Ny start

Ny start

«Jeg opplevde det som et godt liv. Plutselig en kveld sa min mann at han ikke visste om han ville bli gammel med meg, og det ble samlivsbrudd i 2016. Jeg sliter nå med å slå meg til ro og lage et nytt liv med ny partner. På sett og vis henger jeg vel igjen i det gamle forholdet med 3 barn i. Jeg synes nye forhold ikke kan sammenligne seg med samhørigheten og «for evig» som finnes i det å ha felles barn. For en ny partner kan ikke gi meg en ny familie, og det gjør at jeg sliter med å finne glede og mening i tilværelsen.» - Kvinne, 44.

Din emosjonelle tilstand vil kunne skape eller ødelegge ditt forhold. Når man er i en dårlig emosjonell tilstand kan man si eller gjøre ting som sårer hverandre, - selv om man elsker hverandre.  

Når man henger fast emosjonelt i fortiden, vil man dra dette med seg inn i fremtiden. Vi er nødt til å gi slipp på fortiden og klare å akseptere at det har skjedd det som har skjedd. Dette er spesielt viktig for å kunne klare å skape en ny start og et nytt forhold etter brudd.

Utfordringer kommer også i et nytt forhold når den ene er i en god tilstand og den andre er i en vanskelig tilstand. Kvinnen i storyen over, vil møte utfordringer også i det nye forholdet om hun ikke klarer å endre sin tilstand. Så hvordan kan vi klare å endre denne tilstanden?

Det som påvirker mest vår tilstand er meningen vi tar ut av det som skjer oss.

Meningen kommer av hvordan hjernen din er koplet, din programmering.

Uansett hvor mye vi prøver å late som om menn og kvinner er like, så er de ikke det. Menn og kvinner er forskjellige. Er dette en negativ ting? På ingen måte, det er dette som skaper tiltrekning og lidenskap. Kjærlighet er enkelt, men en lidenskapelig kjærlighet er noe helt annet og ikke nødvendigvis enkelt.

Vi trenger å forstå at vi kommer opp med forskjellige meninger, og meninger gir følelser. Mannen kan gjøre opp noe til en helt annen mening enn kvinnen gjør, og kvinnen kan med det gjøre opp meningen om at mannen ikke bryr seg. 

I den feminine verden kommuniserer de implisitt mens menn kommuniserer mer eksplisitt.

Eksempel på implisitt kommunikasjon; Dere kjører sammen på en lengre tur, og hun spør; «Trenger du å stoppe og tisse?» En mann tror gjerne at det er et spørsmål. Så han sier «Nei». Hun sitter igjen med følelsen av at han ikke bryr seg. Kanskje hun må tisse? Når dette skjer en gang, to ganger osv, starter utfordringene. Når følelsen av at han ikke bryr seg kommer, vil det påvirke tilliten.

Tillit er grunnmuren i et hvert forhold, og det kommer av at vi føler, opplever og tror den andre bryr seg om oss.

For noen par kan krangling være sexy. For andre par fører krangling til smerte og langvarig harme. Hva gjør forskjellen? Svaret er: Tillit. Når der er tillit, kan alt uttrykkes med lidenskap.

En partner kan motsette seg og kanskje bli sint. Når stormen er over, vil paret være sterkere, mer i kontakt med hverandre, mer engasjerte og mer lidenskapelig enn før.

Det er områder i livet vårt hvor vi kan ha mye kontroll. På andre områder i livet kan vi ha mestring. I et forhold har vi verken mestring eller kontroll. Vi har innflytelse i beste fall.

Menn sliter ofte med å takle dette, og rømmer derfor til jobben, gutta, sporten eller treningen.

Kvinnen kan da sitte igjen med meningen om at han ikke bryr seg. Han bryr seg gjerne, men han vet bare ikke hvordan han skal uttrykke dette. Ingenting er så smertefullt for en mann som følelsen av at han ikke kan gjøre kvinnen i sitt liv lykkelig. Det er en av grunnene for at han kan gå.

Vi har altså innflytelse i beste fall, og vi har derfor mye mindre kontroll enn vi trodde.

Er dette dårlige nyheter? Tvert imot, dette er veien til variasjon og spenning, noe som er tilstede i et forhold som har lidenskap. Ulikhetene skaper variasjon, spenning og lidenskap. Likhetene skaper trygghet. Utfordringen er at vi trenger begge deler. 

Menn som vet at trygghet er det viktigste for kvinnen, kan være redde for å tørre være seg selv 100% fordi de er redd dette skal skape usikkerhet hos partner. Da dette igjen kan føre til at man mister kontakten, sklir fra hverandre og det kan føre til brudd.

Hvordan kan vi skape en ny start og legge føringer for et godt, nytt forhold som er noe av det mest magiske vi kan oppleve? Det er noe av tema for kveldens webinar, «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.» kl. 20:30.

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp. 

Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid