Varig endring

Varig endring.

Hvem er det ikke som klarer å endre en periode men for så å skli tilbake? Vi ønsker alle en varig endring sant? Dette er noe som skjer spesielt i en parsituasjon.

Du vet at noe må endres, du kjenner det selv og partner har gitt gode tilbakemeldinger på det. Du tar tak og klarer holde noen uker, før du sklir tilbake til gamle vaner. Det kan være at partner ønsker at du skal være mer tilstede når dere prater. Kanskje partner ønsker anerkjennende ord som «jeg elsker deg» eller «jeg er glad i deg.» Kanskje du eller partner sliter med sinne? Du overreagerer og dette går helt klart ut over partner.

Jeg har snakket mange ganger om at all endring starter med en avgjørelse. Vi må bestemme oss for å ta et valg. Utfordringen oppstår når vi ikke klarer å bestemme oss. Da mangler vi noen viktige brikker for å lykkes. For det er aldri mangel på evne som hindrer oss til endring, det er mangel på motivasjon.  

Hva hindrer oss i å ta avgjørelsen for endring som vi vet at vi bør ta? Frykt.

Hva må vi gjøre for å komme gjennom frykten? Ta avgjørelsen.

Avgjørelsen må være så sterk at den tar oss gjennom frykten. Frykten for å feile, frykten for å bli forlatt, frykten for å ikke bli elsket.

Hvordan kan vi klare det? Vi må ta oss selv opp i en ressurssterk tilstand. Ellers er det ingen skikkelig avgjørelse. Jeg skal prøve virker ikke. Vi forteller oss selv at vi har prøvd og at det ikke gikk om vi ikke lykkes. Å bare prøve er som å si at det ikke gikk pga noe annet enn oss selv.

I stedet for å komme med unnskyldninger for å slippe unna forpliktelsen, så er det nødvendig å ta en avgjørelse om å endre og ta medfølgende ansvar selv.

Hvis vi ønsker en varig endring, må vi bestemme oss og det må installeres 3 overbevisninger. Det nytter ikke prøve å endre uten du installerer disse tre overbevisningene.

 

  1. Det må endres nå.
  2. Jeg må endre det.
  3. Jeg kan endre det.

 

Vi trenger også å se smerten ved å ikke endre og gleden ved å endre. Jeg har en kamerat som har røykt i mange år. Jeg har selvfølgelig pratet med ham og fortalt at jeg kan hjelpe ham med å slutte, men han ønsket ikke det. Faren for kreft var langt der fremme og var absolutt ingenting han tenkte på eller bekymret seg for.

Han ønsket bare å røyke, that’s it.

Årene gikk, og en dag da jeg møtte ham igjen, la jeg merke til at han ikke røykte. Jeg spurte hvorfor og han fortalte det.

En dag han stod ute og tok seg en røyk, kom datteren på 6-7 år hysterisk gråtende til han. «Hva er det, hva er det? Spurte han.

«Jeg vil ikke at du skal dø, svarte hun.»

«Jeg skal ikke dø», sa han. «Jo, du kommer til å dø», sa hun og gråt hysterisk mens hun pekte på røyken.

Han så på røyken, så på henne og så på røyken igjen. «Jeg kommer ikke til å dø, jenta mi.»

«Jo, du kommer til å dø. Jeg vil jo at du skal være der når jeg gifter meg.»

Dette gav ham nok smerte til å stumpe røyken.

I kveld kl. 20:30 på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid» skal vi lære mer om hva som skal til for varig endring.

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid