Overvinne indre konflikter og skape besluttsomhet.

Overvinne indre konflikter og skape besluttsomhet.

Har du noen gang følt at livet har blitt mer begrenset og mindre fleksibelt enn du ønsker? Hvis du noen gang fantaserer om et liv med større variasjon, spenning og eventyr, er det mulig du henger fast i et destruktivt mønster.

Vi ønsker å forstå våre destruktive mønstre og hvordan de kan elimineres. Et destruktivt mønster består av å leve i en uønsket følelse. Denne uønskede følelsen skaper en reaksjon eller oppførsel. Jeg har selv kjent på følelsen av ensomhet, det førte til at jeg overspiste, ble 22 kg overvektig og fikk høyt blodtrykk. 

Destruktive mønstre kan derfor også lede inn til destruktiv livsstil som fører til utfordringer med overvekt eller helse. Når en person sitter fast i et destruktivt mønster, blir det utfordrende å ta vare på kroppen sin. Dersom vi ikke er glad i oss selv, hvordan skal vi da ta vare på oss selv?

Vi tar viktige beslutninger gjennom hele livet, fra barndommen og til voksen alder. Det er viktig å identifisere viktige beslutninger som ble tatt i fortid og revidere dem for å gjenvinne vår identitet. Hver beslutning utløses av en betydelig følelsesmessig hendelse.

Jeg kaller et destruktivt mønster for en last. Her er noen spørsmål å stille seg selv for å kunne identifisere lasten:

Har du et gjentakende mønster i livet ditt der du håndterer følelser av frustrasjon og skuffelse ved f.eks å spise, drikke, se tv, shoppe, misbruke rusmidler eller sex?

Hva har dette kostet deg? Hva har det kostet de rundt deg?

Er det noe du ønsker å gjøre i livet ditt som du ikke gjør?

Vi har 3 pilarer for å forstå lasten og for å bryte gjennom:

Pilar 1: Hva fokuserer du på?

Den første pilaren er fokus, det du fokuserer på i det daglige. Fokuserer du på å skape ditt liv og dine mål som er krystallklare, spesifikke, overbevisende og innenfor din egen kontroll? Eller har du fokus på helt andre ting som du ikke har kontroll over?

Vi har alle følelser som vi ønsker å unngå uansett hvor vellykkede vi er. Ta deg tid til å spørre deg selv: Hvilke følelser strever du med i livet ditt akkurat nå? Finn frem penn og papir, skriv ned fem følelser som du ønsker å eliminere fra livet ditt.

Frykt, tap, selvmedlidenhet, tristhet eller sinne?

Se hvor mye lasten begrenser livet ditt og dem du er glad i. Vi trenger å se smerten for å få til endring.

Pilar 2: Hvilke strategier bruker du for å ta deg ut av selvmedlidenhet?

Er det sjokolade? Mat?

Den andre pilaren er verktøyene og strategiene som benyttes. Ett mønster kalt "The Crazy Eight" er en typisk måte mange håndterer sin negative tilstand på. For Anne (en klient av meg) fører selvmedlidenhet til tristhet der hun har medlidenhet med seg selv. 

Ingen kan forbli triste hele tiden og derfor svinger hun fra tristhet til forskjellige følelser som frustrasjon og sinne.

Når hun er utmattet av frustrasjon og sinne, vil hun gå over til tristhet og selvmedlidenhet igjen. Mange veksler mellom myke følelser som å være lei seg, ha selvmedlidenhet og mer aggressive følelser som frustrasjon og sinne. Hvilke følelser opplever du regelmessig?

Pilar 3: Prosessen for å eliminere den emosjonelle konflikten og det gjentakende mønsteret.

Anne verdsetter sikkerhet og kjærlighet mest. Dette er hennes mål i livet. For å få sikkerhet og kjærlighet, gjør Anne uventede tjenester for andre (mannen), slik at de(han) vil gjengjelde tjenesten. Siden hun imidlertid ikke kommuniserer behovene sine, gjengjeldes tjenesten sjelden på samme måte som hun forventer. Spesielt fra hennes mann.

Når han ikke klarer å gjengjelde føler Anne seg såret, trist, sint og følelsene isolerer henne og holder hennes mann på avstand. Anne befinner seg tydeligvis i et reaktivt mønster. Det hun gjør fungerer ikke, så hun medisinerer seg selv for sin egen selvmedlidenhet. Hun velger derfor å håndtere følelsene sine med mat.

Siden hun prøver å bruke mat til å fikse noe mat ikke kan fikse, fører det til større overvekt og mer frustrasjon. Det som er trist og ironisk er at behovet Anne har for å føle seg sikker på at hun er elsket fra sin mann, fører henne til motsatt opplevelse. Hun føler seg i stedet såret og sint.

Hun føler seg ikke sett eller forstått og blir utrygg på sin partner.  

Problemet ligger i Annes regler og forventning for hvordan mannen kan gjengjelde. Når vi gir for å få tilbake, spesielt når vi ikke klarer å kommunisere forventningene våre til vår partner, fører dette naturligvis til smerte, lidelse, isolasjon og sinne. Dette blir noen ganger så smertefullt at noen velger å ikke gå inn i et romantisk forhold igjen.

Spør deg selv: Hvordan møter du dine behov for kjærlighet og trygghet?

Vi skal snakke mer om dette i kveld. Velkommen til webinaret. «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.» kl. 2030 i kveld.

Klikk på linken for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no

PS! Jeg er i Bergen for live foredrag i morgen torsdag 10. feb kl. 1830 Scnadic Ørnen hotell. Klikk link for info og billetter: https://kevinfroystad.no/products/lev-sterkt-foredrag-bergen  


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid