Når bruddet er et faktum

«Dette er et tap jeg tar ufattelig tungt. Jeg har mistet min bestevenn, kjæreste, samtalepartner og ikke minst, -  min trygge base. Det at det var han som gikk har jeg slitt veldig mye med, kjenner på et stort savn og mye anger som toppes med sjalusi.» 

- Kvinne i samlivsbrudd.

 

Hva er det som gjør at flammene slukkes og at lidenskapen blir byttet ut med smerte?

Kunsten er å forstå et mønster, for når vi forstår mønsteret er det lettere å akseptere at det har blitt som det har blitt. Aksept er nøkkelen for å kunne kople seg på livet igjen i en livskrise. Det er først da du klarer å hente krefter til å ta tak i livet igjen. For å forstå dette mønsteret og kunne klare akseptere at det har skjedd det som har skjedd, vil det hjelpe veldig å forstå de 7 ‘stressere’ i et forhold. Forståelse åpner opp for muligheten til å akseptere. 

Tap av tiltrekning er første stresser.

Forskjellen på et kjæresteforhold og vennskap er intimitet. Når begjæret eller den dype forbindelsen begynner å blekne, så begynner også lidenskapen i forholdet å forsvinne. Når to mennesker er tiltrukket mot hverandre, så er det lett å gi hverandre fritt spillerom og overse utfordringer. 

Når tiltrekningen begynner å bli borte, så kan partnere plutselig begynne å bli lettere irritert eller frustrerte over hverandre. Tap av tiltrekning skjer ofte på grunn av depolarisering.

Dette skjer dersom partnerne mister det maskuline og feminine energetiske samspillet mellom hverandre.

Mange par lever i flere år uten lidenskap seg imellom. Vennskapet, tryggheten og kjærligheten gjør at det kan fungere svært fint uten lidenskapen. Trygg kjærlighet er trygt og godt, lidenskapelig kjærlighet er noe helt annet, mener ekspert Dr. Cloe Madanes. 

Hvis mangel på tiltrekning ikke gjøres noe med, så kan noen oppleve å gå til irritasjon, frustrasjon og emosjonelle utfordringer som er stresser nr. 2.

For å skape en god relasjon og et godt forhold, er det nødvendig å ha fem ganger mer positive kommunikasjonsformer enn negative, mener eksperter. 

Når du føler tap av tiltrekning og du kjenner på irritasjon, frustrasjon og emosjonelle utfordringer, kan man begynne å oppleve de 4 R'ene.

Resistance – motstand.

Partneren din gjør noe som plager deg, selv om det gjør deg oppskaket så velger du å ikke si noe. Om du ikke setter ord på det som er usagt, så bygger det seg bare opp og går over til…

Resentment – harme.

Dette kan føre til en dypere motstand og kan gi en anspenthet dersom du ikke velger å adressere hvor denne følelsen kommer fra. Etter hvert så vil du oppleve dette som… 

Rejection – avvisning.

Et tomrom føles, du avviser partner eller du er den som føler seg avvist. Hvis dette ikke håndteres så kan partner og/eller forholdet gå til…

Repression – undertrykkelse. 

Du senker forventningene til forholdet og finner andre måter å oppfylle behovene dine på. Ved økende frustrasjon og irritasjon kommer følelsen av å miste enda mer av tiltrekning.

Hvis ikke man klarer å snu det negative mønsteret så fortsetter man å bevege seg gjennom stresserene til....

Tap av forpliktelse. 

Om du føler mangel på tiltrekning og kjærlighet for din partner, så vil du etter hvert miste interessen og forpliktelsen din til å forstå din partner og å møte hans/hennes behov.

Forpliktelsen brytes ned når mennesker ikke føler seg verdsatt, viktige eller forstått.

Om du ikke føler deg elsket eller betydningsfull så vil energien din gå en annen vei, eller din partners energi. Du eller partner er i en bedre tilstand andre steder, ute med venner eller på jobben. Alt annet enn sammen.  

Dette er begynnelsen på slutten for forholdet. Du trener ditt (og din partners) nervesystem gjentatte ganger til hvordan dere føler for hverandre. Hvis dere fortsetter å se på hverandre med stress, så vil dere snart assosiere hverandre med stress og vi går til neste nivå.

Inkompabilitet. Det er den siste og syvende stresseren i forholdet. Man opplever at man ikke passer sammen lenger, tror ikke man passer sammen og bruddet blir et faktum. Når man ser dette mønsteret og forstår det, er det lettere å akseptere at slik ble det. Et brudd betyr ikke at du ikke er bra nok. Et brudd betyr ikke at ingen elsker deg. Et brudd er noen ganger svært nødvendig for å skape en ny start. Mange tror at å bli forlatt fra noen man elsker er det mest smertefulle man kan oppleve. Dr. Cloe Madanes mener det er mer smertefullt å være i et forhold der man prøver å tilpasse seg for å bli elsket av noen som ikke elsker deg. Så det er mulig du har blitt satt fri istedenfor å blitt forlatt. Hvordan kan man da starte en ny start?

«Ny Start» er noe av tema for kveldens webinar, «Hvordan skape ressursstyrke, selv i en vanskelig tid.» Velkommen kl. 20:30.

Klikk link for påmelding. https://webinar.kevinfroystad.no

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

I Kjærlighet. Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid