Programmering.
For å kunne ta våre beslutninger må vi forstå hvordan vi kan bli indirekte påvirket av andre som programmerer oss eller som har programmert oss tidligere. Vi trenger ikke lenger å la programmeringen fra fortiden vår kontrollere nåtiden eller fremtiden vår om vi blir bevisst på denne utfordringen.
Vi programmerer også andre. Vi påvirker dem med vårt perspektiv, trossystem, fokus, valg og adferd. Mesteparten av tiden programmerer vi andre ubevisst, men vi kan også gjøre dette bevisst.
Når vi ber om noe med forventning om at det ikke vil skje, er sjansen stor for at det ikke vil skje. For eksempel, når en mann henvender seg til en kvinne for en date og forventer at hun vil si nei, er sjansen stor for at hun sier nei. Når vi ber om en lønnsøkning og forventer at det ikke vil skje, er sjansen stor for at det ikke vil skje. Hvis vi forventer at barna våre skal gjøre det dårlig på skolen, øker vi sjansene for at de vil gjøre nettopp det.
Noen mennesker går konsekvent gjennom livet med ett sett med negative forventninger til seg selv – «Folk liker meg ikke», «jeg vil bli avvist», «jeg har ingen energi», «jeg vil ikke lykkes.» Det er vanskelig å endre livslange negative forventninger fordi de på mange måter oppleves trøstende. Hvis du uansett tror at du vil mislykkes trenger du ikke prøve, og da trenger du heller ikke å anstrenge deg. Da kan det være trøstende og givende å unne seg mat, alkohol, shopping, tv, sjokolade eller en annen form for avhengighet av selvmedlidenhet.
Når du setter et mål for deg selv, er det viktig å forstå nøyaktig hvilke handlinger som er nødvendige for at du skal nå målet ditt. Dette er den første av de tre pilarene jeg nevnte forrige blogg. "Å forstå hva du fokuserer på." Du trenger å forstå mønstrene dine.
Første pilar er fokus:
Fokuserer du på et mål som er innenfor din rekkevidde og kontroll? Eller fokuserer du på et mål som er svakt og utenfor din kontroll?
Bruk et øyeblikk på å spørre deg selv: Hva er målet mitt for forholdet? Hva er det viktigste for meg i forholdet?
Andre pilar er hvilke følelser som driver oss:
Vi har alle noen problemfølelser som dukker opp iblant, og noen kjenner de flere ganger om dagen. For noen mennesker er det sinne eller frustrasjon. For andre er det frykt, for andre igjen er det tristhet og selvmedlidenhet. Hvilke følelser går du til når du er under stress? Går du til sinne, selvmedlidenhet, tristhet eller frykt? Hva kaller du den følelsen? Det er viktig at du bruker dine egne ord for å beskrive følelsene dine.
Når du regelmessig har følelser som selvmedlidenhet, uønsket, uelsket eller følelser av mislykkethet, hvor vanskelig er det ikke da å holde seg på et vekttapsprogram? Av mange grunner er det veldig vanskelig å gå ned i vekt når du har følelsesmessig smerte. Tenk på det på denne måten; Lykken din er som en termostat og når lykken din går under et visst punkt, gjør vi det vi kan for å føle bedre. Vi strekker oss da etter noe som føles bra der og da. Det er kanskje ikke bra for oss, men vi strekker oss etter noe som vil få oss til å føle oss bedre på kort sikt, som mat, alkohol, røyking, tv, eller en annen form for distraksjon. Så hovedgrunnen til at mange går til dårlige livsstiler som ødelegger helsen på lang sikt, er at noe i livet deres forårsaker dem så mye smerte at de ikke kan motstå sine dårlige vaner.
Derfor er det så ekstremt viktig å leve i et forhold som er bra, - uansett hvor suksessrik og sunn du er. Hvis du ikke har det bra i ditt intime forhold da har heller ikke du det bra og tiden er da inne for endring.
Det er avgjørende viktig å forstå hvilke følelser som skaper din motivasjon til handling og endring.
Tredje pilar er å knuse den begrensede følelsen som hindrer oss for gjennombrudd. Hvordan dette gjøres er noe av tema for webinaret. «Hvordan gjøre seg selv ressurssterk i en vanskelig tid». I kveld kl. 2030.
Klikk link for påmelding. https://webinar.kevinfroystad.no/
Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.
Kevin