Avgjørelsens kraft setter oss fri.

Avgjørelsens kraft setter oss fri.

«Jeg har vært knust i 4 mnd nå pga et pågående samlivsbrudd, der hele min planlagte fremtid går i grus. Det er så tragisk og jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal klare å komme over denne store kjærligheten. Det å be om hjelp er helt nytt for meg, men denne gangen sliter jeg noe helt forferdelig. Jeg ser ingen løsning.» Mann

"Det er fortsatt mange grå dager og vanskelig når jeg må forholde meg til min eks på jobb. Det er møter og hjertet mitt blør hver gang jeg ser ham. Føler han triumferer over meg. Skulle ønske følelsene bare kunne forsvinne. Hadde vært enklere da. Har det helt greit når jeg ikke ser ham». Kvinne

Når mesteparten av tankene våre – 90 prosent av de 60 til 70 tusen tankene vi tenker hver dag – er de samme tankene som vi hadde i går, vil det si at livet går i det samme 90 prosent av tiden.

Vår biologi, nevrale nettverk, nevrokjemi, hormoner og til og med vårt genuttrykk – alt forblir det samme. Hjernen er organisert for å gjenspeile alt du kjenner til i livet ditt.

Dersom hjernen er en avspilling av fortiden – og følelser og emosjoner også er en avspilling av fortiden – da starter vi dagen med tidligere påvirkning som utgangspunkt. Hvis man gjør det samme dag etter dag, om igjen og om igjen, kalles det en vane.

En vane består av gjentakende, automatiske, ubevisste tanker, væremåter og emosjoner som vi har tilegnet oss gjennom hyppig repetisjon. Hvis man vil endre dette, må vi forstår hvorfor og hvordan. Ellers blir oddsene man har mot seg selv for store, det bevisste sinn (5 %) mot det ubevisste sinn (95 %). Det ubevisste sinnet anslås å være 1 mill ganger sterkere enn det bevisste sinnet, vi må derfor forstå at det er en grunn for at vi føler som vi føler og gjør som vi gjør. Sett pris på deg selv uansett, det gir enda mer smerte å straffe seg selv for tidligere feiltrinn.

Det kan oppstå utfordringer om vi er ubevisste på vår egen uvitenhet. Da lever vi i en reaksjon. Reaksjonen kommer hver gang vi ser en eks eller noe som minner om ham/henne. Det kan f.eks være å høre en sang eller kjenne en lukt som minner om ekspartner.

Løsningen er derfor ikke å rømme fra de ytre omgivelsene, men å klare håndtere følelsene og utfordringene på en annen måte enn før. Da vokser vi og blir større enn vår egen kropp.

Som min spirituelle læremester sa: «Kunsten er å møte en uintelligent oppførsel intelligent tilbake, da har du vokst Kevin. Kunsten er å vokse så sinnet blir større enn kroppen.»

Selvfølgelig trenger vi å trekke oss bort fra situasjonen også iblant, men det er viktig å forstå forskjellen. Om vi velger å løpe vår vei hver gang vi møter utfordringer, så blir vi aldri satt fri. Da vil vi heller aldri få oppleve frihet. Hvis kroppen står fast i fortiden og vi tenker de samme tankene om igjen og om igjen, så vil de samme oppkjørte nervebanene i hjernen aktiveres og de samme kjemikaliene i kroppen produseres. Kroppen og det ubevisste sinnet klarer ikke å skille mellom en opplevelse som er skapt i livet og en følelse som vi har skapt gjennom tanken.

Når vi starter dagen med at vi ikke klarer å tenke bedre enn hva vi føler har følelsene blitt vår måte å tenke på. Tankene er da i fortiden, og gjenskaper mer av fortiden i vårt nåværende liv. Vi kan ikke kjøre bil ved å se i bakspeilet. Vi kan heller ikke skape en ny fremtid ved å leve i fortiden.

Livet skapes gjennom det vi tenker og føler. Nerveceller som aktiveres sammen jobber også sammen. Hvis vi tenker de samme tankene igjen og igjen, føler vi det samme igjen og igjen, vi tar de samme valgene igjen og igjen, oppførselen forblir den samme og vi får likt resultat (opplevelser) hver gang.

De nevrale nettverkene må bli kjørt i et annet mønster for å kunne endres. Hvordan?

Avgjørelsens kraft setter oss fri.

Det er i avgjørelsens kraft at skjebnen skapes og mønster kan endres. Avgjørelsen må være så sterk at den drar deg gjennom utfordringene med vanen.

Vi tar avgjørelser hele tiden.

Hva velger du å fokusere på? Er dette starten eller slutten? Hva er meningen med det som skjer deg? Hva velger du å gjøre?

I kveld kl. 20:30 på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid» vil jeg dele 6 nøkler for å forstå kraften i avgjørelsen. Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no

 

PS! Jeg er i Kristiansand med foredraget Lev Sterkt 19. mai. Klikk link for info; https://kevinfroystad.no/products/lev-sterkt-foredrag-alesund


Eldre Nyere


  • Margrethe

    Lyst å bli med på dette igjen 😅 kan aldri se for mye av webinar.


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid