi skal være sammen for alltid. Forstår ingenting. Han tar ikke telefonen hvis jeg ringer, svarer ikke på meldinger osv osv. Til barna har han sagt at det er best å holde avstand til meg. 

Jeg går rundt med konstant uro i kroppen og gråter masse. Syns alt er vanskelig nå. Blir svimmel hvis jeg tenker fremover. Vil bare at han skal komme hjem».

 

-Fortvilet kvinne

 

Når vi opplever enorme livsendringer og tror vi ikke kan klare å komme videre, må vi trene på og installere tre overbevisninger.

 

Utfordringen er når vi tror at noen andre skal ordne utfordringene for oss.

 

I tilfellet med denne fortvilte kvinnen, som bare ønsker at mannen skal komme hjem, og at alt skal bli som det var. Slik er dessverre ikke livet. Livet gir oss endringer enten vi vil eller ikke.

 

Når livskrisen er der, finnes det flere valg. Noen velger å skylde på noen, andre skylder på hendelser, eller på seg selv. Man kan også håpe på at livet endrer seg, slik som i dette tilfellet, hvor hun håper at han kommer hjem. Det er viktig å vite at vi aldri har (eller skal ha) kontroll over et annet menneske, selv om de har signert en kontrakt på at de skal være sammen med oss for alltid. Det finnes en annen mulighet som iblant er vanskelig å se i en krise. Når livet endrer seg, er det viktig at du endrer med det. Jeg ønsker nå å gi deg tre overbevisninger som gjorde en stor forskjell for meg. 

 

Den første overbevisningen du må ha for å skape endring er;

 

  1. Det MÅ endres NÅ.

 

Legg merke til nøkkelordene MÅ og NÅ. Du kjenner kanskje noen som sier de burde gå på diett, de burde begynne å trene, osv. Skjer det? Som regel ikke.

 

Så lenge det ikke er en nødvendighet, vil det ikke skje. Når det derimot blir en nødvendighet for oss å endre og det må skje nå, øker sannsynligheten veldig for endring.

 

Neste utfordring er at når du ønsker endring, men tror det er noen andre som skal gjøre det for deg. For å få en endring nå, må du installere neste overbevisning som er;

 

  1. JEG må endre dette NÅ.

 

Skal vi endre livet vårt og få en varig endring, må vi ta ansvaret selv. Legger vi ansvaret over på noen andre, setter vi oss selv i en svak posisjon i livet. Du har ikke kontroll over partneren din, og kan ikke endre partneren din. Du kan bare endre deg selv.

 

Fokuserer du på at du ikke har kontroll og at partner ikke vil endre seg, kan det føre til lidelse. For endring i livet må vi derfor installere og trene inn neste overbevisning som er;

 

  1. JEG kan endre dette NÅ.

 

Du vil ikke klare å gå videre, eller gi slipp på partner om du ikke tror du kan. Mange tror de ikke kan endre for de ser bakover istedenfor fremover. Har du feilet i fortiden og fokuserer på det?

 

«The past does not equal the future.», sa en klok læremester.

Det er viktig å forstå at fortiden ikke er lik fremtiden.

 

Hvis du kun ser i speilet når du kjører bil, vil du sannsynligvis krasje etterhvert. Hvis du lever i fortiden, vil du ikke kunne skape en ny fremtid. Mange jeg snakker med, tror de ikke kan fordi de ikke har klart det i tidligere.

 

Walt Disney fikk 301 avslag fra banker før han fikk ja.

 

Dine overbevisninger vil bestemme om du kommer deg videre eller ikke. De vil kontrollere livet ditt, og de fleste av oss er ikke bevisst på overbevisningene.

 

Overbevisningene våre guider våre tanker og følelser.

 

Jeg gleder meg til å dele mer om våre overbevisninger og hvordan endre de på kveldens Lev Sterkt - Webinar.

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/lev-sterkt-webinar-blogg

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid