Tillit

 

Tillit.

Intime relasjoner gir oss våre største gleder, men de kan også gi oss våre største smerter. Denne bloggen handler om en av de viktigste komponentene i relasjoner – tillit – og hvordan det å skape tillit kan forandre ethvert forhold.

Tillit skapes ikke i enkle tider, det skapes gjennom tøffe tider der vi møter våre dypeste frykter. Klarer vi å skape tillit i tøffe tider, vil forholdet vokse og bli sterkere. Det er også mulig å bygge tillit igjen selv når den har vært borte i lang tid.

Det er viktig at du avklarer nøyaktig hva du ønsker å oppleve med partneren din om du er misfornøyd i forholdet ditt.

For å skape en endring må vi først og fremst slutte med hjelpeløs frustrasjon og bli nysgjerrig på hvordan vi kan skape en forandring.

Forskning viser at en tilbaketrukket mann ofte er dødens kyss for et forhold. Hos par som sliter er det typisk at den ene trekker seg bort mens den andre forfølger. Den som trekker seg bort er såret og den som forfølger har et behov for å føle seg forstått. Jo mer man trekker seg unna, desto mer forfølger den andre og jo mer man forfølger, desto mer trekker den andre seg bort.

Det gir håp å vite at dette er en ond sirkel som det er mulig å bryte.

Vi kan bryte den onde sirkelen ved å styrke oss selv og se hverandres oppførsel som et uttrykk for behov om å bli elsket. Deretter er kunsten å forplikte oss til å gi hverandre det vi trenger. Vi har en tendens til å tro at vi har gitt vår partner alt. Ofte har vi gitt alt bortsett fra det partneren virkelig trenger.

Dr. Madnes forteller om et viktig punkt som er avgjørende å forstå i forhold. Når kvinnen er ulykkelig, vil mange menn ofte skylde på seg selv. Menn er langt fra ufølsomme mener Dr. Madanes. Menn er faktisk ofte overfølsomme for kvinnens følelsesmessige tilstand. Når menn føler at de ikke kan gjøre kvinnen sin glad, blir de frustrerte og prøver å distansere seg fra frustrasjonen ved å gå+ inn i defensiv atferd som tilbaketrekning, sinne eller å fokusere på jobb for å beholde selvtilliten.

Denne defensive adferden er destruktiv og reduserer tilliten. Det er viktig for kvinner å forstå at under denne adferden ønsker menn fortsatt å elske og bli elsket. Det menn trenger å lære er at den største følelsen av selvtillit og betydning vil komme fra evnen til å fortsette å elske kvinnen gjennom utfordringer.

Det kreves tillit for å lykkes med det. Tillit er grunnmuren i etthvert forhold, romantisk eller i andre forhold. 

Hvordan kan det bygges? 

 

Det er noe av temaet for kveldens webinar kl 21:00. «En ny start.» Klikk link for å delta: https://webinar.kevinfroystad.no

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid