Snille mennesker kan gjøre vonde ting mot hverandre.

To mennesker som brydde seg veldig om hverandre gjorde hverandre vondt, og de visste ikke hvorfor. Virker dette kjent?

Faktum er at hyggelige mennesker i fine forhold kan gjøre vonde ting mot hverandre, mener ekspert på forhold Dr. Cloe Madanes.

Mange lærer ikke av sine brudd men blir forelsket igjen, går inn i et nytt forhold og gjør samme feilene om igjen. Det er derfor veldig viktig å forstå hvordan vi kan blokkere mønstre av misforståelser i neste forhold.

Mange føler også de har kastet bort flere år når de opplever at forholdet feiler. Faktum er at vi ikke har kastet bort år når vi lærer. Så lenge vi lærer, har vi ikke feilet. Vi vinner, eller vi lærer.

Denne sterke følelsen av å ha feilet og mistet, gjør det ekstremt smertefullt. Denne smerten tapper deg for krefter og gjør deg ressurssvak. Vi er nødt til å akseptere og gi slipp for å skape en ny fremtid.

Her er noen av de setningene som har kommet på epost til meg de siste to dagene.

«Jeg sliter så sykt og kommer meg liksom ikke opp igjen. Kjenner på en stor sorg og et intenst hat.»    

«Jeg hadde i det lengste håpet at ekteskapet ville holde. Jeg er nå ganske deprimert. Jeg føler at jeg har mistet så mye av det livet vi kunne hatt sammen i alderdommen.»

Hvordan skal vi kunne klare å akseptere at det ble som det ble og klare å gi slipp på fortiden? 

Jeg opplever at kunnskap kan hjelpe oss til dette. Når vi forstår mer av hvorfor vi føler som vi føler og gjør som vi gjør så gir det oss en innsikt som gjør det mulig for oss å akseptere og kunne gi slipp.


Når et par befinner seg i konflikt føler de seg vanligvis usikre og ubetydelige i forhold til hverandre, så de søker å møte disse behovene utenfor forholdet med den konsekvens at forholdet svekkes enda mer. Forholdet dør.

Jeg forteller om et par i videoen der hun prøver å få sikkerhet fra familien og han får betydning fra trusselen om å forlate forholdet. Disse ressursene blir som våpen de bruker mot hverandre, dermed klarer de ikke å få den kjærligheten de virkelig ønsker fra hverandre.

Vi er alle drevet av behovet for å oppfylle seks grunnleggende menneskelige behov. Dette er ikke bare ønsker men dype behov.

Selv om alle regelmessig må få dekket alle behovene verdsetter de fleste av oss to behov fremfor alt. Disse to primære behovene er drivkraften bak en persons oppførsel i et forhold.

Det vi lærer av historien jeg snakker om på videoen, er at han ikke oppfyller hennes behov for sikkerhet, og hun ikke hans behov for betydning, å bli verdsatt som ektemann. Siden de ikke klarer å møte disse behovene hos hverandre så finner de andre måter å møte dem på. Det svekker dessverre forholdet ytterligere.

Han kjenner på smerten ved å gå, og smerten ved å være.

Hun får sikkerhet fra familien, barna og familiens penger. 

Han får dekket betydning av å være slank, noe hun ikke er, av å grave seg ned i arbeid og av å fremheve trusselen om å forlate ekteskapet.

Når begge partnere får dekket behovene sine eksternt, hvem er de da for hverandre? Det er veldig vanskelig å opprettholde kjærligheten til partner når grunnleggende behov blir dekket andre steder.

Hva er de 6 grunnleggende behovene? 

Dette og mye mer er tema for kveldens webinar kl. 20:30 «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.»

Klikk link for påmelding. https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid