Sliter du med å ta avgjørelser?

Sliter du med å ta avgjørelser? 

Vi husker tilbake til 2001 da World trade senter kollapset. Tenk at det er 20 år siden i år. Vi husker tilbake til 2011 terror angrepet på Utøya. Tenk at det er 10 år siden i år. Stopp opp og tenk ett øyeblikk. Hvem var du da? Hvor var du? Hva var dine håp og drømmer?

Hvis noen spurte deg om hvor du er om 10-20 år, hva ville du ha svart? Ett enda viktigere spørsmål: Hvordan skal du leve de neste 10-20 årene? Hva er viktig for deg nå? Hva vil være viktig for deg om 10-20 år?

Nå er tiden inne for å designe de neste 10-20 årene av ditt liv, men hvordan? De avgjørelsene som du tar i dag vil påvirke hvordan du føler i dag, og hvordan du vil ha det de neste 10-20 årene. Når vi ser tilbake 10-20 år, så ser vi avgjørelser som vi kunne ha tatt, og som ville ha påvirket livet totalt annerledes enn det er i dag.

Hvis du ikke tar en avgjørelse om hvordan du ønsker livet skal bli, så har du tatt avgjørelsen om at omstendighetene skal skape det. Er det en forskjell på en avgjørelse og ett ønske? Ja absolutt.

Ordet avgjørelse kommer fra det latinske språket, ordene "roots de", som betyr "fra." Og ordet "caedere", som betyr "kutt." En avgjørelsen betyr dermed "å kutte fra." Hvis vi ikke tar en avgjørelse for hva vi skal kutte fra i livet, vil vi ha lett for å skli inn i følelser og adferd som påvirker sterkt hvor vi havner om 10-20 år.

Vi trenger å ta avgjørelser for hva som er best for oss, og leve de selv om det kan være utfordrende. Livet vårt endres totalt den dagen vi tar en ny og forpliktet avgjørelse.

Dette er hvem jeg er, dette er hva livet mitt skal dreie seg om og dette er hva jeg skal gjøre. Du vil enten finne en vei, eller skape en vei. Uten avgjørelsene har du ingen mulighet. Du er snart fremme om 10-20 år. Spørsmålet er hvor? Hva ønsker du? Hvorfor? Ta grep. Endre grep til du er der. Hvor mange ganger kan vi endre? Til vi når det resultatet vi ønsker.

Utfordringen er at avgjørelser er som en muskel som må trenes. Og hvordan trener vi en muskel? Vi må bruke den og legge press på den. Jo mer du tar en avgjørelse desto sterkere og bedre blir du til å ta avgjørelser. Jo mindre du tar en avgjørelse, desto vanskeligere blir det for deg å ta avgjørelser. Vi er ofte redde for å ta feil avgjørelser, men det finnes ikke en eneste feil avgjørelse så lenge vi lærer. Det viktigste er å ta en avgjørelse og ikke utsette det for så å håpe at det går over.

Det er tre avgjørelser vi tar hele tiden.

  1. Hva vi fokuserer på.
  2. Hva er meningen med det.
  3. Hva skal vi gjøre.

Uansett hvilken utfordring du står i nå, kan du starte veien ut av den ved å ta en ny og annen avgjørelse. Hva som påvirker avgjørelser som vi tar daglig, er noe av temaet for webinar onsdag 2. juni kl. 21:00

Velkommen til «Hvordan gjøre ressurssterk selv i en vanskelig tid» Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid