Når forholdet endrer din identitet.

        

Følte du en sterk tilknytning til partneren din? At forholdet utviklet seg godt, og alt var bra? At dere beundret hverandre? Det var gjerne bra helt til det ikke var det lenger. Hva skjedde?

 

En av årsakene til brudd, kan være at forholdet har endret din eller din partners identitet.

 

La meg fortelle deg om Erik og Marianne.

 

Erik var en dyktig IT-mann. Han hadde en travel og fantastisk karriere hvor han solgte software for et stort amerikansk selskap. Verden lå for hans føtter, og han var suksessrik og følte seg sterk. Samtidig som han brøt ned vegger av utfordringer i businessverdenen fikk han damen han drømte om.

 

Forholdet startet godt og fortsatte enda bedre. De ønsket begge å gifte seg, og hadde et storslått bryllup. Dette var den ultimate kjærlighetserklæringen for Erik. Ekteskapsløftet ble bekreftet og det beviste at han og drømmedamen skulle være sammen for alltid.

 

De ble raskt en familie og pliktene økte på. Erik, som var og er en virkelig god mann, sluttet den krevende jobben sin og fikk seg en roligere jobb med mindre reising og mindre provisjoner. Han fikk en stabil og trygg jobb ikke langt fra hjemmet. Dette var det kvinnen i hans liv ønsket, og nå skulle alt bli enda bedre. Den lidenskapelige kjærligheten for hverandre skulle bli enda sterkere da de skulle få mer tid sammen. Han reduserte tid og fokus på karriere og jobb, og fikk mer tid til kone og familie.

 

Det er ikke lett å forstå at det var her utfordringene startet, men det var nettopp det hos Erik og Marianne, og hos flere jeg har snakket med.

 

Hvordan er det mulig?

 

Forholdet endret Eriks identitet og han ble en han ikke ønsket å være. Den selvsikre mannen som erobret drømmedamen og skapte suksess i business, mistet en viktig del av seg selv i endringen. Han ble usikker på fremtiden, og ble usikker på seg selv.

 

Før lot ikke han frykten begrense seg. Han slo seg ikke til ro med middelmådighet, og han ble ikke usikker av utfordringer. Han likte utfordringer og elsket å bryte gjennom.

 

Det var jo nettopp disse egenskapene Marianne ble tiltrukket av. Det var de egenskapene som skapte polaritet i forholdet og som skapte lidenskapen. Nå stod de igjen med kjærligheten, og det ble ikke nok for Marianne. Hun ønsket seg lidenskapelig kjærlighet.

 

Når Erik byttet jobb fra en jobb som definerte hans identitet, til en jobb som ikke ‘var han’, endret Erik seg.

 

Det var ikke det at de fikk mer tid sammen som ble problemet. Det var heller ikke det at Erik tok mer ansvar i hjemmet. Det var det at han ble en han ikke likte. Han mistet sin maskuline kjerne. Den suksessrike jobben som han hadde elsket og gitt slipp på, hadde hjulpet han til å være i sin maskuline kjerne.

 

Når han mistet seg selv, opplevde han å også miste tryggheten fra kvinnen i sitt liv. Dette igjen skapte en usikkerhet for han, som der igjen gjorde at han mistet sin tilstedeværelse.

 

Tryggheten og viktigheten som han tidligere brakte til Marianne forsvant, da han skled ut av sin maskuline kjerne.

 

Erik hadde jo tenkt at ved å ofre jobben kunne han være mer involvert i sin familie. Men i stedet mistet han gnisten sin, ble tom innvendig og klarte ikke å være den mannen han tidligere var som han ønsket å være.

 

Frykten for å miste Marianne tok over og førte at han mistet henne. En trist historie som dessverre ikke er uvanlig.

 

Du ønsker å være deg selv, og du ønsker å være ressurssterk for deg selv og din partner. Dette er noe av det jeg vil lære deg om på Lev Sterkt - webinaret, i morgen kveld kl. 20:00.

 

Du kan bli med ved å melde deg på her;

https://webinar.kevinfroystad.no/lev-sterkt-webinar-blogg  

 

 

Lev Sterkt.

 

Kevin

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid