Når krisen kommer.

Når krisen kommer, er noe av det viktigste vi kan gjøre å forstå mønsteret. Det er flere grunner til dette, og en av de er å kunne gjenkjenne mønsteret for å lære av det og ikke minst kunne bruke det.

Hvilke mønster tenker du?

Tenk over dette; Vi mennesker har hatt en lang historie over tusener av år. På et tidspunkt forstod vi ikke sesonger. Vår, sommer, høst og vinter. Vi kjente ikke igjen mønsteret.


Når vi ikke kjenner igjen mønsteret i sesonger, så nytter det ikke å så på høst, sommer eller vinter. Det hjelper ikke å gjøre de riktige tingene om vi ikke klarte å gjøre det på den rette tiden.

(Dette gjelder også i et forhold. Det nytter ikke å gjøre de riktige tingene når det er for sent.)

Når vi ikke forstod dette mønsteret ble naturligvis vinteren steinhard, vi hadde ikke mat og mange sultet ihjel.


Når vi som mennesker forstod at vi måtte så på våren, og vi måtte beskytte avlingen på sommeren og vi kunne da høste den på høsten, klarte vi oss gjennom vinteren. Når vi forstod dette mønsteret slapp vi å reise rundt og lete etter mat, vi kunne starte å bygge samfunn.

  1. Vi trenger å gjenkjenne mønster.

Når vi forstår mønsteret vi er i ved en livskrise, kan vi klare neste steg som er å utnytte mønsteret.

Tenk deg hvor skremmende ild har vært for oss mennesker og hvor skremmende ild er når det er ute av kontroll. Når vi lærte å bruke ild, ble det et enormt verktøy for oss mennesker.

Vi kunne da lage mat og holde varmen som igjen gjorde at vi kunne vandre ut og utforske verden. Vi kunne vandre til steder der vi bor hvor vi ikke hadde overlevd uten ild og forståelse av sesonger.

Vi kan lære oss å bruke mønsteret istedenfor at mønsteret bruker oss.
Det er forskjell på mønsteret i lidelse og smerte.
Det er forskjell på mønsteret i glede eller smerte.
Det er forskjell på mønsteret i harme, bitterhet eller tilgivelse.
Det er forskjell på mønsteret i å holde fast eller å gi slipp.

Der er forskjell på om stress bruker deg eller om du bruker stress. Når du bruker stress positivt har du kontroll. Når du bruker smerten positivt har du kontroll.

Forvent ikke et liv uten stress (press) eller smerte. Vi ble født inn her under stress (press) og smerte. 
Følelse av kaos og lidelse kommer av at vi føler vi ikke har kontroll. Der er mye vi ikke har kontroll over som mennesker, det vi derimot kan kontrollere er vår indre verden.

Vi mennesker trenger å mestre vår ytre verden og vår indre verden. Jeg er overbevist om at den viktigste av de to er vår indre verden. Mestrer vi vår indre verden, kan vi mestre hva som helst i den ytre.

De fleste av oss jobber hardt for å mestre den ytre verden, og kan lykkes med det. Selv om de gjerne lykkes med den ytre verden betyr ikke det at man har det bra når man ikke mestrer den indre.

Alt endret seg for meg når jeg lærte å gjenkjenne mønster og bruke mønster. Et av de er vårt hovedspørsmål når vi kommer inn i en livskrise. Hvilke spørsmål stiller du deg?

Dette og mye mer skal vi prate mer om på webinaret i kveld kl. 20:30. Velkommen til «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid.»

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • Olaug Mc.Kenzie

    Er det mulig å se webinar i reprise ? Fant denne bloggen på min fb venn side. Her er det mye å lære og ta til seg , Tusen takk :)


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid