Opplever du en krise?

Opplever du en krise?

 

Du er ikke alene. Alle mennesker vil sannsynligvis oppleve én eller flere livskriser i løpet av livet. En livskrise er en hendelse som ofte er utenfor din kontroll. Det kan for eksempel være alvorlig sykdom, å miste jobben, eller et brått og uventet samlivsbrudd. Når livskrisen kommer, går man gjennom flere faser. Man prøver ofte å få livet tilbake slik som det engang var, og når dette ikke går begynner man å skylde på andre eller på hendelser. Når man ser at det ikke nytter, begynner man gjerne å skylde på seg selv. Når man er lei av å være trist og av å føle på skyld så kommer man til stedet der en aksepterer at det er som det er, - Det er ingen å skylde på (Man kommer ingen vei av å skylde på andre). 

 

For å klare å komme dit, må man gjennom flere prosesser. En av prosessene er gjennom spørsmålene som en stiller seg selv. Mye av vår tenking er spørsmål, og denne tenkingen endrer seg ofte når man opplever en livskrise eller voldsom livsendring. Dette er en av grunnene til at livskrisen blir så smertefull, for spørsmålene vi stiller oss selv styrer vårt fokus.

 

Tenk på hva du fokuserer på. «Where focus go, energy flow».

 

Livskrisen kan bli et så stort fokus at du kan henge deg fast i ett gjentakende spørsmål. Dette spørsmålet gjør kan gi deg følelsen av at du er ‘stuck’, føler skam, eller føler at du har feilet. Noen kan også oppleve frykt. Frykt for følelser, frykt for døden, frykt for å være alene, frykt for å tørre å åpne hjertet sitt igjen.


Hovedspørsmålet ditt er et dominerende spørsmål som filtrerer din bevisste og ubevisste tenkning. Det blir det ultimate filteret for det du konsekvent legger merke til og opplever i livet ditt.


Hva er ditt primære tankefokus nå som du opplever en krise? Hvis det er ett spørsmål som styrer fokuset i livet ditt nå, hva er det?

 

Du kan stille deg selv dette for å oppdage ditt hovedspørsmål;  

 

Hvilket spørsmål kommer oftest til deg, basert på dette fokuset? 


Kan du definere overbevisningene dine som får deg til å stille dette spørsmålet? 

 

Dette er noen av spørsmålene som mine klienter har stilt til seg selv etter samlivsbrudd;

 

Hvorfor er jeg ikke god nok?

Hvorfor fikk jeg ikke forholdet til å fungere?

Hva er galt med meg?

Hva må de andre tenke om meg?

Hva om ingen vil ha meg?

 

Når vi er i en følelse vi ikke trives i er det viktig å stille nye spørsmål for å bryte mønsteret;

 

Hvordan kan jeg sette enda mer pris på meg selv i dette øyeblikket?

Hva er det beste jeg kan gjøre akkurat nå for å støtte meg og mine?

 

Hvis du stilte deg disse spørsmålene, ville det gjøre en endring i hva du føler? 

 

Du bør også stille spørsmål til hvorvidt de vanskelige tankene som kommer er sanne.

 

Kvaliteten på våre liv bestemmes av kvaliteten på følelsene våre. Følelser

er livets kraft. Det er følelser som får oss til å inngå forhold, og det er følelser som får oss til å avslutte forhold. For å gjøre endringene i følelsene vi ønsker, må vi gjenkjenne spørsmålene og tankene bak følelsene. Du er mer enn bare følelsene dine. Observer følelsene dine, og se hvordan de kan endres. 

 

Hvordan vi kan endre vårt hovedspørsmål og fokus, er noe av tema for onsdagens Lev Sterkt - webinar kl. 20:00. Velkommen!

 

Klikk link for å påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/lev-sterkt-webinar/  

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp. 

 

Kevin 

 

www.levsterkt.no


Eldre


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid