Problemet er ikke problemet.

         

Problemet er ikke problemet 

«Min samboer gjennom 24 år, min beste venn, kjæreste, elsker og bonuspappa til min 14 år gamle sønn avsluttet forholdet vårt på grunn av en annen dame. En som han ikke en gang vet om gjengjelder hans følelser, og som selvfølgelig er ti år yngre enn meg. Jeg ønsker verktøy til hjelp mot bekymringer og å greie roe ned stress-følelsen. Sliter med at når jeg våkner opp midt på natta, er det vanskelig å sovne igjen uten medikamenter».

 – Kvinne, 44

 

Dette er en av mange e-poster jeg har fått inn fra fortvilte mennesker som har blitt forlatt. Det jeg ønsker å formidle med dagens tekst er at livskriser og endringer vil skje enten man vil eller ei. 

 

Endringer i livet skjer på samme måte som det skjer endringer i været. Mange ønsker at det er vår og sommer hele året, men slik er ikke (været) livet. Hvorfor er det ikke slik? Jeg tror at vi får endringene for å få muligheten til å vokse. Tenk om det kun var vår og sommer år etter år, da ville vi nok ikke verdsatt godt vær og lange, lyse kvelder på samme måte. 

 

Når livet endrer seg og vi er uforberedt, gir det naturligvis store smerter. Vi ønsker da at livet skal bli det samme igjen. Det er som å være i vinter og ikke akseptere det og være frustrert over at det ikke er sommer. Vi kan ikke gjøre noe med været, men vi kan selv bestemme hvordan vi håndterer været.

 

Når vi ikke klarer å endre omgivelsene våre, blir vi presset til å endre oss selv. Dette gjør at vi vokser. Når vi vokser, vil problemene vi hadde forsvinne og nye komme til. Problem er en del av livet, det er et tegn på liv. 

 

Problemene er ikke problemet. Problemet er når vi tror at problemet er problemet. Det er det som er det største problemet.

 

Problemet er at når vi har den samme utfordringen over lang tid, er det et tegn på at utviklingen har stoppet noe opp. Jeg er heldig å ha fire barn, og jeg observerer at der er utfordringer som endrer seg etter hvert som de utvikler seg. 

 

Kan vi på samme måte vokse gjennom problemene som kommer av et samlivsbrudd? Min erfaring er nettopp det. 

 

Vi vokser gjennom 8 nivåer av bevissthet. Denne oppdagelsen kommer fra professor i psykologi, Clare W. Graves. Nelson Mandela er en av mange som brukte Graves’ arbeid og forståelse for å forstå seg selv og menneskene i sin kultur.

 

Ved å forstå nivåene av bevissthet blir det også lettere å skjønne Albert Einsteins ord om at vi ikke kan løse problemene våre med det samme tankesettet som skapte dem. 

 

Hva om du kan vokse og at problemet du nå har løser seg?

 

Bevissthetsnivåer er noe av det vi skal snakke om på kveldens Lev Sterkt – Webinar, kl. 20:00.

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/lev-sterkt-webinar-blogg/  

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp. 

 

Kevin

 

www.levsterkt.no

 


Eldre


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid