Dansen mellom den maskuline og den feminin energien.

Paret har vært sammen i 38 år. De har 4 barn sammen og elsker hverandre. Det er ikke bare at de elsker hverandre, de har også en sterk tiltrekning til hverandre som resulterer i en sterk intimitet. Hun forteller at hun føler seg elsket, at hun føler seg sexy, og at hun føler en slik enorm trygghet bare av hans tilstedeværelse.

Hun føler en sterk tilstedeværelse bare av å få hans klemmer. 

Det vi ser i dette paret er polaritet, de går ikke begge til den feminine eller begge til den maskuline siden. Polaritet kan skape elektrisitet i mange år, som 38 år inn i forholdet som vi hører om her. 

Det som tar slutt i forholdet er vanligvis ikke mangel på kjærlighet, men mangel på intimitet. Mangel på intimitet skjer når polariteten tar slutt.

For å forstå polaritet må vi forstå mer den maskuline og feminine energien. Den maskuline mørke, den feminine mørke, og maskuline lyse og feminine lyse. Lys maskulin er mer tjenende, den mørke maskuline mindre. Den lyse feminine er mer elskende, den mørke feminine mindre.

Feminin energi er mer åpen for endringer, den er ikke låst til én ting, hverken følelsesmessig eller på andre plan. Tenk på den feminine energien i dans, hvor vakkert det er. Den er mer fri og i flyt i stedet for stiv og kontrollert som den maskuline kan være. En mann kan også danse, men da er han mer i sin feminine energi. Det er her viktig å forstå at vi snakker om energier og ikke mann/kvinne. Rollene som vi har i samfunnet kan gjøre at den feminine føler seg mer låst og med det mindre feminin, fordi enkelte roller er mer i maskulin energi, - og vise versa.

Når den feminine energien føler mindre trygghet og mer stress, har den behov for å beskytte seg selv. Den vil da gå mer bort fra den feminine og mer til den maskuline.

Dette er en av grunnene for at det er så viktig for den maskuline energien å beskytte den feminine energien. Når den feminine energien vil føle seg mer beskyttet og trygg, vil den komme mer frem. Dette igjen vil skape polaritet. 

Hva skal til for å få frem den maskuline energien? Frihet.

Desto mer man prøver å veilede, kontrollere og gjøre det man kan for å ikke miste, jo mer kan den maskuline innrette seg. Utfordringen da er at mange kan miste sin maskuline kjerne når de innretter seg. Når den maskuline mister sin maskuline kjerne, vil du merke det på den maskulines tilstedeværelse. Når tilstedeværelsen er borte, vil den feminine føle seg mindre trygg, og vil med det søke mer beskyttelse/trygghet og med det igjen gå bort fra sin feminine kjerne. 

Jo mer trygghet den feminine energien føler, desto mer kan de slippe opp og være seg selv. Til mer de slipper opp og tør være seg selv, til nærmere kommer de sin feminine kjerne.

Den feminine energien trenger å føle seg trygg, sett og forstått. For at den feminine energien skal føle seg forstått, må den maskuline energien kunne ferdigheten tilstedeværelse, at den feminine føler mannen er der. Dette er et nøkkelord for å holde liv i den feminine energien.  

Hva skal så til for å holde liv i den maskuline energien? Frihet og kjærlighet.

Ønsker kvinnen å styrke mannen og bevare polariteten, er nøkkelordene å gi frihet og kjærlighet for den maskuline energien. Dersom du prøver å kontrollere den maskuline energien vil det lede til det motsatte. Det som dreper den maskuline energien er kontroll og kritikk, motpolene av frihet og kjærlighet.

Kvinnen kan klare å kontrollere mannen, men om han gir fra seg sin maskulinitet, det blir uansett starten på slutten av polariteten i forholdet. Tiltrekningen vil forsvinne i det kvinnen klarer å kontrollere mannen. Slik lever mange, og det er greit det, dersom det er det som er ønskelig. Desto mer kvinnen prøver å kontrollere, veilede, styre retning og forme mannen, til mindre polaritet blir det. En maskulin mann, kan gi fra seg dette grunnet sin store kjærlighet til kvinnen.  

Hva andre ting er en maskulin mann villig til å dø for? Frihet.

Vår egen frihet. Din frihet. Familiens frihet, og frihet for vårt land.  

Du kan aldri ta fra en maskulin mann hans frihet, men han kan gi det fra seg. Da gir han fra seg en del av sjelen sin til kvinnen. Hvis kvinnen derimot elsker han og gir han friheten, får hun en mann som vil leve og dø for henne. 

Denne evige dansen mellom den feminine og maskuline energien skal vi forstå mer av. Den er like viktig å forstå som nord- og sørpol. Når vi forsto de kreftene kunne vi skape elektrisitet. Det samme kan vi gjøre i et forhold når vi forstår og aksepterer hverandre. Aksepten at vi er forskjellige gir muligheten for å skape elektrisiteten i forholdet. Både 10, 20, eller 38 år inn i det.

Dette og mye mer skal vi prate om i kveld kl. 20:30 på webinaret, «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid»

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/ 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • Odd Tore Grunnvåg

    Takk så masse Kevin.

  • Nina Hage

    Du er så utrolig motiverende og livet blir lettere med noen som er så god til og formidle som deg👍😊
    Tusen takk


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid