Nøkkelavgjørelser kan endre ditt liv

Nøkkelavgjørelser.

Vi mennesker tar viktige beslutninger i livet som kan undertrykke og blokkere visse områder av personligheten vår. Vi gjør dette for å tilpasse oss og eller overleve. Vi mister da oss selv i behovet etter å bli elsket. Å bli elsket er ikke bare noe vi ønsker, det er ett grunnleggende behov som vi må få dekket som mennesker.

Ettersom frykten for å bli forlatt er så stor for oss så er vi villige til å undertrykke oss selv for å gjøre det vi tror vi må gjøre for å bli elsket. De avgjørelsene vi tar for hvordan dette skal oppnås kan gi utfordringer senere i livet.

En mann kan bestemme seg allerede som gutt at gutter ikke gråter, og ved å blokkere følelser og tårer, kan dette hindre hans sårbarhet og følsomhet senere i livet.

Når tiden er inne for å være følsom for sin kjære, barna og eller venner, vil dette hindre ham i å oppnå kontakt og kjærlighet med seg selv og andre.

En liten jente kan bestemme seg for å stå opp mot sin far eller mor som ikke behandler henne greit og unngå å fortelle sannheten for å få hjelp.

Det samme kan en kvinne gjøre i et forhold med en mann som ikke er snill. Psykisk vold, fysisk vold. Som kvinne kan hun stenge igjen sin sårbare side, og vise kun den sterke siden og kjempe i mot. Hun overtrener den maskuline muskelen for å overleve pga frykten for å bli forlatt.

Dette kan gi problemer med å være en omsorgsfull mor, venn eller kjæreste senere. Hun kan streve med å vise sårbarhet, da hun har bestemt seg for å ikke vise denne sårbarheten. Dette blir selvfølgelig et problem i forhold senere. Å vise sårbarhet er en viktig nøkkel for kontakt og kjærlighet.

Positive nøkkelavgjørelser som ble tatt tidlig i livet kan ha positive konsekvenser, for eksempel beslutningen om å være modig. Beslutningen om å ikke la noe stoppe deg.

Negative nøkkelavgjørelser kan derimot føre til avvisninger for viktige deler av identiteten vår. Negative nøkkelavgjørelser gir dessverre mest negative konsekvenser som vedvarer gjennom voksenlivet, selv om de ikke har noen tilsynelatende verdi lenger. En ung del av oss måtte ta nødvendige nøkkelavgjørelser for å overleve, og nå er tiden inne for å gå videre.

Vi tar stadig nye beslutninger, hvert øyeblikk,  hver dag.

Noen dype som trenger gjennom alle aspekter av livene våre, andre avgjørelser er overfladiske. De overfladiske endrer vi raskt og uten større forstyrrelser i livene våre. Vi kaller noen ekstraordinære kraftige avgjørelser for «nøkkelavgjørelser».

Det er viktig å bli bevisst på våre negative nøkkelavgjørelser, for de begrenser våre liv.

Nøkkelavgjørelser er ett av temaene vi kommer inn på i kveldens webinar «Hvordan gjøre seg selv ressurssterk i en vanskelig tid.» kl. 21:00. Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid