Er du og partneren din på lik linje?

Er du og partneren din på lik linje? 

Stiller du noen ganger spørsmål til deg selv om forholdet ditt, om du egentlig passer sammen med din partner? Føler du deg iblant så belastet med plikter at du mister eller har mistet kontakt med din partner? Sliter du med å få din partners oppmerksomhet? Dette er utfordringer alle par møter, og spesielt i tøffe tider. I slike tider er det lett å føle at man står på hver sin side.

Dette skjer når man ikke er på lik linje. Paret har da mistet taket på prioriteringer, fremtiden, hvordan bruke tiden sammen og hvordan gi hverandre det man trenger. 

Typiske kommentarer fra et parforhold som ikke er på linje; «Vi verdsetter ulikt». «Vi er ikke enige om barneoppdragelsen». «Hverdagslige gjøremål er skjevfordelt». «Vi har interesse for forskjellige ting».

For å komme på linje, kan man starte helt fra begynnelsen av forholdet. Der er fire faktorer som gjør at man ble sammen og at man fortsatt henger sammen.

De faktorene forteller ikke noe om hvorvidt paret passer sammen, men de gir klarhet i hva som var der når man ble sammen.

  1. Den første er nærhet. Det er vanskelig å få kontakt med noen som ikke snakker med deg. Der er mange forhold som begynner etter langvarig nær kontakt.
  2. Den andre er kjemi. Selv om det er kjemi i starten, betyr ikke det nødvendigvis at forholdet er riktig på lang sikt.
  3. Den tredje er komfort. Er forholdet komfortabelt å være i, eller kan det være mer komfortabelt å forlate det?
  4. Den tredje er forpliktelse. Barn og ekteskap kan føre til at par holder sammen. Noen ganger kan traumatiske opplevelser sammen skape forpliktelser. Noen gifter seg, og noen par forenes mot sine familiers ønske, noe som forsterker forpliktelsen til hverandre. 

Hvordan var forholdet to år etter at dere ble sammen? De fleste forteller da at de hadde det veldig bra. Etter to år sammen har man en solid grunnmur i forholdet, mener ekspert på forhold, Dr. Cloe Madanes. 

Hva skjedde? Hvorfor endret det seg? 

Da forteller flere at det ble mye jobb, lite tid sammen grunnet familiære årsaker, og at de fikk interesser utenfor forholdet. Ofte er interessene utenfor forholdet mer interessante enn tid med partner. Det kan være en hobby, et vennskap, en karriere. Det kan bli så viktig at den andre starter å føle seg mindre viktig. Dette igjen kan føre til at partneren prøver å kontrollere det.

Når paret er uenige om disse tingene, leder dette til uenigheter som gjentas igjen og igjen. Dr. Cloe Madanes kaller det «Point of contention»    

Hun forklarer det på følgende måte; Når par opplever uenighet om noe som er viktig for de, går kommunikasjonen ofte i lås og det fører til gjentakende diskusjoner.

De fleste par har ulikheter i forhold til verdier, behov og preferanser. Det kritiske skjæringspunktet kan bli så irriterende at paret starter å stille spørsmål til forholdet. - Er det verdt det?

Still deg selv spørsmålet; Har partneren din en interesse utenfor forholdet som du føler er viktigere enn deg?

Denne prosessen med å ikke være på linje lenger, skjer ikke bare ved interesser utenfor forholdet. Det kan også skje når den ene føler et alt for stort ansvar med hus og hjem, og den andre føler et for stort ansvar i forhold til økonomi, for eksempel.

Under presset fra forpliktelsene, lojaliteten og samarbeidet kan man miste lidenskapen, spenningen, leken, ærligheten og variasjonen.  

Dette og mye mer skal vi prate om på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid», i kveld kl. 20:30.

Klikk link for deltakelse; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin  

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • Marielle

    Hjelper du forhold til å komme på rett spor igjen og?


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid