Savner du intimitet?

En av de største utfordringene som par kan møte, er mangelen på intimitet. Flere parforhold tar slutt grunnet mangel på intimitet enn konflikt, mener forholdsekspert Dr. Cloe Madanes. I begynnelsen av forholdet deles gjerne alt, men etter hvert mister man ofte den nære kontakten og den samme delingen.

En av partene prøver ofte å vise kjærlighet, men føler at dette ikke gjengis. På den andre side misforstår gjerne partneren dette, og med det ikke gir kjærlighet tilbake. 

Hvis romantisk intimitet er så fantastisk, hvorfor opplever vi ikke alle dette daglig?

Fordi det er skremmende. Du gir alt til partneren, og din partner er uansett fri til å gjøre hva de ønsker. Hva om du gir hele deg selv til partner og du oppdager at partner ikke gir tilbake?

Hva om du føler at dette er forholdet du ønsker, det du er forpliktet til, og du opplever at partneren din trekker seg bort fra deg?

Det vil trigge våre største frykter; frykten for å ikke være nok og frykten for å ikke bli elsket. For de fleste mennesker er dette veldig skremmende. For de som har opplevd å miste kjærligheten, der man følte seg misforstått, oversett og forlatt, er det noe av det mest såre og smertefulle vi kan oppleve som mennesker.

Hvorfor skulle vi bevisst utsette oss selv for mulighetene til en slik situasjon? Noen som assosierer forhold med smerte unngår å prøve igjen, og unngår med det noen av de vakreste opplevelsene vi kan ha som mennesker.

Vi mister intimitet når vi mister kontakt med vår partner. Når en av partene trekker seg tilbake regelmessig og fokuserer på andre områder i livet som jobb, barn, venner eller andre interesser utenfor forholdet, kan intimitetsbåndet svekkes og til slutt bli brutt.

Når paret er oversvømt med ansvar og oppgaver slik at forholdet blir overveldende med forventningene fra hverandre, kan også intimitetsbånd svekkes eller brytes.

Når en eller begge parter ikke har åpnet opp fullstendig for intimitet, der de holder partner litt på avstand, eller at de prøver å kontrollere den andre part er en tredje faktor som berører intimitetsbåndet. Intimitet kan også dø ut når man føler at lojaliteten til partner er et annet sted.

Som vi ser, kan der være mange årsaker til at intimiteten dør ut. Har du opplevd nærhet og intimitet tidligere med partner, kan det være mulig å gjenskape dette igjen.

Den gode nyheten er at intimitet er naturlig, det er ikke en kapasitet som kan tas fra deg. Du har det i deg, og kunsten er å finne den igjen, vekke den. 

Alle av oss har opplevd en form for kjærlighet og intimitet i livet, og vi har det liggende i nervesystemet.

Intimitet er trening på å finne seg selv med en partner som også er like ærlig og villig til å åpne seg opp. Det er da vi kan oppleve den råeste, vakreste og reneste intimiteten.

Hvordan skape eller gjenskape sterk intimitet er noe av tema for kveldens webinar. «Hvordan gjøre seg selv ressurssterk selv i en vanskelig tid».

 

Klikk link for påmelding, start kl. 20:30; 

https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp. 

Kevin  

www.kevinfroystad.no 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid