Mangler du en indre glede?

Mangler du en indre glede? Da kan problemet ligge i programmeringen.

Det er en ting vi alle sammen har til felles når vi blir født, det er at vi er fullstendig sårbare og åpne. Vil en nyfødt baby overleve om du setter den i skogen alene? Absolutt ikke. Vi mennesker har ikke evne til å overleve uten hverandre.

Vi er født fullstendig sårbare, om vi er sårbare er vi åpne og derfor knyttes vi lett til alle. Vi kan få kontakt med hvem som helst når vi er sårbare og åpne. Se på hvilket som helst lite barn, de kan få kontakt med hvem som helst, de er åpne og sårbare. Å forbli sårbar gir utfordringer, så for å beskytte oss selv når vi er sammen med andre mennesker, lærer vi etter en kort periode at vi må finne måter å beskytte oss på.

Vi må finne måter å kommer gjennom de tøffe situasjonene på. Vi lærer måter der vi kan oppnå, eller hvordan vi kan please.

For å overleve må vi tilpasse oss på en eller annen måte, og etter hvert som vi tilpasser oss, utvikler vi deler av oss selv. Kanskje det var en del som lærte å please for å få kjærlighet, kontakt eller betydning? Fra noen som du brydde deg utrolig mye om? Så en del av deg lærte å please.

Du opplevde å få kjærlighet og kontakt hvis du pleaset. Gjør du det nok og du er sikker på at det fungerer, så blir den delen til en del av deg. Men kan du glede alle ved å please dem? Nei, så du utvikler en annen del av deg. I en annen situasjon var det kanskje ikke nok å please, så du trengte å gjøre noe annet for å bryte gjennom når pleasing ikke fungerte. Kanskje du trengte å være svak og ha smerter? Kanskje du ikke kunne vise svakhet og smerte?

Slik fortsetter historien. Noen får troen på seg selv, bygger seg sterke, blir mektige og får sine behov møtt ved det. Noen andre er i en verden der de bare får kjærlighet hvis de er svake, for hvis de er for mektige blir de raskt satt på plass. Du skal ikke tro du er noe. Så uansett hvilket navn vi har, om vi heter Evy, Kevin, Aina, Rune, Susanne, Carl eller Mary, så kalles det en personlighet, men det er i grunnen flere personligheter.

Det er flere deler knyttet til vår personlighet, så det vi virkelig må gjøre er å se at det er en gruppe forskjellige personligheter som primært driver showet for oss. Disse delene av vår personlighet ble i utgangspunktet bemyndiget fordi de største, mest tiltrengte og ønskede kilder til kjærlighet, sikkerhet og betydning fikk oss til å tilpasse oss på visse måter for å få disse behovene dekket.

Ta deg tid til å spørre deg selv:

Hvem var den viktigste personen for deg i ditt liv gjennom oppveksten? Hvem måtte du være for den personen? Hvilke egenskaper ønsket de å se hos deg? Hva slags person forventet de at du skulle være? Skulle du være sterk, lydig eller kreativ? Ble det forventet at du skulle være avhengig eller uavhengig?

Hvem kunne du ikke være for denne personen i livet ditt? Fikk du lov til å være høylytt, ulykkelig, rotete, trist eller sint? Eller var disse følelsene forbudt for deg? Hva ble konsekvensene av å være på denne måten, eller ikke være slik? Hadde du brødre eller søstre som oppførte seg på denne måten? Hva skjedde med dem?

Har du forventninger til deg selv som er urimelige eller som er i konflikt med andres forventninger til deg? Hvor kommer disse forventningene fra? Hadde foreldrene dine eller noen andre urimelige forventninger til deg?

Hvilke deler av deg måtte du fornekte? Hvilke deler var ikke OK for deg å være?

Hver og en av oss er født unike, vi er et unikt fingeravtrykk i naturen. Naturen elsker forskjellige former, se bare ut vinduet. I løpet av livet tilpasser hver og en av oss seg til miljøet som vi lever i og med det skaper vi en personlighet.

Sliter du med å finne din indre glede for livet, er tiden inne for å forstå din programmering. Den kan endres, og det første steget er å bli bevisst den.

Programmering er noe av tema for kveldens webinar kl. 2030. «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri aldri, gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid