Hvorfor ble det brudd?

Det som ender et forhold, er som regel ikke mangel på kjærlighet. Det er mangel på intimitet, og mangel på intimitet skjer grunnet depolarisering. 

«Jeg flyttet ut for et år siden, etter 18 års ekteskap og et enda lengre forhold. Vi har sammen to voksne barn, hund og katt. Har egentlig villet ut av forholdet i minst 8-10 år, men grunnet barn og økonomi har det surret i vei. Det å være den som går har vært helt grusomt, da det er jeg som påfører andre mye sorg og smerte. Hadde jeg ikke flyttet ut når jeg gjorde det er jeg sikker på at jeg hadde gått inn i en dyp depresjon, blitt liggende på sofaen og aldri kommet meg videre. Sliter med dårlig samvittighet for de jeg har påført smerter ved med dette bruddet, spesielt min tidligere ektemann som jeg vet er veldig glad i meg og ikke ønsket dette. Vi har nesten aldri kranglet, og han er en fantastisk mann på nesten alle måter. Snill, hjelpsom, handy, økonomisk og kjekk, men utrolig kjedelig. Skulle ønske han hadde vært litt mer livat og impulsiv. Det er stort sett jeg som har ordnet alt.»

-Kvinne, 47.

På samme måte som at det er motsatte energier som maskulin og feminin som skaper elektrisitet, er der heller ikke bare én type maskulin eller én type feminin. Der finnes lys feminin og mørk feminin, lys maskulin og mørk maskulin.

Hvis vi er én type maskulin, eller én type feminin, er ikke vi vårt fulle potensiale, som igjen kan skape utfordringer med polariteten i forholdet. Lys maskulin er for eksempel mer tjenende enn mørk maskulin som er mindre tjenende (pleasende).

Mange sliter med å være komfortable med sine lyse og mørke sider. Det er som alt annet, hvis du eksempelvis bare er maskulin og ikke evner å gå inn i det feminine som er det sårbare, åpne og kreative, er du ikke fullt ut ditt potensiale. Det samme gjelder for den feminine. Du ønsker å være i din kjerne, men trenger å gå ut derfra til det maskuline, det mer intense, ta avgjørelsen og få jobben gjort når det trengs. Det samme med lys og mørk. Hvis du bare er lys og ikke evner å uttrykke også det mørke, er du heller ikke ditt fulle potensiale. Når man ikke er sitt fulle potensiale, er det en av grunnene til depolarisering, manglende tiltrekning og med det ofte begynnelsen på slutten for forholdet.

Den lyse maskuline er mer gentleman, hederlig, med integritet og troverdighet. Det er den gode gutten som gjør de riktige tingene. Den mørke maskuline er «bad boy», dominerende, konkurransedyktig, mer aggressiv og har et sterkt behov for å føle seg viktig.     

Mange kvinner ønsker naturligvis en mann med de gode sidene som har krydderet av en «bad boy». Som en av kvinnene fortalte meg når jeg forklarte dette; «Nå forstår jeg hvorfor forholdene mine går bananas, for jeg tiltrekkes «bad boys» som det igjen er umulig å leve med.»

Akkurat dette er et veldig godt poeng, du tiltrekkes gjerne forskjellige energier i løpet av livet. Når du ønsker å stifte familie ser du etter en mer lys maskulin som kan gi deg stabilitet og trygghet til deg og dine barn. Du ønsker jo det beste for dine barn og at de skal bli forsørget. Når barna er vokst opp og flyttet ut, så begynner du kanskje å kjede deg. Du lengter etter en «bad boy». Mannen som gir deg det mystiske, uforutsette og spennende. Han som gir deg variasjonen som gjør at ingen dager er like. Han som hiver deg på kjøkkenbenken og knuller deg vilt, han som tar deg på en måte som gjør at tid og sted forsvinner. Han tar deg på en måte som gjør du mister kontroll. Det er litt skremmende men på den andre siden spennende.

Mange kvinner tiltrekkes det mørke «bad boy» da de har motpolen av det feminine lyse, «snill pike». Kvinner kan oppleve det som veldig beskyttende. De ser det som en styrke, og at den styrken ikke vil nøle med å forsvare henne om det trengs.

Den feminine energien har også selvfølgelig det lyse og det mørke i seg. Det lyse feminine er den typiske snille, stabile, trygge og gode jenten. Den lyse feminine er moder-energien, den nærende, forsørgeren og den sjenerøse, mer forutsigbare. Den som gir, den som elsker og den som tilgir.

Den feminine mørke går mer over i det sensuelle, den ville, den dominerende, den forførende. «Jeg eier rommet»-energien. «Jeg får det jeg vil»-energien. Det er energien som ikke lar seg kontrollere. Det siste kan skremme flere menn og på samme tiden er det energien som får de til å snu seg etter deg. Det at de ikke kan kontrollere sin kvinne samtidig som det skaper en tiltrekning, skaper noe mystisk.

Er du bare lys, vil mulig mannen i ditt liv kunne se etter den mørke feminine et annet sted. De vil ha det trygt og godt med den lyse feminine, men de kan hige etter spenningen i den mørke feminine. Er du kun lys kan du også bli utnyttet av de som bare vil ha dekket sine egne behov, den mørke energien.

Er det mulig at mennesker kan trene på å leke litt med de ulike energiene, og utforske de? Absolutt. En mann elsker moder-energien, men får gjerne ikke samme tiltrekningen av den energien som av den mer mørke, sensuelle, ville, forførende energien. En kvinne elsker stabiliteten og tryggheten til den lyse maskuline, men får gjerne ikke den samme tiltrekningen av den som av den mørke, sensuelle, spennende energien.

De lyse og de mørke energiene, er selvfølgelig passende til forskjellige tider. Kunsten er å kunne gå inn og ut av dem når det trengs. Vi tenker også gjerne at det mørke er negativt, men hva er lyset uten mørket? Hva er glede uten smerte? Hva er suksess uten å ha opplevd å feile?

Vi har alle en lys og mørk side, og vi trenger begge disse aspektene for balanse.

Dansen mellom det feminine og maskuline, det mørke og lyse, er noe vi skal fortsette å lære om på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid». I kveld kl. 20:30.

 

Klikk link for påmelding;

https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • Runar

    Er det mulig å få sett webinaret i etterkant? Midt i leggetiden til ungene _


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid