Frykt hindrer oss


«Jeg står i et samlivsbrudd hvor mannen jeg har vært sammen med i nesten 25 år har valgt å gå. Vi har to barn sammen.  

For meg kom det som et sjokk, og jeg har opplevd at han har håndtert bruddet på en feig måte som har gjort at jeg har følt at grunnen bare ble revet bort under meg. Stor sorg og store mengder angst og uro rundt fremtiden, boforhold, økonomi etc., for meg og barna har preget de siste fire måneder. Mye uro og frykt har preget dagene og nettene, jeg forstår ikke hvem jeg har levd med.» 

Frykt er en av de aller raskeste måtene å miste kraften sin på. Du blir maktesløs og ressurssvak av frykt. Du klarer ikke å ta gode avgjørelser i frykt, og når vi først tar avgjørelser i frykt, er det ofte dumme avgjørelser.  

 

En avgjørelse tatt i frykt er ofte ikke riktig avgjørelse.

 

Samlivsbrudd er noe av det som virkelig kan trigge frykten i selv de aller tøffeste. 

Der finnes håp selv om man kjenner at frykten tar overhand. Det kan virke umulig å se, derfor kan frykt ta oss inn i en tilstand av håpløshet. Vi vet alle at i håpløshet så finnes der ikke håp, og når vi mister håpet kan vi slutte å prøve, miste troen på oss selv og livet. Vi er da i en hjelpeløs tilstand der vi håper og ønsker at frykten vil forsvinne, men det vil den dessverre ikke gjøre.

Desto mer du fokuserer på at frykten må forsvinne, jo sterkere blir den. Til mer motstand du gir den, desto mer kommer den mot deg.

Kunsten er å akseptere at frykten er der og jobbe med «faith» (tro). Vi må ta en avgjørelse om å leve i «faith» i stedet for frykt. Det er noe vi bestemmer oss for, - Det er en avgjørelse.

Mange kjenner mye til frykt og vet lite om at «faith» (tro) er veldig likt. De er begge noe vi skaper, for ingen kjenner fremtiden, selv ikke morgendagen.

 

Frykt og «faith» er begge forestilt.

 

Hva enn du har frykt for eller har tillit til, så er det forestilt. Kunsten er å forstå at det vi fokuserer på vokser, og vi føler det vi fokuserer på. Frykt lammer deg for krefter og «faith» gir deg krefter.

Fokuserer du på frykten, så vokser frykten. Problemer må ha energi for å leve, det samme gjelder frykten, den må ha oppmerksomhet for å leve.

Prøv å ikke tenk på en rosa elefant nå. Klarer du å la være å tenke på en rosa elefant nå? 

Hvis du ikke planter frø i sinnet om hvor du vil, hva du ønsker og hva som er viktig for deg i livet, så vokser frykten automatisk.

Frykten vokser som et ugress, men «faith» må plantes. «Faith» er som et lite frø som må vannes og pleies så ikke ugresset (frykten) tar knekken på det. Det er en avgjørelse å ha tro på at det skal gå bra. Det er en avgjørelse å tro på at fremtiden skal bli bra og tro på at ting vil bli bedre. Det er en avgjørelse å tro på seg selv.    

Har du derimot ingen tro på fremtiden og ingen fremtid å se frem mot, vil det påvirke sterkt hva du fokuserer på og hva du vil føle.  

Når vi er virkelig lei oss, fokuserer vi absolutt ikke på hva vi er takknemlig for i livet. Når vi er glade, fokuserer vi mer på det vi er takknemlige for i livet.

Du erfarer ikke livet ditt. Du erfarer det livet du fokuserer på.

Ønsker du mer «faith», er vekst det ultimate. Når du vokser blir det lettere å mestre det som tidligere var vanskelig. Vi vokser når vi er åpen for læring og åpen for endring, - når vi tør å gå inn i det ukjente. Et samlivsbrudd tar oss inn i det ukjente.  

 

Livet blir ikke nødvendigvis slik man ønsker det, livet er som det er og kunsten er å bruke det livet gir oss på en best mulig måte.

 

Å gjøre seg selv ressurssterk, er en av de aller viktigste ferdighetene å mestre i livet. Hvordan er noe av tema for kveldens webinar kl. 19:00. «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv om man er i en vanskelig situasjon.»

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid