Mestre livet

Mestre livet.

Jeg snakker daglig med mennesker som sliter med å mestre livet. Når livet er overveldende og man på samme tid føler at man ikke har kontroll, leder det inn til frustrasjon og depresjon. Om man ikke ser håp og føler seg maktesløs til å endre det man ikke har kontroll over, så fører det til lidelse.

Utfordringen med livet er at det er så mange faktorer som vi ikke har kontroll over. Vi kan ikke kontrollere andre mennesker, vi kan ikke kontrollere ulykker, vi kan ikke kontrollere den globale økonomien og listen fortsetter.

Vi må tørre å slippe kontroll for å føle kontroll. Vi ønsker å ha kontroll for å beskytte oss, og behovet for kontroll kommer fra frykten. Når vi prøver å kontrollere det vi absolutt ikke har kontroll over, fører det til smerte.

Er det nødvendigvis en negativ ting at vi ikke har kontroll over livet? Absolutt ikke.

Like viktig som sikkerhet er i livet vårt, har vi også behov for variasjon og spenning. Vi kan derfor la det vi ikke har kontroll over, gi oss den variasjonen og spenningen som vi trenger.

Det samme gjelder i ett forhold der likheter gir oss sikkerhet. Ulikhetene gir oss lidenskapen, variasjonen og spenningen. Bare det faktumet at vi har maskulin og feminin energi som er så ulike, gir oss muligheter for enorme variasjoner og spenninger. Vi er forskjellige i alt, også i hvordan vi kommuniserer.

Vi trenger å akseptere ulikhetene og sette pris på likhetene i ett forhold, det vil gi ett mye bedre forhold. Det samme gjelder ellers i livet. Bytter vi ut forventningene våre med takknemlighet for det vi allerede har, så vil livet endres totalt. Vi kan da gå fra ett liv vi føler mangler alt til å leve ett rikt liv.

Når vi har forventninger til livet eller en partner, og det ikke går som vi forventer så skapes det dårlige følelser i oss. En vis kvinne sa til meg en gang: «Du kan velge mellom å ha rett eller å ha kjærlighet.»

Vi har aldri kontroll på en partner, og vi skal heller ikke ha det. Vi har ikke kontroll over livet heller.

Hva kan vi gjøre da når vi ikke har kontroll? Vi kan fokusere på å mestre de områdene i livet som er viktige.

Det skolesystemet som vi alle kjenner og som vi alle har vært en del av i årtier, trener oss på å mestre økonomi. Vi lærer å lese, skrive, regne, historie og vi trener på å følge regler for å mestre samfunnet. Vi lærer å mestre dette for å få tid og penger. Vi vil få fri i helger, ferier, og vi får helt fri når vi blir pensjonister. Vi trenes til å bruke 8 timer til jobb, 8 timer fri og 8 timer til hvile.

Jeg treffer dessverre mange som har lykkes godt med økonomi og tid som er frustrerte og deprimerte, og de lurer selv på hvorfor de føler slik. Til tross for god økonomi så sitter de allikevel igjen med ett spørsmål: «Var det alt?»

Jeg forteller de at årsaken til det, er at ingen har lært dem viktigheten av å mestre det aller viktigste som er ditt emosjonelle liv. Alt vi gjør, gjør vi for å endre følelsene. Hvorfor ønsker vi å gå ned i vekt? For å føle bedre. Hvorfor ønsker vi å tjene mer penger? For å føle bedre. Hvorfor ønsker vi en partner? For å føle bedre. Hvorfor ønsker vi å gå ut av forholdet? For å føle bedre, og listen fortsetter.

For mange av oss har de utvendige opplevelsene og ytre omgivelsene påvirket oss og styrt følelsene våre. (Vi har ikke kontroll over en partner som ønsker å gå osv) Vi bruker kortvarige stimuli som mat, tv, sex, røyk, alkohol osv, i stedet for å lære oss å mestre det emosjonelle.

Når vi lærer å mestre det emosjonelle, vil det påvirke to områder til i livet vårt som også er ekstremt viktige å mestre, som skolesystemet heller ikke trener oss på. Vår fysiske helse og forhold.

Visste du at vi må lære kunsten kommunikasjon for å mestre ett forhold? Visste du at den feminine og maskuline har to vidt forskjellige kommunikasjons stiler?

Nøkkelen til å komme ut av de ressurssvake følelsene, er å prioritere og ta grep i det som du kan påvirke. Vi har fem områder i livet vi kan bli mye bedre på. Følelsene våre, fysisk helse, forhold, økonomi og tid.

Hvordan du bedre kan lære å mestre det emosjonelle, som påvirker det aller meste, er fokus for webinar 26. mai kl. 21:00.

Velkommen til «Hvordan gjøre ressurssterk selv i en vanskelig tid» Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no

 

 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid