Livet kan endre seg totalt på et øyeblikk.

Livet kan endre seg totalt på et øyeblikk.

«Jeg har kjent på skuffelsen over sviket overfor både meg og barnet vårt. Jeg har tenkt og sørget over hva jeg føler at jeg har mistet og kjent på hvor lei meg og fortapt jeg faktisk føler meg. Alt det som jeg trodde livet skulle fylles med i fremtiden, alle de fantastiske årene som skulle komme og som jeg bare gledet meg helt vilt til bare forsvant som dugg for solen den natta jeg skulle slå av bråket fra Tiktok på mobilen som samboeren hadde sovnet ifra. Jeg så en snutt der han filmet seg naken på en konto som jeg ikke engang ante at han hadde på sosiale media. Jeg stusset på det jeg så og ble nysgjerrig. Jeg klarte ikke dy meg for å bla videre på telefonen hans ettersom det jeg så i utgangspunktet ikke var ment for mine øyne. Det jeg oppdaget videre derfra knuste meg totalt.»

Så fort kan livet endre seg. Tillit tar lang tid å bygge opp og det kan knuses på sekunder. Uten tillit er det ikke noe forhold. Tillit er grunnmuren i forholdet og alt bygges på den grunnmuren.

Når vi opplever å miste noe, gir dette store smerter. Desto mer vi kjenner på det vi har mistet, jo mer smertefullt blir det. Når vi opplever et massivt tap i livet, trenger vi å ta oss gjennom en prosess. Denne prosessen vil gjøre at vi vokser, og når vi vokser vil vi mestre et massivt tap bedre neste gang. 

Utfordringen er at det er lettere å skylde på andre for egen smerte. Når vi gjør dette kommer vi ikke videre, vi bygger i stedet opp en bitterhet og harme, og legger skyld på andre for at livet ikke ble som det skulle.

Vi har alle en blueprint på hvordan vi ser for oss at livet skal være og hvordan vi ønsker at det skal bli. Når dette endres over natten, slik som vi ser at kvinnen her opplevde, så er det helt klart smertefullt. Når hun ikke ser hvordan hun skal få de fantastiske årene hun hadde sett for seg og mister troen på fremtiden, så går hun inn i lidelse.

Smerte er midlertidig og lidelse er varig. Vi lider når vi ikke tror at smerten kan endres, når vi ikke tror at fremtiden kan bli bra og når vi ikke har en fremtid å se frem til.

Min erfaring er at smerte er en del av livet og at lidelse er et valg. Dette er en forståelse og en innsikt som kan endre livet vårt totalt når dette gir mening for oss. Smerte er noe som kan gi oss mulighet for vekst og lidelse er en negativ ting som vi ikke ønsker.

Smerte er det som pusher oss inn i vekst, derfor er det en viktig del av livet. La meg ta et eksempel. Jeg snakket med en mann før ferien som slet veldig. Kona hadde gått fra ham og barna ville ikke komme på middag til ham. Han satt helt alene og smerten var ikke til å holde ut, som han beskrev det. Det var nettopp denne smerten som gjorde at han nå var åpen for læring og åpen for endring.

Han fortalte at han tidligere hadde vært veldig sjalu, kontrollerende og listen fortsatte. Så sa han: «Dette må jeg endre på.» Da skjønner vi at det er akkurat den smerten han opplever nå som er det som kan bringe ham inn i vekst.

Vi har alle noe i livet vårt som vi bryr oss så sterkt om at det er linket til vår identitet og selvtillit. For noen kan dette være en jobb, for andre et forhold, for enkelte en posisjon i samfunnet eller økonomisk suksess. 

Når vi mister noen av disse områdene i livet vårt, så kan det føre til en følelse av fortvilelse, håpløshet eller fullstendig mangel på håp. Når livet endrer seg og vi føler at identiteten vår er tapt, så må vi se tapet i øynene og finne en ny fremtid å se frem mot.

Still følgende spørsmål til håpløsheten:

«Er dette bra for meg? Er det bra for de andre rundt meg?» Som kvinnen i denne storyen, hun har en baby å ta seg av. Når det ikke er bra for oss eller de rundt oss, hvorfor skal vi da være i lidelsen?

Det betyr ikke at vi ikke skal være lei oss, sint, frustrert eller skuffet iblant. Følelser gjør oss menneskelige. Kunsten er å ikke bli værende i disse følelsene. Kunsten er å ikke leve der. Det er det som er lidelse. Smerte er midlertidig.  

Vi må ta visse steg i en krise og akseptere endringen som livet gir oss. Jeg vil vise deg 7 steg som kan hjelpe deg ut av krisen på kveldens webinar kl. 20:30. «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.»

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

www.kevinfroystad.no

Kevin 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid