Uvitenhet

Uvitenhet.

Kjærlighet er ikke alltid nok.

Mange forhold tar slutt pga manglende intimitet.

Den viktigste ingrediensen for intimitet er polaritet. Motsatte energier skaper lidenskap.

Hvordan kan vi klare å opprettholde polariteten i forholdet?

 

Noen ganger tør vi ikke å være oss selv i forholdet. Dette begrenser ikke bare oss selv, det begrenser også forholdet vårt.

Jeg har tidligere snakket om hvor viktig det er å forstå oss selv for å kunne forstå partner og forholdet på en tidligere videoblogg. I dag vil jeg snakke om konsekvensene av å være uvitende. Når man ikke vet at man ikke vet, er dette noe som kan lede inn til kollaps i ekteskapet.

Denne ubevisste uvitenheten gjør at fortroligheten uteblir, og videre polaritet og intimitet utelukkes som en naturlig del av forholdet.

Menn og kvinner tenker ulikt og kommuniserer forskjellig. Kommunikasjonsutfordringer skaper stress. Det forårsaker ubehagelige øyeblikk og mangel på polaritet i forholdet.

Følelser kan gå fra lys til mørke på sekunder, og om partnere begrenser sitt følelsesmessige uttrykk, begrenses også lidenskapen i forholdet.

 

Lidenskapelig intimitet er et avbrekk fra hverdagen. Det kobler oss fra roller og ansvar, og gir oss en følelse av oppfyllelse. For å lykkes med dette er god kommunikasjon, gjensidig tillit og respekt kritisk viktig.

 

Her er noen viktige spørsmål å fokusere på for å utforske utfordringer med kommunikasjon og intimitet i forholdet:

 

 1. Hvordan kan vi bli mer lekne, tilstedeværende og lidenskapelige?
 2. Hvordan kan vi skape mer polaritet i forholdet?
 3. Hvordan forsterker vi kommunikasjon?
 4. Hva er det vi ikke deler?
 5. Hvorfor og hvordan holder vi tilbake?
 6. Hvem føler seg ikke forstått i forholdet vårt?
 7. Hvordan misforstår vi hverandre?
 8. Hva kan vi gjøre for å utvikle oss og gjøre forholdet mer lidenskapelig og spennende?

 

Hver uke så får jeg flere emailer som ligner denne.

 

«Snart 20 årig samliv som i mange år har stått på stedet hvil fordi den ene parten ikke kommuniserer. Ikke ved å ikke kommunisere slik den andre vil, men mangel på kommunikasjon fordi man ikke er vant til å snakke om vanskelige ting/uenigheter/det som oppfattes som ubehagelig. Det blir da enklere å tie stille og ikke mene noe om noe. Så vedkommende blir selv usynlig, samtidig som den andre parten prøver å få personen til å bidra med sine tanker og meninger. Ingen av partene har det bra, og løsningen for vedkommende blir å avvikle forholdet for å unngå å kommunisere. Den andre parten ønsker å kunne snakke sammen om utfordringene med hensikt å se om det finnes andre løsninger enn samlivsbrudd.»

 

Kommunikasjon er noe av temaet for kveldens webinar kl. 20.30. «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.» Klikk link for deltakelse; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


 • Inger Margrete Mikolaisen

  Kom dsv ikke inn den 19 01 2022 kom inn nå på innledning der du er ute i ytterklær.,Gorige ons fikk jeg ikke se fra kl 21.30 , måtte bryte av mens jeg tok rapporten frabhjwmmet. Prøvde å gå inn senere ,men kom ikke inn. Kan det være åpent så en kan se senere . Sjønner om ikke det går Mange tall for en flott sending.


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid