Når forholdet endrer identitet.

Uke 30 – Når forholdet endrer identitet.

Følte du en sterk tilknytning til partneren din? At du beundret partneren og partneren beundret deg? At forholdet utviklet seg godt, kanskje dere giftet dere og alt var bra? Det var gjerne bra helt til det ikke var det lenger. Hva skjedde?

En av grunnene til brudd, kan være at forholdet endret din identitet, eller din partners identitet. 

La meg fortelle deg om Gunnar og Karianne.

Gunnar var en suksessrik datamann. Han solgte software for et stort amerikansk selskap. Han var en av de beste i verden på dette. Verden lå for hans føtter og han følte seg sterk og suksessrik. Samtidig som han brøt ned vegger av utfordringer i businessverdenen fikk han damen han drømte om.

Han brøt gjennom til henne og de ønsket begge å gifte seg. Dette var den ultimate kjærlighetserklæringen for Gunnar. Ekteskapsløftet bekreftet og beviste ovenfor han og drømmedamen skulle være sammen for alltid.

De ble raskt en familie og pliktene økte på. Gunnar, som var og er en virkelig god mann, sluttet den krevende jobben sin og fikk seg en roligere jobb med mindre reising og mindre provisjoner. Han fikk en stabil og trygg jobb ikke langt fra hjemmet. Dette var det kvinnen i hans liv ønsket, og nå skulle alt bli enda bedre. Den lidenskapelige kjærligheten for hverandre skulle bli enda sterkere da de skulle få mer tid sammen.

Han reduserte tiden og fokuserte på karriere og jobb og fikk mer tid til familie og kjæreste. Det er ikke lett å forstå at det var her utfordringene startet. Det gjorde nettopp det hos Gunnar og Karianne, og hos flere jeg har snakket med.

 

Hvordan er det så mulig?

 

Forholdet endret Gunnars identitet og han ble en han ikke ønsket å være. Den selvsikre mannen som erobret drømmedamen og som skapte suksessen i business, ble plutselig usikker på livet og fremtiden. Han ble usikker på seg selv.

Før lot ikke han frykten begrense seg. Han slo seg ikke til ro med middelmådighet, og han ble ikke usikker av utfordringer. Han likte utfordringer og han elsket å bryte gjennom.

Det var jo nettopp disse egenskapene Karianne ble tiltrukket av. Det var de egenskapene som skapte polaritet og som skapte lidenskapen. Nå stod de igjen med kjærligheten, og det ble ikke nok for Karianne. Hun ønsket seg lidenskapelig kjærlighet.

Når Gunnar endret jobben sin fra en jobb som definerte hans identitet, til en jobb som ikke var han, var det Gunnar som endret seg og ikke Karianne. Når han hadde identiteten han likte, brøt han ned murene til drømmedamen og skapte polariteten som igjen skapte lidenskapen.

Det var ikke det at de fikk mer tid sammen som ble problemet. Det var heller ikke det at Gunnar tok mer ansvar i hjemmet. Det var at han ble en han ikke likte lenger. Han mistet sin maskuline kjerne, og jobben som han elsket og hadde gitt slipp på, hadde hjulpet han til å holde liv i den kjernen.

Når han så mistet seg selv, mistet han også tryggheten av kvinnen i sitt liv. Dette igjen skapte en større usikkerhet for han, noe som igjen gjorde at han mistet sin tilstedeværelse. Han var der uten å egentlig være der.

Tryggheten og viktigheten som han brakte til henne tidligere forsvant, da han skled ut av sin maskuline kjerne og ikke var trygg lenger.

Gunnar tenkte at han ved å ofre jobbe han hadde lidenskap for, kunne han være mer involvert i sin familie. Men ved å gjøre det mistet han gnisten sin, han ble tom innvendig og klarte ikke å være den mannen han var og ønsket å være.

Dette er en utfordring i vår tid, når menn er forvirret over hvilken rolle de har i hjemmet, sier forholdsekspert, Dr. Cloe Madanes.

Frykten for å miste Karianne tok over og gjorde at han mistet henne. En trist historie som ikke er uvanlig.

Du ønsker å være deg selv, og du ønsker å være ressurssterk for deg selv og din partner. Dette er noe vi lærer om på webinaret, «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid», i kveld kl. 19:00.

 

Klikk link for påmelding;

https://kevinfroystad.no/blogs/news

 

Lev Sterkt, og aldri aldri, gi opp.

Kevin

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid