Kommunikasjons utfordringer i forholdet?

Kommunikasjons utfordringer i forholdet? 

Noen lever i lidenskap og kjærlighet, andre sliter veldig med å oppleve dette. Noen opplever brudd igjen og igjen. Når noen lykkes med noe, kan vi lære av dem og lære oss strategier. På samme måte som det finnes strategier for å bygge ett sterkt forhold, finnes det også strategier for å skape god helse eller bake en kake.

Her er 5 kraftfulle strategier for å bygge lidenskap og kjærlighet.

Ta fullt ansvar for å ta forholdet ditt dit du ønsker. Vi må selv ta personlig ansvar for vårt liv og våre forhold. Vi tenker gjerne att forhold og livet er et 50/50 fordelt ansvar, men det er det ikke. Det er 100% eget ansvar som vi må ta eierskap for. Vi trenger å ta ansvar for oss selv og våre valg, for at vi er der vi er fullt og helt. Det må gjøres her og nå, ikke en annen dag. Ta ansvaret for resultatet du har skapt.

Vær ærlig om tabbene du har gjort, og aksepter dem. Alt er læring.

Se det som det er, og ikke verre enn det. Se etter hva du kan gjøre for å få det bedre.

Forstå og møt hverandres 6 grunnleggende behov. Hvor mye av dem gir vi til hverandre? Hvordan møter du partners behov på en skala fra 1 til 10?
Når man blir såret og føler usikkerhet, er det lett å gå inn i et mønster der vi holder igjen, trekker oss tilbake fra å gi det partner trenger.

Vi holder igjen kjærlighet i håp om respons fra partner. Denne strategien gir oss aldri kjærlighet på lang sikt.

Hvis man ikke tar ansvar for at forholdet er der det er, og man ikke ønsker å møte partnerens behov, gir det store problemer i forholdet.

Tren på ferdigheten å gi og ta imot og skap ritualer for dette.

Det er flere måter å få oppmerksomhet på. Vi kan ta og kreve oppmerksomhet, eller vi kan gi den.

Som spebarn krever man kjærlighet og oppmerksomhet. Som ungdom og voksne trenger man fortsatt oppmerksomhet og kjærlighet. Problemet kommer når vi blir avhengig av å få oppmerksomhet og kjærlighet gjennom smerten. I vår kultur, hvis noen blir såret, føler man seg forpliktet til å gi oppmerksomhet og kjærlighet.

Dette er bra, men gir også utfordringer. Utfordringen kommer når noen alltid blir såret, alltid har problemer, eller de stadig befinner seg i en nødsituasjon. De får med det kjærlighet og oppmerksomhet fordi man føler oss forpliktet til å gi det.

Utfordringen er at det da er en lav kvalitet på oppmerksomheten og kjærligheten. Det er ikke oppmerksomhet fra en kjæreste som ønsker og elsker å være med deg. Det er heller ikke oppmerksomhet fordi de beundrer deg.

Vi ønsker mer oppmerksomhet og kjærlighet fra noen som ønsker å gi det til oss, gjør vi ikke?

Kunsten er å bli god på ferdighetene å gi og ta imot. Det er mange av oss som holder igjen for å ikke bli såret, og tror det er mest effektivt.

Det er mye mer effektivt å møte partners behov, vi vil da oppleve å møte hverandres behov.

Belønn partner ved å takke, smile og sette pris på. Dette kan gi oss oppmerksomhet, og en oppmerksomhet fra en partner som ønsker å gi. Det er den beste oppmerksomheten for at begge skal nå sine behov.

Kvinner og menn er forskjellige på mange måter, og når kvinner og menn kommuniserer så ulikt så kan det by på utfordringer. For å bli god på ferdigheten å gi og få, er det viktig å forstå de forskjellige kommunikasjonsmetodene vi menn og kvinner har.

Dette vil jeg fortelle mer om på kveldens webinar.

 

Velkommen til webinar onsdag 16. november kl. 20:30, «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid».

 

Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • Per Christian

    Hei kevin.
    Tusen takk for nok en invitasjon.
    Har fulgt med på deg i noen år nå og syns du er fantastisk å høre på!


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid