Når livet er vanskelig.

Hva bestemmer kvaliteten på våre liv? Hendelser påvirker oss så klart, men er det i grunn det som bestemmer hva vi føler? Jeg erfarer at følelsene våre bestemmer kvaliteten på våre liv, uavhengig av hvilken situasjon vi står i. 

 

Min erfaring som mentaltrener i over 15 år, er at noen mennesker går gjennom det utroligste i 30 år av livet sitt og enda klarer å føle bra. På den andre siden er der andre som opplever mer normale livshendelser som føler de har mistet livet og føler dårlig resten av livet.

 

Hvis du har suksessen du drømmer om og familien du drømmer om, så skulle man tro at de fleste ville føle bra. Det finnes mange som føler dårlig og har et dårlig liv selv om omgivelsene de lever i er utrolig bra. 

 

Der finnes også mennesker som opplever de vanskeligste tider, men som likevel har en evne til å føle bra og med det har et rikt liv. Føler du frykt, sinne, skam eller skyld, så er det livet ditt uansett hva som skjer deg. 

 

Det finnes mye mennesker med mye penger som har det bra. Der finnes mye mennesker med mye penger som ikke har det bra også.

 

Det jeg ønsker du skal forstå, er at følelsene du lever i er kvaliteten på ditt liv. Hver dag får jeg telefoner eller meldinger fra mennesker som har det vanskelig. I skrivende stund får jeg en sms; 

 

«Jeg må ha hjelp Kevin, jeg er uskyldig. Jeg har mistet 30 år. Det er jeg som fortjener alt».

 

Mitt håp er at bloggen og videoene mine kan hjelpe mennesker videre. For i denne meldingen kan vi lese en enorm lidelse, og den er så unødvendig. «Jeg er uskyldig» Utfordringen er at livet ikke er rettferdig, det har det aldri vært, og du er faktisk en av de heldige. Det er den tøffe sannheten. Vi bor i et av verdens rikeste land, uten krig, med ressurser rundt oss, over alt. Det er bare å se ut vinduet så ser du vann. En av de viktigste manglende ressursene på planeten, som vi har overflod av.   

 

Livet skiller ikke på skyldig eller uskyldig. Livskriser skjer de mest fantastiske mennesker. Det har ingenting med skyld eller uskyld å gjøre. Det har ingenting med gode mennesker eller dårlige mennesker å gjøre. Jeg har selv jobbet 2 år på en helseklinikk hvor de mest fantastiske menneskene kom inn med de vanskeligste sykdommene.  

 

«Jeg har mistet 30 år». Den dagen jeg hadde trodd jeg hadde mistet 30 år, hadde jeg følt en enorm håpløshet og lidelse. Etter samtaler med tusenvis av mennesker kan jeg med 100% sikkerhet fortelle deg oppskriften på hvordan du kan skape den jævligste smerten for deg selv og de du er glade i. Det er bare å spinne på og fokusere på alt du har mistet. Det virker like bra hver gang og det virker lenge. Faktisk i tiår etter tiår.  

 

Vi er alltid ulykkelig når vi forventer noe og det ikke skjer. Du er alltid lykkelig når du verdsetter og er takknemlig, når du utnytter det livet gir deg. Les en selvbiografi eller to av noen som for eksempel har blitt lam fra nakken og ned etter ulykke, og hvordan de klarer å leve et rikt liv.

 

Art Berg sin bok er utrolig bra, der han forteller om denne endringen i sinnet. Sinnet er en underlig plass, det kan gjøre himmel til helvete og helvete til himmel. Du prioriterer kanskje ikke tid til å lese en slik bok? Da kan du heller ikke klage over at du føler dårlig heller. Fortsetter å gjør det du alltid har gjort, så får du nok samme resultatet om 5-10 år.

Å føle bra er en kunst, det er ubegrenset med måter å kunne endre meningen med det som skjer oss. Der er uansett noen prinsipper som virker hver gang og det er å ha fokus på hvordan vi kan vokse og gi, uansett hva livet måtte gi oss. 

 

Er dette bare enkelt? Absolutt ikke.

 

Jeg kaller det en eksamen når de uante livskrisene dukker opp. Da spør jeg meg selv hvordan jeg skal klare å handtere denne følelsesmessig, og jeg ser for meg kartet med de grønne følelsene. 

 

Nå skal jeg fortelle deg en innsikt og forståelse som har endret mitt liv fra uflaks og smerte til flaks og glede. Når jeg skjønte dette så endret alt seg. Betyr det at ting ble enkelt? På ingen måte. Jeg tror ikke livet skal være enkelt, da hadde jeg kjedet meg og jeg ville ikke vokst. Det samme ville du gjort. Hadde du visst hva som ville skje i morgen og neste uke, neste måned og neste år ville vi dødd av kjedsomhet. Vi elsker alle overraskelser. Livet gir oss mange av de. Selvfølgelig ikke bare positive overraskelser, tenk noe så kjedelig.

 

 

Se på skalaen over, og se hvor du er følelsesmessig. En av dine aller viktigste oppgave i livet nå, uansett livssituasjon du står i, er å bevege deg opp i de grønne følelsene fra de røde. Kjærlighet og glede må trenes på senere, ikke forvent å gå der over natten.

 

Du tenker kanskje at da må jeg få det bedre. Da må jeg få mer penger, da må jeg få et forhold med en partner jeg liker. Da må jeg få mindre smerter i kroppen. Da må jeg bli kvitt sykdommen. 

 

Det er akkurat dette som er den viktige innsikten. Når du klarer å komme deg opp i grønn sone i livssituasjonen du står i, først da vil livssituasjonen endre seg. Du har da bestått eksamen og er klar for neste eksamen. Et nytt tema kommer inn. 

 

Når du har fikset et problem, kommer neste. Dette er ikke noen tenk-positivt blogg, jeg kaller det Lev Sterkt. Vi må kalle en spade for en spade og se livet slik det er.

 

Trodde du at livet skulle være fritt for problemer? Da har du en mistolkning av livet. Hvem lever på planeten uten problemer? Problemer og smerte er en del av livet. Det er et tegn på liv, og det er de som pusher oss til vekst. 

 

Din oppgave er ikke å bli kvitt problemene, det kommer bare nye uansett. Din oppgave er å komme opp i grønt område. Aksept og tilgivelse, så vil problemet løse seg og nye problem komme til. Nye tema som gir ny vekst. Er ikke livet kult vel? Jeg ble så entusiastisk når jeg skjønte dette at jeg ikke fikk sove.

 

Verktøy som trengs for å komme oss opp i grønt, skal vi snakke mer om i kveld kl. 20:30 på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.»

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • Anne Trine Austvoll

    «Det gjør vondt når knopper brister» men ved at naturen lar det skje – blomsten har full aksept – da kommer frem en fantastisk blomst 💖 Flott at du hjelper andre til positivt fokus og forståelse for hensikten i livet 👍


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid