Hemmeligheten til selvfølelse

En god selvfølelse er noe vi alle ønsker å føle og ha. Hva er det og hvorfor er det så viktig?

Selvfølelsen handler ikke om prestasjoner, men er en betingelsesløs vurdering av din egen verdi. Du kan prestere dårlig, men likevel kjenne på at du som person har en grunnleggende verdi. Du aksepterer deg selv for den du er, selv om du har feil og mangler – som alle andre!

Selvfølelsen er erfaringsbasert – den er lært gjennom interaksjoner med mennesker som er viktige for deg.

"Du skal vite at på bare en liten uke har du lært meg så mye, at jeg for første gang på flere år føler at jeg er i ferd med å ta tilbake selvrespekten, og styrken i meg til å ta gode avgjørelser for meg selv."

Dette er en av mange tilbakemeldinger jeg får når noen lærer å føle bra om seg selv. I det øyeblikket vi forstår dette, så vil vi ta bedre avgjørelser for oss selv og de vi er glade i.

Selvfølelse gjør at vi tør å følge vår indre stemme, å gjøre det som vi mener er riktig for oss. Selvfølelse gjør at du overvinner frykten for å ta feil valg. Du vet at alle valg har en konsekvens og at du vil lære. Selvfølelse gjør at du overkommer frykten og frykten for å feile.

Det motsatte skjer ved manglende selvfølelse, da kritiserer vi ofte oss selv, og andre. Vi klarer ikke å sette grenser for andre. Når vi ikke setter grenser for andre, og vi treffer andre med manglende selvfølelse, tillater vi andre å behandle oss på måter vi ikke burde tillatt.

Lav selvfølelse kjennetegnes ofte ved at noen negative antakelser går igjen, disse dukker ofte opp som negative tanker om oss selv: Jeg er ikke god nok. Jeg strekker ikke til. Jeg er mindreverdig. Jeg er verdiløs. Jeg er ett dårlig menneske. Jeg er svak. Jeg er feilvare/ødelagt. Jeg er uelskverdig.

Disse tankene fører til ett dårlig selvbilde. Hvordan kan vi best mulig skape en god selvfølelse? Hør filmen for tips.

Jeg vil også snakke mer om selvfølelse på webinaret onsdag 5. mai «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin


Eldre Nyere


  • Kristin

    Fantastisk …klokt ..


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid