Kraften i smerte og kjærlighet

Kraften i kjærlighet.

Denne uken ble jeg vitne til et par som separerte seg for kun 3 mnd siden. Jeg lærte så mye av dem at jeg ønsker å dele det med deg.

Jeg var så heldig å få kontakt med begge to, og her er noe av innsikten som jeg ønsker å dele videre.

Vi skaper oss alle en story, og jeg spurte denne kvinnen om hun ville fortelle sin. Hun fortalte at hun vokste opp i veldig gode kår, hadde fantastiske foreldre og en far som elsket henne ubegrenset og ubetinget. Hun har aldri tvilt på sin fars kjærlighet og heller aldri manglet den. Hennes avdøde far var en dyktig forretningsmann og de var økonomisk fri. Hun hadde aldri opplevd å mangle noe. Hun ble behandlet som en prinsesse og hadde derfor fått en illusjon om at hun var en prinsesse.

Hennes foreldre lærte henne at å finne en fantastisk prins var nøkkelen. Hun gjorde det, giftet seg med prinsen, og faren døde med overbevisning om at datteren ville bli godt ivaretatt. Paret fikk to nydelige barn, to jenter. Dessverre endret prinsen seg til et monster etter barnas fødsel, forteller kvinnen.

«Energien ble sugd ut av meg, jeg ble veldig redd. En kveld da prinsen var veldig sint og kontrollerende, bestemte jeg meg for at nok var nok. Neste dag reiste jeg med 2 baby jenter til min mors hus for der følte jeg meg trygg.»  

Jeg spør prinsen om han vil dele sin story. Han forteller at han måtte kontrollere alt, for kontroll ledet til suksess. Han var meget suksessrik, hadde lykkes forretningsmessig og var økonomisk fri før han var 30 år. Han så på kontroll som en viktig del av sin suksess.

Utfordringen er at selv om kontroll kan fungere godt i businesslivet, så fungerer det ikke like godt i kjærlighetslivet. Hans behov for kontroll skapte det bruddet han nå opplever. Han føler seg fullstendig knust.

Jeg spør om hvordan forholdet var i starten, og hun kan fortelle at hun ble behandlet som en prinsesse. Det var magisk og de var sammen i 5-6 år før det startet å bli vanskelig, forteller hun. «Hva skjedde» spør jeg? «Han endret seg til et kontrollerende monster» sier hun. «Når startet den endringen» spør jeg. «Når barna kom» svarer hun. De fikk to nydelige tvillingjenter.

Det unge fremgangsrike paret fikk virkelig utfordringer etter hvert, og nå var separasjonen et faktum.

Hennes far lærte henne å forvente at mannen i hennes liv skulle være lik ham. Hun beundret og så opp til ham. Hun hadde selvfølgelig ikke sex med ham, sex var derfor ingenting hun kunne gi eller holde igjen. Det påvirket derfor ikke deres kjærlighet.

Hun hadde heller ingen kontroll over sin far, så hun lærte å please ham.

Hun holdt derimot sin kjærlighet bort fra sin mann da barna kom til verden. Han forteller at han fortsatt elsker henne, men at han ble en kontrollerende og dominerende mann. Han brukte selv ordet diktator.

Utfordringen oppstår dersom kvinnen oppfører seg som en prinsesse, ser ut som en prinsesse, men tar kjærligheten bort fra sin mann om han ikke oppfører seg slik som hun ønsker.

Hvis ikke faren hadde lært henne å tro at hun var en prinsesse og alltid hadde alt hun trengte tilgjengelig, ville hun måtte finne en måte å møte andres behov på og ikke bare sine egne behov. Hun ville heller ikke tatt kjærligheten bort enkelt for risikoen for å miste kjærligheten ville vært for stor.

Alt endret seg i dette forholdet når barna kom, og årsaken er ikke selve barna. Det er fordi hun bestemte seg for at kjærligheten fra barna var hennes primære måte og få kjærlighet på. Og med det holdt hun kjærlighet tilbake fra sin mann. Ikke bevisst, men gjerne ubevisst i starten. Når hun følte at han ble kontrollerende og dominerende, holdt hun kjærligheten tilbake fra ham mer bevisst.  

Dette førte til at han følte at han mistet kontroll, ble høyst usikker og følte seg lite viktig. Her har vi en mann som har bygget sin suksess på kontroll og med det følt seg viktig. Når han nå opplever det motsatte, trigger dette hans dypeste frykt. Frykten for å ikke være bra nok, frykten for å bli forlatt, frykten for å ikke bli elsket. Når frykten blir enda sterkere så blir han enda mer kontrollerende og dominerende.

Han forstod selvsagt ikke dette. Det tok Dr. Cloe over 40 år med intervju av over 100 000 par å forstå dette.

Han følte seg derfor sterkt såret. Å føle seg såret over tid tok ham til sinne. Og tilstanden sinne gjorde at han oppførte seg dårlig og gjorde dumme ting som han ikke burde gjort. Jeg er overbevist om at dette er en fantastisk god mann med mye kjærlighet som ønsker det aller beste for seg og sine. Utfordringen er at vi alle kan gjøre dumme ting i en dårlig tilstand.

Derfor lærer vi at den viktigste ferdigheten å mestre i et forhold, er å mestre vår egen følelsesmessige tilstand. Ingen kan få oss til å føle noe annet enn hva vi tillater. Når vi endrer tolkningen på det som skjer oss, endres følelsen.

Utfordringen for menn er å forstå at når barna blir født blir det også født en mor. En mor er ikke det samme som en kjæreste og elsker. Og om kvinnen kun er mor, og ikke evner å hente frem kjæresten og elskerinnen, kan det også gi utfordringer med forholdet.

Setter vi barna alltid først, kan det også gi utfordringer for barna, mener Dr. Cloe. Barna kan da lære at livet dreier seg om kun meg og ikke vi. Hva skjer da når de kommer i et forhold? Et forhold er ikke meg eller deg, det er vi.

Dette er veldig vanlig i dag, spesielt for de som kommer fra familier med privilegier, mener Dr. Cloe.

Kvinnen i forholdet jeg bruker som et eksempel nå kom fra en familie med privilegier og han ikke. Dette var en av grunnene til at hun ble tiltrukket av ham. Hun følte hans styrke som han har bygget opp av å bygge sin suksess fra start alene.

Livet er så komplisert og spennende, at vi kan ha en styrke som kan gi oss en belønning et sted, men som også kan gi oss en utfordring et annet sted.

Dette og mye mer skal vi prate om på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid» i kveld kl. 20:30.

Klikk link for deltakelse; https://webinar.kevinfroystad.no/ 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin   

www.kevinfroystad.no 


Eldre Nyere


  • Janne

    Spennende innsikt 👍🥰

  • Elin

    Du er fantastisk 🤩


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid