Gi slipp på fortiden for å skape en ny fremtid.

Gi slipp på fortiden.

 

«Jeg har kommet i en situasjon jeg ikke hadde sett for meg, godt voksen og separert. Jeg ønsket meg et stabilt, trygt og godt liv med en partner inn i alderdommen. Slik ble det ikke, og kjenner det er vanskelig å finne glede. Jeg har fulltidsjobb og kontakt med nær familie og venner. Jeg har mye å være glad for, men finner det vanskelig likevel.» Voksen kvinne

 

Dette er en av flere eposter som jeg har fått denne uken, og det er flere som kjenner seg igjen i dette. Livet blir dessverre ofte ikke slik vi hadde sett det for oss. Vi lager oss en blueprint (en oppskrift på hvordan livet vårt skal bli) Når livet ikke blir slik som vår blueprint, er det fort gjort å miste gleden over livet.  

 

Vi har alle noe i livet som vi bryr oss så sterkt om at det er linket til vår identitet og selvtillit. For enkelte kan dette være et forhold, for noen en jobb, for andre en posisjon i samfunnet eller økonomisk suksess.

Når vi mister noen av disse områdene i livet vårt, så kan det føre til fortvilelse, håpløshet, eller rett og slett manglende livsglede.

 

Vi opplever alle massive tap gjennom livet, spørsmålet er ikke om det kommer til å skje men når det skjer. Og hva velger vi å gjøre når den tid kommer?

 

Som vi ser av historien over, ønsket kvinnen seg et stabilt, trygt og godt liv med en partner inn i alderdommen. Slik ble det ikke skriver hun, og det forklarer en del av smerten. Når vi ikke lenger har en fremtid å se frem til, så vil vi mangle gleden over livet. Du har kanskje opplevd å miste en partner som du elsket, og finner det vanskelig å se en ny fremtid sammen med en ny partner. Dette er en begrenset overbevisning som skaper smerte.

 

Sannheten er at det er andre partnere der ute blant hele 7 milliarder mennesker. Det finnes kanskje ikke en akkurat lik partner som den forrige, men en annen partner som kan lære deg og vise deg andre ting enn den partneren som du først forestilte deg å leve sammen med.

 

Jeg sammenligner det litt med våre barn. Jeg har 4 barn. Er de like eller er de forskjellige? De er absolutt forskjellige. Elsker jeg dem alle sammen? Ja, det gjør jeg så absolutt!

 

Jeg har de to siste årene hatt mange samtaler med tusenvis av mennesker i brudd, der de sammenligner ny partner med den partneren de har mistet. Det er ikke mulig å finne en helt lik partner, og det bør heller ikke være hensikten. På samme måte som våre barns forskjeller, kan du finne en ny partner som er annerledes enn den forrige, og på samme tid kjenne at du setter pris på og elsker den nye partneren.

 

Den nye partneren kan gi deg opplevelser, læring og en gave som den gamle partneren ikke kunne. Når vi innser dette, kan vi få et nytt håp for fremtiden. Når vi forstår dette kan vi gi slipp på fortid, akseptere den og skape en ny fremtid.

 

Vi klarer ikke å skape en ny fremtid om vi henger emosjonelt fast i fortiden som vi ser at kvinnen i historien gjør.

 

Hvordan skal vi så klare å akseptere at det har skjedd det som har skjedd? At vi er der vi er. Hvordan kan kvinnen i historien akseptere at hun er separert? Ut fra denne aksepten vil hun kunne ha mulighet til å skape en ny fremtid for seg selv. Lidenskap og kjærlighet er ingenting som kommer fra flaks. Det er noe som skapes mellom to mennesker som virkelig er klare for det. Klare for å elske. Selv om det finnes en risiko for å bli såret. Den som intet våger, intet vinner. Enten så vinner vi eller så lærer vi.

 

Vi kan ikke sitte hjemme og synes synd på oss selv, spise oste pop og se på tv serier selv om livet ikke ble helt som vi ønsket. Livet består av flere valg. Det er hardt å sitte hjemme, overspise, bli feit og trekke seg unna livet og mennesker. Det er også hardt å akseptere, brette opp armene, åpne seg opp og tørre elske igjen. Velg din form for hardt med omtanke.

 

Det er stor forskjell på å gi slipp og gi opp. Å gi slipp på fortiden er en nødvendighet. Å ikke gi opp lidenskap og kjærlighet er også en nødvendighet for å kunne ha en fremtid å se frem til.  

 

Vi kan ta oss gjennom noen steg for å finne tilbake til ressursstyrken igjen og utvikle vår identitet. Når vi gjør det, vil vi kunne se en løsning på situasjonen som vi står i.

 

Lukk øynene og prøv dette.

 

 1. Finn et eksempel på en gang du var glad.2. Hva følte du da? 
  3. Forstå at når du er lei deg, deprimert, eller befinner deg i en følelse av håpløshet vil du ikke kunne løse problemene du står ovenfor. Du mangler da energi til å kunne skape et gjennombrudd. Da er det bedre at du blir sint. Da har du en mulighet til å bryte gjennom. 
  4. Tren på å akseptere det som har skjedd. 
  5. Finn en ny hensikt med livet. Din tidligere hensikt ble endret og du må finne en ny. 
  6. Tren på endring i fokus og fysiologi (Hvordan du bruker kroppen).  
  7. Tren på å føle takknemlighet daglig selv om du er i en vanskelig situasjon.  
  8. Smerten gir deg en mulighet for vekst. Tren på å vokse for å utvikle din identitet. Da blir den negative deg mindre, problemene mindre og frykten mindre. Kjærligheten blir større og friheten blir større. Du vokser gjennom smerte.

 

Vi skal snakke mer om dette og mye mer på webinaret i kveld kl. 20:30. «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.»

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin  

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid