Om kvinnedagen og kvinners behov.

I dag er det den store kvinnedagen og jeg vil bruke anledningen til å gratulere alle dere fantastiske kvinner. Dere er utrolige og ingen av oss hadde vært her uten dere. Dere risikerer livet deres for å føde oss, og dere ofrer så mye for å føre verden videre. 

Jeg har jobbet fulltid med samliv i snart 3 år, og 80 prosent av mine kursdeltakere er kvinner. Kvinner er menn overlegne til det aller meste. Kvinner husker bedre, de linker bedre følelser til ord og de tåler smerte bedre. Kvinner er også overlegne seksuelt med sine mange erogene soner og muligheten til å komme igjen og igjen.

Vi menn er fysiologisk ofte sterkere enn kvinner og gjerne bedre på å løfte stein. Det er en ferdighet som er mye mindre verdt etter at gravemaskinen ble oppfunnet.

Så det er viktig at dere kvinner er tålmodige med oss menn, for samtidig som vi har behov for veiledning, så har vi ofte lett for å tolke meningen med veiledningen som kritikk. En mann som føler seg kritisert, føler seg kontrollert. En maskulin mann kan ikke leve i et forhold der han føler seg kontrollert, da det treffer den maskulines urinstinkt for frihet.

Den maskuline kan dø for frihet. Frihet til seg selv, sin familie og landet. Det er en av grunnene for at den maskuline alltid stiller opp til krig.

Der finnes kanskje ikke noe sterkere kilde til glede, kjærlighet, oppfyllelse, lidenskap og entusiasme enn vårt intime forhold. På den andre siden så finnes det kanskje ikke en sterkere kilde til frykten for å ikke være nok, frykten for å ikke bli elsket, frustrasjon, sinne, sorg og håpløshet.

Alle våre følelser forsterkes i vårt intime forhold. Noen blir skremt av dette og holder seg på en armlengdes avstand fra partner for å beskytte seg.

Vi starter alle som amatører i forhold, og vi lærer underveis. Noen ganger kan dette være en smertefull vei å gå. Vi kan selv velge om smerten skal bruke oss, eller vi kan benytte smerten hensiktsmessig. For å få dette til må vi tørre å stole på at det er en større hensikt bak smerten. Den får oss kanskje til å bry oss mer? Den får oss muligens til å ville vokse mer? Eller den kan bringe frem mer omsorg i oss?

Smerten vil kunne gjøre deg til en mer optimal partner om du tør å åpne deg igjen, og være sårbar igjen. Det kan igjen skape det optimale forholdet du drømmer om, om du våger å leve sterkt. Dette betyr selvsagt ikke at man skal bli værende i et forhold som kun bringer deg smerte. Alt er en vekting.

Ekspert på forhold, Dr. Cloe Madanes, har studert forhold hele livet. Hun er nå over 80 år og forteller at ingen mengde penger, respekt eller status vil få deg til å føle så bra som et lidenskapelig, kjærlig forhold med noen du beundrer, som også beundrer deg. 

Derfor er det virkelig verdt å forstå hvor forskjellige vi er, og forstå at det er nettopp forskjellene som skaper lidenskapen. Uansett så er den ultimate nøkkelen for å skape et forhold i lidenskap og kjærlighet å jobbe først med seg selv. Konstant jobbe med hva som trigger frykten for å ikke være nok og frykten for å ikke bli elsket. Å jobbe med å tørre være mer av den du virkelig er i stedet for å legge på en maske. Og ikke minst lære å gi det partneren ønsker på en måte partneren ønsker det. Kunsten er å elske partneren slik partneren ønsker å bli elsket, istedenfor å elske partneren slik en selv ønsker å elske. Et forhold er et sted vi går for å gi. Går vi inn med hensikten å få, kan det by på utfordringer.

Siden det er kvinnedagen, så utfordrer jeg alle menn til å gjøre følgende; 3 ting vi skal gjøre gjennom hele dagen. La oss starte med å trene på dette en dag, så kan vi etter hvert øve på å klare det flere dager. Etter det kan vi klare det i noen uker, og da blir det en del av våre gode vaner.

 

  1. Gjør det du kan for at kvinnen i ditt liv skal føle seg trygg. Du må spørre kvinnen i ditt liv om hva som skal til for å hun skal føle seg trygg. Et tips som virker veldig bra er å gi henne oppmerksomhet gjennom dagen.

 

  1. Kvinnen trenger å føle seg forstått. Du må spørre henne hva skal til for at hun skal føle seg forstått. Utfordringen med den maskuline energien er at den alltid ser etter løsning. Når den maskuline energien prøver å foreslå en løsning, vil ikke den feminine energien føle seg forstått. Når du derimot driter i løsningen du tror du har, og bare trener på å lytte samtidig som du er til stede, da anerkjenner du hennes følelser og hun vil føle seg forstått. Tilstedeværelse betyr at du ikke tenker på gutteturen, jobben eller ser på mobilen, men at du er tilstede. Du trener da på å føle hennes smerte. Si at du forstår at det er vanskelig for henne. Hun føler seg da forstått, og du kan gi henne en klem som gjør at hun føler seg enda mer trygg. Den feminine energien bruker problemene til å få kontakt. Den maskuline energien er trent til å knuse problemene og bryte gjennom.

 

  1. Kvinnen trenger å føle seg sett. Den feminine energien trenger ofte mer bekreftelser enn menn. Kvinner er bedre på å bekrefte hverandre; «For en fin genser du har. Så fin du var på håret. Så fin rumpa di var i den den buksen. Så vakker du er.» Dette er ikke en like naturlig del av den maskuline energien. Vi menn tenker ofte at vi har sagt det en gang og da holder det (eller gjelder fortsatt). Nøkkelordet her for at den feminine energien skal føle seg sett, er bekreftelser oftere; «Så godt du lukter. Så godt det er å ta på deg. Så godt det er å prate med deg.»

Dansen mellom den feminine og maskuline energien tar aldri slutt, og ingenting gjør at vi føler oss mer levende på godt og vondt.

Den feminine og maskuline energien, er noe av det vi skal prate mer om på kveldens webinar, «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid» Kl. 20:30.

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/  

 

Lev Sterkt og aldri, aldri, gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no  


Eldre Nyere


  • Iris Veslemøy Løken

    Spot on!!! Dette gikk rett til hjertet. Du har i alle fall sett akkurat meg. Tusen takk enkelt og greit 🙏


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid