Sliter du med kommunikasjon i forholdet?

Dobbelbindingskommunikasjon.

Når vi som partnere har problemer med å få til en tydelig, effektiv og klar kommunikasjon så kan det lede til "dobbeltbindingskommunikasjon" i forholdet. Det blokkerer god kommunikasjon i forholdet og begrenser videre vekst. Og alt som ikke vokser vil etter hvert visne og dø ut. Også ett forhold.

Hva er årsaken til at forholdet som var så magisk, der dere hadde det så bra sammen, tok slutt? Dere så andre par som opplevde at forholdet døde ut og dere var fast bestemt på at det aldri skulle bli slik for dere. Plutselig er du der selv en dag, og lurer på hva som skjedde. Jeg har studert forhold i lang tid og observerer at dobbelbindingskommunikasjon er en av faktorene som kan føre til at forholdet dør.

En "dobbeltbinding" er kommunikasjon i ett forhold der vi får beskjed om å gjøre noe, og når du gjør det opplever du at det ikke blir satt pris på eller at det ikke er bra nok. Du må ta grep, men du får blandede beskjeder om hvordan du skal gjøre det, og du føler at du "feiler uansett om du gjør det eller ikke gjør det." På denne måten føler du smerte ved å gjøre det samtidig som ved å ikke gjøre det.

La oss se på noen eksempler:

Din partner ber deg f.eks om å "være spontan". Dette er ett paradoks – det leder deg til å handle på egen hånd, men det er umulig å oppfylle kommandoen uten å bryte den. Om du sier eller gjør noe som svar på din partners ønske, får du utfordringer uansett. – om du gjør som din partner ønsker er du derimot ikke spontan. På den andre siden, hvis du ikke gjør noe, er du heller ikke spontan.

Din partner vil at du skal tjene mer penger, men viser stor misnøye med at du kommer sent hjem fra jobb. Hvis det er nødvendig for deg å jobbe til alle døgnets tider for å tjene mer penger som din partner ønsker, føler du sannsynligvis at du ikke kan vinne uansett hva du velger å gjøre.

Dobbeltbinding er ett vanlig problem i forhold hvor der er passivitet.

Vellykket og grei kommunikasjon følger en viss rekkefølge:

Trinn én: En forespørsel blir gjort, "kan jeg få en klem?"

Trinn to: Forespørselen blir oppfylt når jeg gir deg en klem.

Trinn tre: Oppfyllelse av forespørselen blir bekreftet med "takk."

Dobbeltbindingskommunikasjon avbryter enkel kommunikasjon og forhindrer ett vellykket resultat:

Trinn én: En forespørsel kommer, "kom og gi meg en klem."

Trinn to: Forespørselen blir oppfylt når jeg kommer bort og klemmer deg.

Trinn tre: Oppfyllelse av forespørselen forhindres om jeg klemmer deg og du på samme tid skyver meg vekk.

Jeg vil fortelle om 5 trinn for å komme ut av dobbelbindingskommunikasjon i kveld kl. 20.30 på webinaret. «Hvordan gjøre ressurssterk i en vanskelig tid.» 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid