Vet du hva du virkelig trenger?

 

Alle har alle grunnleggende behov. Det er primært våre behov som bestemmer retningen for valgene vi tar. Vi har alle behov vi ønsker å få oppfylt.

Når behovene påvirker valgene vi tar, vil det i stor grad ha innvirkning på retningen for vårt liv som skaper vår skjebne. Da er det kritisk viktig å vite hvilke behov vi har. Hva er dine to viktigste behov?

Når vi opplever livs kriser som medfører store smerter, så mister vi kilden til våre behov av syne. Å miste kilden til å få våre grunnleggende behov dekket er derfor årsaken til disse smertene. Det vil derfor være til stor hjelp for oss å vite hvilke behov vi ikke lenger får oppfylt.

Om vi ikke er bevisste på hvilke av våre to viktigste behov vi navigerer etter, vet vi heller ikke hvorfor vi gjør som vi gjør eller føler som vi føler. Vi lever da i en reaksjon på alt som skjer rundt oss, og tror at det er de ytre omgivelsene som skaper følelsene i oss. 

Så hva er behovene våre?

Vi erfarer alle at vi trenger å oppnå behovene, men vi finner forskjellige måter å oppfylle de på. Hvert av behovene kan oppfylles på negative måter eller positive måter. Det betyr at vi kan oppnå behovene på en måte som er positiv for oss, for andre og for helheten. Vi kan også oppnå behovene på en måte som er negativ for oss, for andre og for helheten.

Behovet for sikkerhet kan for eksempel oppnås ved å ta en god utdannelse, lære noe nytt, eller ha tro på at man alltid finner en løsning. Eller vi kan oppnå sikkerhet med å gjøre så lite som mulig, og dermed unngå utfordringer.

Vi kan oppnå kontakt ved å være kjærlige og hjelpende, eller ved å være kontrollerende og dominerende. 

Vi kan oppleve variasjon og spenning ved å møte nye mennesker, eller ved å ruse oss. 

Vi kan oppnå viktighet ved å bli best i noe og gjøre en forskjell, eller ha det største problemet.

Vi kan oppnå de fire grunnleggende behovene nevnt ovenfor på negative måter, men det vil aldri føles bra. For å få den gode følelsen har vi også flere behov vi trenger å oppnå, som å vokse og bidra.

Velkommen til kveldens webinar med temaet "våre behov." 

«Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid». Onsdag 17. februar kl. 21:00. Klikk link for påmelding. https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid