Intimitet.

Intimitet.

 

Har du eller noen du kjenner utfordringer med intimitet? Ønsker du å bli mer komfortabel med å uttrykke deg følelsesmessig? Har du eller partneren din emosjonelle eller seksuelle behov som den andre ikke er i stand til å oppfylle? Hva hindrer deg i å få kontakt med partneren din på det høyeste nivået? Utfordringer med dette er en av de viktigste årsakene til brudd i forhold, mener ekspert Dr. Cloe Madanes.

 

Noen sliter f.eks med å ha øyekontakt under intimitet og må umiddelbart forlate sengen, eller til og med huset etterpå. Denne utfordringen forårsaker smerte i forholdet, og kan føre til at parets intime liv blir nesten ikke-eksisterende, mener Dr. Cloe.

 

Hva kan vi gjøre for å ta intimitet og seksualitet til høyeste nivå, slik at partneren vår kan nyte alt vi har å tilby ham eller henne?

 

Dr. Cloe forklarer at menn ofte fokuserer på jobben sin i stedet for forholdet sitt fordi de vet hva de skal gjøre for å lykkes på jobben. Ved å forstå dette ved mannens tenkning, så ser vi at mannen bryr seg, på samme tid som han også kan ha et behov for å beskytte seg. Ved et behov for beskyttelse, så vil man få utfordringer med å åpne opp og vise sårbarhet.

 

Jeg fikk denne eposten fra en mann.

«Siste tre forhold, etter to-tre år, stenger jeg bare kvinnene ute. Jeg klarer ikke å slippe de inn lenger. Jeg klarer ikke å være skikkelig intim med dem etter en stund, jeg er ferdig og må videre. Jeg vet ikke hvorfor men ønsker å finne ut av det.» Mann 52år

 

Utfordringen er at flere av dere kvinner tror at problemet sitter hos deg, at du ikke er bra nok. Det trigger din dypeste frykt. Frykten for å ikke være bra nok og frykten for å bli forlatt bunner ned i vår menneskelige frykt som vi alle har: Frykten for å ikke bli elsket.

Den smerten kan gjøre at du holder deg selv tilbake og ikke tør elske fullt ut igjen. Vi voksne har en tendens til å holde oss borte fra det vi tror er veldig smertefullt. Den indre dialogen kan lyde som «at det der var så smertefullt at jeg prøver ikke det der igjen.»

 

Det blir smertefullt når vi skaper en smertefull mening. Sannheten setter oss fri, heter det. Ofte kommer smerten vår fra en tolkning som ikke er sann. Vi føler den tolkningen og meningen vi skaper. Ingenting gir annen mening enn den meningen som vi selv gir den.

Om mannen går videre er det hans greie og noe han trenger å ta tak i. Utfordringen er at han sannsynligvis forelsker seg på nytt og vil oppleve nok en gang at frykten hindrer han å komme til det høyeste nivået av intimitet og kjærlighet.

 

Åpenhet, sårbarhet og medfølelse er sterke krefter som kommer fra den feminine energien. Mange menn blir dessverre fortsatt opplærte til at å gråte er en svakhet. Selv om sårbarhet blir sett på som en svakhet, så er det tvert imot slik at å gråte er en stor styrke som til og med kan stoppe en drapsmann. Når du viser mer sinne og blir mer intens, så blir det en maktkamp på den maskulines hjemmebane. Å vise sårbarhet er en styrke som setter ut den maskuline energien. I stedet for å gå i forsvar og bli sint ved en krangel, prøv en annen strategi som å vise sårbarhet. Ikke vær redd for å gråte, det bryter mer mønsteret på den maskuline energien.  

 

Det er dette som er så fint med utvikling, vi menn ønsker å utvikle oss slik vi at vi kan gå til både den feminine energien og til den maskuline energien vår. Når vi kan bevege oss fram og tilbake mellom disse energiene så vil vi bli en mer utviklet mann.

Du som er kvinne ønsker gjerne en sterk, rå, stødig og maskulin mann som kan bryte gjennom og ta deg med storm, på samme tid som du ønsker en omsorgsfull, kjærlig, berørende og medfølende mann. En mann som ser deg, forstår deg og som gir deg trygghet.

 

Dansen mellom den maskuline og den feminine energien er en spennende dans som ikke er uten utfordringer. Utfordringene er nettopp det som gir oss muligheten til vekst. Det har blitt laget 1000vis av sanger om dette, og en av mine favoritter er «With or without you» av U2.

 

Hvordan kan vi bryte gjennom og vokse fra gutter til menn?

 

Vi kan bryte gjennom og vokse ved å forstå de fire nivåene av bevissthet som vi vokser gjennom.

 

Vi skal snakke om dette og mye mer i kveld kl. 20:30 på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.»

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

www.kevinfroystad.no

Kevin 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid