Kommunikasjon i forholdet

Kommunikasjon i forholdet.

De fleste kan kjenne seg igjen i hvor vanskelig kommunikasjon i et forhold kan være. Jeg forstod selv så mye mer av dette da jeg lærte om hvor forskjellige kommunikasjonsstilene er mellom menn og kvinner. Utfordringen oppstår når dere kvinner tror at mannen er en hårete venninne som dere forventer skal prate og dele like fritt med dere som venninnene deres.

Flere av dere opplever at partneren har gått fra dere, og føler dere derfor sviktet. Det går på selvtilliten løs, og du vet ikke om du gidder å prøve igjen. Du føler gjerne at du ikke kan leve med eller uten. Det kan føles som en håpløs situasjon som gir usikkerhet for fremtiden. Det er derfor viktig å se det fra mannens perspektiv for at du lettere skal kunne akseptere bruddet, gi slipp og gå videre. Next.  

Her er en epost jeg fikk fra en voksen mann på godt over 50 år som vi kan bruke som et eksempel.

«Jeg gikk ut av forholdet i 2018 etter 19 års samboerskap. Jeg føler at det er min feil pga min selvtillit. Avsluttet også nylig et forhold etter ca 3 år, med ei som æ trudde var ho æ skulle leve resten av livet mitt med. Alt dette er nok sikkert for at æ ikke tåler å høre på små ting som at "Da kunne du jo ha gjort det da, for da hadde det blitt bedre" eller "Hvis du bare hadde sagt det da, så kunne det blitt bra." Man føler seg ikke bra nok og går i kjelleren for ingenting. Æ e en snill å hjelpsom mann som vil alle godt og da e det litt vanskelig å få kritikk. Unngår konflikter der jeg burde "stå" i det. Føler meg bedre alene. Klarer heller ikke å få ho ut av hodet mitt, trudde det var "ment to be". Sliter ofte med å finne ord, dermed går jeg fort i stilla. Det er sikkert noe av det verste for den andre part.»

Når du som kvinne føler at du ikke er bra nok fordi mannen i ditt liv forlot deg, så ser vi av historien over at det kan være en feiltolkning av situasjonen. Vi ser alle ut fra denne historien at mannen trenger å vokse. At han gikk videre trenger slett ikke ha noe med deg å gjøre. Mannen over her finner kvinnen i sitt liv, han vet hva han vil ha, men programmeringen hans henger dessverre ikke med.

Utfordringen vår er at vi har en underbevissthet. Vår underbevissthet er mye sterkere enn vår bevissthet. Når denne har helt andre planer og er livredd for smerte, livredd for å bli såret, livredd for å vise sårbarhet og livredd for å åpne seg, så får vi følelser som vi ikke helt klarer å forklare, og mannen føler seg mislykket. Det du som kvinne gjerne kaller tilbakemeldinger, tolker mannen ofte som kritikk og går dermed i kjelleren følelsesmessig. Husk at dere kvinner er overlegne på de aller fleste plan. Dere tåler mer smerte, dere er følelsesmessig sterkere, dere er også overlegne seksuelt med at dere har flere punkter for stimulering og kan komme igjen og igjen under samme økt. Vi menn er kanskje bedre på å løfte stein, men hvor nyttig er det i dag? Vi har da gravemaskin!

Studerer vi historien, så ser vi at det var de eldre kvinnene som bestemte og styrte i Sør og Nord-Amerika. Det var de eldre kvinnene man gikk til for å få råd og veiledning. Dette ble endret når vi tok med oss vår europeiske kultur over til USA og overkjørte urbefolkningen. De hadde en fantastisk tid da de eldre kvinnene bestemte. De respekterte naturen, dyrene og vannet. De levde i harmoni med naturen og det dreide seg ikke om konkurranse for å overleve. La oss håpe at vi kan komme tilbake til den tiden der kvinnene bestemmer mer på planeten, slik at vi kan få fokus på respekt for hverandre og harmoni igjen. Det kan gi håp om fred.

Derfor trenger dere kvinner å forstå at mannen har en positiv intensjon med det han gjør, selv om oppførselen hans virker negativ. Mannen i historien over bryr seg, han vet bare ikke hvordan han skal ordlegge seg. Han er redd for å si feil ting, og blir derfor stille.

Vi menn er en underlig skapning, vi kan ofre oss for kongen og fedrelandet med å dø i krig. Da føler vi en viss betydning. At vårt liv har gitt en slags mening. En underlig maskulin ting, for hvor viktige er vi når vi er daue? Det er også derfor menn kan ofre seg ved å velge og gjøre det slutt.

En mann har et mål: Gjøre damen i sitt liv lykkelig. Når han ikke klarer dette føler han seg mislykket. Han føler at han har feilet. Dette kan jeg selv skrive under på.

Den dagen han føler at han er sjanseløs til å gjøre damen i sitt liv lykkelig, kan han gi opp. Han gir opp ved å gjøre det slutt. Han ofrer seg. Det har ingenting med at vi ikke bryr oss å gjøre.

Som vi ser i historien over, klarer han heller ikke å få henne ut av hodet sitt, for han ønsker dette. Han ønsker kjærligheten, han vet bare ikke hvordan han skal få det til. Da er den enkleste veien ut av forholdet ved å gjøre det slutt. Han tror at hans jobb er å gjøre henne lykkelig, for da føler han seg viktig og da fortjener han kjærligheten. Det er en underlig prosess mannen går gjennom. Hvorfor ikke gå direkte til kjærligheten mer som dere kvinner gjør?

Hva ville du gjort om du kunne velge mellom å føle deg mislykket eller å ha det greit alene?

Da jeg lærte om de 3 Uene og de 3 Cene falt flere ting på plass. Se video for å lære dem. Vi fortsetter mer i kveld om kommunikasjonsstiler.

Velkommen til webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid, endre meningen og du endrer følelsene» i kveld kl 20:30. Klikk link for deltakelse; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin 

www.kevinfroystad.no

 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid