Hva er dine viktigste behov?

Hva er dine viktigste behov?


Vi har seks grunnleggende behov som vi må få dekket i ett forhold. Sikkerhet – Variasjon/spenning – Viktighet – Kjærlighet – Vokse og Bidra.

 

 

Når vi oppfyller to av behovene for hverandre, har vi en kontakt. Oppfyller vi fire av behovene for hverandre, har vi en sterk binding. Oppfyller vi alle seks behovene for hverandre, vil vi aldri forlate hverandre.

 

 

Når vi oppfyller behovene kjærlighet, vokse og bidra i forholdet, omfatter det at vi opplever de andre behovene også. Når vi fokuserer på noe utenfor oss selv, blir våre problemer og kilde til problemer mindre. Bidra og kjærlighet er derfor viktige behov å fokusere på.

 

 

Utfordringen for de fleste av oss er at vi fokuserer på sikkerhet og viktighet i stedet for på kjærlighet. Vi tror at vi må ha sikkerhet og viktighet før vi fortjener kjærlighet.

 

 

Vi har alle mest fokus på to av de grunnleggende behovene, og det er drivkraften i våre liv. Spørsmålet er derfor: Hvilke av de behovene har du fokus på, og hvilken rekkefølge er de i. Hva er viktigst for deg?

 

 

Hvis de er drivkraften din og du ikke får dekket de i forholdet, gir det smerte.

 

 

En person som har størst fokus på sikkerhet, vil ta helt andre avgjørelser enn en person som fokuserer på kjærlighet.

 

 

En person som fokuserer på sikkerhet , vil alltid prøve å kontrollere sin verden.

 

 

Utfordringen er at det er så mange faktorer i livet som vi ikke klarer å kontrollere, og som vi ikke har kontroll over.

 

 

Når vår drivkraft er sikkerhet og vi ikke føler denne sikkerheten, vil det hindre vår flow av kjærlighet.

 

 

Når vi er bevisste på våre to viktigste behov og rekkefølgen på disse, finner vi motivasjonen og drivkraften vår til våre tanker, følelser og oppførsel/adferd.

 

 

Hvordan du får oppfylt dine to viktigste behov av de seks grunnleggende, er den mest effektive måten å kartlegge din lykke i forholdet på.

 

 

Hvis du ser at sikkerhet er og har vært det viktigste for deg, kan du endre dette til å fokusere mer på kjærlighet og mindre på sikkerhet.

 

 

Jo mer usikkerhet du komfortabelt kan leve med, desto bedre blir kvaliteten på livet ditt. Likheter i forholdet skaper sikkerhet. Ulikheter skaper variasjon/spenning og lidenskap.

 

 

Det er mange mennesker som lever med mye usikkerhet, og allikevel føler seg elsket og i stand til å elske. Fokus på sikkerhet som det viktigste gjør at du lever mest i frykt.

 

 

Frykten for å ikke være nok. Frykten for å bli forlatt. Frykten for å bli ensom. Frykten for utroskap. Frykten for å ikke bli elsket. Det vi frykter og fokuserer på, vil vi føle, uansett om det er sant eller ikke.

 

 

Hvilke av de seks grunnleggende behovene er viktigst for deg? Og i hvilken rekkefølge? Setter du sikkerhet foran kjærlighet? Eller setter du kjærlighet foran sikkerhet?

 

 

Velkommen til webinar i kveld for å få mer klarhet i dine behov.
«Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid.» Onsdag kveld 28. april kl. 21:00. Klikk link for påmelding: https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

 

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

 

Kevin

 

 

www.kevinfroystad.no

 

 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid