Intimitet

Intimitet handler om at hver partner slipper den andre under huden – både fysisk og følelsesmessig. Det er en åpning til en sårbarhet som må fortjenes og ikke tas for gitt.

Den må bli verdsatt og brukt for å utvikle den videre. Vi opplever alle perioder med avstand i forhold. Hva gjør vi for å gjenopprette intimiteten etter slike perioder?

Eksperter mener at slutten på intimitet er en av de største årsakene til at forhold tar slutt.

7 trinn til innsikt og forståelse som er viktig å kjenne til for å gjenskape intimiteten etter vanskelige tider:

Trinn 1.

De fleste mennesker har en skjevhet i hvordan de opplever kommunikasjon. Vet du om din intime partner er mest mottakelig for visuell (syn), auditiv (hørsel) eller kinestetisk (følelse) kommunikasjon?

Når begge er bevisste på dette, kan paret kommunisere bedre og gi mer bevisst og effektivt til hverandre.

For eksempel, hvis Jane først og fremst er en auditiv (hørselsperson), der hun responderer på ord, tone og rytme i kommunikasjon, forstår hun kanskje ikke hva Gunnar mener når han ser henne dypt inn i øynene med sitt mest åpne, sårbare og kjærlige blikk.

Hvis vi kan oppdage partnerens perseptuelle skjevhet - enten mest visuell (ser bilder), auditive (hører) eller kinestetiske (føler) - kan vi oppdage en av nøklene for stimmulereing av intimitet.

Reagerer partneren din best på ansiktsuttrykket ditt, stemmen din eller berøringen din?

Er kombinasjoner effektive for partneren din?

Trenger din partner å bli fortalt noe mens han/hun blir berørt?

Eller trenger han/hun å se ansiktet ditt vel så mye som å høre deg?

Tenk på en tid da du følte deg elsket. Hvilken metode brukte din intime partner for å kommunisere med deg? Dette er din kjærlighets strategi som du ønsker å formidle til din partner.

Trinn 2.

Selv om vi alle har de samme seks menneskelige behovene, så verdsetter vi dem forskjellig. For å gjenopplive intimitet må vi lære hva våre to viktigste behov er, og hva som må til for at vi skal kunne oppfylle disse behovene hos hverandre. Bli med på webinaret for å lære om disse behovene.

Trinn 3.

Hvem gir først?

Når ingen av ektefellene ønsker å ta initiativ til å skape intimitet, kan ikke intimiteten flyte fritt. De fleste menn og kvinner har en preferanse eller fantasi om hvordan intimitet skal være. Polaritet er drevet av tiltrekning av motsetninger. Hvis begge partnerne venter, finnes det ingen polaritet.

Hvordan kan hun/han skape mer polaritet i forholdet? Hvordan kan han/hun la partneren vite at han/hun virkelig er ønsket? Hva er partners fantasi? Hvis ikke, hvordan kan du finne det ut?

Trinn 4.

Lidenskap. Lidenskap kommer fra et element av usikkerhet og til og med ubehag. Hvis vi vil oppleve lidenskapens fylde, må vi gå ut av komfortsonen og ta noen risikoer. En stor risiko i et intimt forhold er å være ærlig og være seg selv. Ingenting kan såre oss mer enn vår partner vi åpner hjertet for, derfor kan instinktet være å holde igjen for å ikke oppleve smerte som tidligere.

Trinn 5.

Eksperimenter. Det er mange måter å gi kjærlighet på og dekke de seks menneskelige behovene til hverandre på. Oppfordre hverandre til å se hva den andre liker best og gi ham eller henne mer av det. Oppmuntre til kreativitet.

På hvilke nye måter kan hver enkelt vise mer kjærlighet til den andre?

Er det noen aktiviteter eller spesielle ting fra den tidlige datingperioden som kan gjeninnføres i forholdet for å øke intimiteten?

Trinn 6.

Åpne opp. For å lykkes med å skape sterk intimitet må du være villig til å føle forbindelse med din intime partner.

Hvordan kan du fjerne barrierer?

Hva kan du gjøre for å åpne deg mer for intimitet og gi slipp på beskyttelse og kontroll? Å elske lidenskapelig er å elske så vilt at man føler man mister kontroll. En vis kvinne sa. «Vi må tørre miste kontroll for å få kontroll».

Hvordan kan du hjelpe partneren din til å bli mer åpen for intimitet og lidenskap?

Trinn 7.

Koble dere på hverandres hjerter.

Lukk øynene, legg høyre hånd på hjertet ditt og føl at du puster inn i hjertet og kjenn kraften det har. Tenk på øyeblikk i livet da du følte deg dypt forbundet og takknemlig for partneren din, for hans eller hennes kjærlighet. Tenk på en annen gang du følte deg takknemlig for partneren din og du følte deg elsket av ham/henne. Fortsett slik i 5-10min. Pust så dypt inn i hjertet ditt og spør deg selv i denne tilstanden: «Hva må jeg gjøre for å nå inn og føle min partner, for å få ham?"

Bli med på webinaret. «Hvordan gjøre ressurssterk i en vanskelig til.» i kveld kl 21:00 for fortsette samtalen om intimitet og lære de 6 grunnleggende behovene i et forhold.

Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid