Dansen mellom den feminine og maskuline

Feminin og maskulin energi.

 

Dansen mellom den maskuline og feminine energien er magisk når vi forstår den, og et mareritt om vi ikke forstår den.

 

Vi ønsker alle et forhold som varer i lidenskap og kjærlighet. For å lykkes med det må vi forstå mer av den maskuline og feminine energien.  Det er flere utfordringer med hvordan den maskuline og feminine energien fungerer sammen. Den feminine trenger mest trygghet og den maskuline trenger mest viktighet.

 

Så lenge viktighet er det aller viktigste for oss vil vi ikke klare å oppnå det forholdet vi ønsker oss. Behovet for viktighet krever at du er den viktigste, og for å få til et forhold i lidenskap og kjærlighet må forholdet bli det viktigste, ikke du.

 

Om det er viktigst for oss å selv være viktige, vil vi få problemer når vi føler at noe er viktigere enn oss.

 

Utfordringen er at den drivende kraften for testosteron er viktighet. Derfor er det døden for forholdet å fortelle den maskuline energien hva den bør gjøre, og hva den ikke bør gjøre. Den maskuline energien vil da føle seg mindre viktig.  

 

Det finnes både maskulin og feminin energi hos kvinner og menn.

 

Vi er uansett født med en kjerne, feminin eller maskulin energi, og den må vi respektere hos oss selv for at vi skal føle oss levende.

 

Kulturen vår har dessverre lært oss til å tro at den maskuline er sterk og har kontroll. Gjennom mange år har den umodne maskuline energien vært kontrollerende og dominerende på planeten.

 

Det er stor forskjell på den umodne maskuline og den modne maskuline. Den modne maskuline er mer tjenende og fokus ligger på å skape trygghet, fra en moden maskulin mann eller kvinne, for du kan være maskulin selv om du er kvinne. Tiltrekning krever uansett polariteter.

 

De fleste kvinner er mer feminine men ikke alltid. Kulturen vår har lært den feminine energien til å være mer maskulin, for vi tror at den er mer kraftfull.

 

Når du går mot din egen kjerne for å møte behovene til partner, venner, familie eller andre i samfunnet, så vil du ikke være lykkelig selv om du oppnår suksessen du drømmer om.

 

Polaritet skapes av nord og sørpol, derfor eksisterer det liv på denne planeten. Vi må ha de forskjellige polaritetene for å skape liv. Det samme må vi for å kunne skape et forhold i lidenskap og kjærlighet.

En annen ufordring er at feminin energi blir mer maskulin under stress. Mer kontrollerende, for maskulin energi er kontroll, å bryte gjennom, løse problemet og få det gjort.

 

En maskulin mann under stress kan bli mer feminine, ikke sammen med andre menn men gjerne når han  er sammen med kvinnen i sitt liv. Hun prater og han føler at han ikke kan håndtere det lenger. Han prøver å please henne. Å please er en fantastisk ting, det er en feminin kvalitet. De fleste mødre vet hvor viktig det er å please når barna kommer. Ingen av oss hadde vært her om ikke den feminine energien hadde hatt kvaliteten å please.

 

Utfordringen oppstår når den maskuline energien blir mest pleasende i forholdet og kvinnen kan ende opp med å miste respekten for ham. Og ikke minst miste tiltrekningen og intimiteten pga manglende oplaritet, for intimitet krever polaritet.

 

Hva tenker du om mannen i ditt liv ikke klarer å ta en avgjørelse?

 

Og når han endelig tar avgjørelsen så får han gjerne beskjed om at det er feil, ikke sant? Dette er frustrerende for mange menn.

 

Frustrasjon kommer gjerne av hva kulturen vår sier og når det ikke stemmer med kjernen vår.

 

Den maskuline kan også bli mer intens, mer kontrollerende og dominerende under stress. Pleasende eller dominerende er uansett ødeleggende for forholdet, uansett om det er på den ene eller andre måten.

 

Vi ønsker å forstå forskjellene mellom den maskuline og feminine energien og lære av hverandre. Likheter skaper en trygghet og ulikhetene skaper polaritet. Vi trenger begge deler, og i et intimt forhold ønsker vi å trene på å gå til den maskuline energien når vi trenger det, og den feminine energien når vi trenger det. Hvem av dere ønsker vel ikke en samtalepartner som kan vise åpenhet, sårbarhet og tilstedeværelse? Som er noen av de gode egenskapene til den feminine energien.

Vi må ha de forskjellige energiene i et intimt forhold for å opprettholde lidenskapen, og vi må ha evnen til å bevege oss mellom de når det trengs.

 

Mange kvinner jeg snakker med i dag, tror at deres menn er hårete venninner som bare trenger litt coaching. Bare de får litt trening, så vil det bli bra. Hvor bra funker det for deg å coache den maskuline energien?

 

Når du pusher på den maskuline energien pusher den tilbake. Den feminine energien dreier seg mer om å koble og føle. Det er jo det dere gjør gjennom samtaler med venninnen sant?

Hvis en kvinne sier til deg at den genseren du har på ikke passet deg helt, så stopper du kanskje med å bruke den. Hvis en mann sier til en annen mann at capsen er rar, så kan du være sikker på at han bruker den capsen de neste 2-3 årene. Tror ikke dere noen har sagt til Lars Monsen at capsen hans er sliten, at han burde fått seg en ny?

 

Er du mest maskulin eller feminin i din kjerne og hvor går du under stress og press?

Dansen mellom den feminine og maskuline energien skal vi prate mer om på webinaret i kveld.

 

Velkommen til «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid» i kveld kl. 20:30.

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin      

www.kevinfroystad.no

 

 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid