Kjærlighet er ikke nok.

«Situasjonen min er et samlivsbrudd etter 11 år med et felles barn. Jeg valgte å gå for 4 år siden og bruddet kom veldig overraskende på samboer, han klarte ikke akseptere det og han sliter fortsatt veldig. Selv har jeg slitt med dårlig samvittighet både overfor han og for våre barn. Jeg har i disse 4 årene gjort mitt ytterste for at han og barnet skal ha det best mulig, mens jeg selv har forsøkt å holde hodet over vann. Det har alltid vært følelser mellom oss, men med ulike prioriteringer og skjevfordeling av ansvar klarte jeg ikke å være i forholdet lenger, jeg måtte ut av det.»

-Kvinne

Sist uke fortalte jeg om mannen som opplevde at konen dro fra han, og han beskrev at han hadde prøvd alt i halvannet år. Han opplever nå tiden etter bruddet som veldig tungt, kjenner på et enormt savn og sliter med søvn, mat og jobb. 

Flere har sendt inn eposter til meg for å forklare hvorfor de gikk etter den bloggen, også selv om de har barn sammen. Dagens tekst kan gi en innsikt til deg som har blitt forlatt som kan hjelpe deg til å akseptere at slik ble det. Denne informasjonen vil også hjelpe deg som gikk til å forstå mer hvorfor du gikk. Det er først ved aksept at vi klarer å skape oss en ny start.  

Flere beskriver at de elsket partneren, men... De fleste av oss vil tenke at det er nok, men her kommer dette ordet  - men - Det er da vi forstår at kjærlighet ikke er nok.

Flere av kvinnene som sendte epost til meg som forlot sin mann, forklarer at det er en stor del av henne som hun savnet. De har også savnet å være i kontakt med partner på et dypere nivå beskrives det som. 

De beskriver også at de har slitt med å være seg selv i forholdet, og latet som om å være noe annet for at han skulle være fornøyd. For å gjøre han glad.

Hun føler på å ha vært hans mor og har følt han var meget trengende. Følt på å måtte ta vare på han som en mor gjør.

«Jeg følte meg fanget i forholdet, ikke fri til å være meg selv, til å være kvinne, til å være feminin, til å åpne opp og være sårbar og bli forstått.»

Det vi forstår når vi ser dette, er at det første som bryter ned forholdet er mangel på tiltrekning. Mangel på tiltrekning skjer ikke fordi du har vært mye med partner, og hatt partner rundt deg hele tiden i en lang tid. Mangel på tiltrekning skjer grunnet mangel på polaritet,  - depolarisering.

Mangel på polaritet er når to mennesker i forholdet blir eller tar opp den samme energien. Tar opp energien som er feminin eller maskulin. Da forsvinner elektrisiteten som gir tiltrekningen.

Jorden har nord- og sørpol, og det skaper elektrisitet. Motpoler skaper elektrisitet. Det er derfor det er to hull i stikkontakten, uten de to hullene ville du ikke fått lys i lampen din. Hvis begge går inn i en feminin tilstand, eller maskulin tilstand vil man fortsatt elske hverandre men tiltrekningen forsvinner. Det er stor forskjell på et vennskap og et lidenskapelig kjærlighetsforhold.  

Utfordringen med vennskapet når man er sammen hele tiden og får alle utfordringene som kommer (for de vil komme), er at når tiltrekningen forsvinner, vil man lettere irritere seg over ting man tidligere ikke irriterte seg over. Det neste som da kan skje er at man begynner å overreagere på hverandre. Da føler begge at den andre overreagerer, og man kommer gjerne til steget der man virkelig uttrykker det man føler, det som Dr. Cloe Madanes kaller et rop om hjelp i forholdet.  

Når man allerede mangler tiltrekning og man kjenner på stor motstand, kommer gjerne mangel på ønske om å være med partner. Dette igjen føles som mangel på forpliktelse fra den andre part, eller at begge føler dette. Dette igjen skaper en story om at man ikke passer sammen lenger.

Når man tror at man ikke passer sammen lenger, eller man tror at det ikke er vi som er «meant to be», blir tiltrekningen enda mindre samtidig som motstanden øker. Når en av partene føler en smerte ved å være i forholdet som er større enn smerten ved å gå ut av forholdet, så kan brudd være et faktum. 

Dette er hva som skjer ved depolarisering. Det er ikke nødvendigvis mangel på kjærlighet som er problemet. Kjærligheten gjør nettopp at bruddet blir så vondt, fordi man elsker hverandre. Man får det bare ikke til når depolarisering er et faktum. Elektrisiteten er borte, og vi kan ikke leve uten. Selv hva prisen er.   

Depolarisering og den feminine og maskuline energien er noe av det jeg skal snakke mer om på kveldens gratis webinar, kl. 20:30.

 

Velkommen til «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.»

 

Klikk link for deltakelse; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin Frøystad 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


 • Rsta

  Er det mulig å se webinaret i reprise? Var ikke klar for å delta i går.

 • Elisabeth

  Hei kommentar til bloggen over på Facebook. Har hvert alene i 15 år etter psykisk og fysisk vold i ekteskapet. Brøt ut etter ett kort tid i ekteskapet. Hadde ett barn fra før og fikk ett sammen som 40 åring. Sliter fortsatt med smerte og sinne som kommer spesielt med jul. Den største som jeg hadde fra før la all skyld på meg og vil ikke ha kontakt. Hun feirer jul med sin stefar,og kone og søster.og hennes kjæreste Jeg har jobbet de siste 5 årene for att de skal være sammen. Har gått i kognitiv terapi men tror kanskje jeg må få trsume hjelp

 • Elisabeth

  Hei kommentar til bloggen over på Facebook. Har hvert alene i 15 år etter psykisk og fysisk vold i ekteskapet. Brøt ut etter ett kort tid i ekteskapet. Hadde ett barn fra før og fikk ett sammen som 40 åring. Sliter fortsatt med smerte og sinne som kommer spesielt med jul. Den største som jeg hadde fra før la all skyld på meg og vil ikke ha kontakt. Hun feirer jul med sin stefar,og kone og søster.og hennes kjæreste Jeg har jobbet de siste 5 årene for att de skal være sammen. Har gått i kognitiv terapi men tror kanskje jeg må få trsume hjelp

 • Renata

  Ønsker


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid