En ny start.

Har du noen gang følt at du har gjort en stor feil i livet? Noe som gjør at du plages med en følelse av skyld eller anger. Plages du med at du ikke får gjort noe med det?

Flere som jeg har pratet med lever i en følelse av at de har feilet eller har en følelse av at de har blitt sviktet.

Målet mitt er at du skal få en ny forståelse som vil sette deg i kontakt med den styrken som bor i deg. Slik du kan møte dagene med mot og kjærlighet igjen.

De aller fleste av oss har 3 sfærer i livet. Deg selv. Jobben og forholdet.

De fleste av oss fokuserer mest på en av de 3 sfærene.

Den vi fokuserer mest på, er den vi føler vi lykkes minst med. Det er menneskelige behov som vi ikke får oppfylt i den sfæren vi fokuserer mest på.

Vår motivasjon kan forklares med at vi har en indre drive for å møte våre menneskelige behov.

Sikkerhet: Behovet for stabilitet, trygghet og komfort.

Variasjon: Behovet for stimuli og endring.

Viktighet: Behovet for å være spesiell og verdig.

Kontakt og kjærlighet: Behovet for kontakt med andre. Optimalt ønsker vi å få elske og bli elsket.

Vekst: Behovet for å utvikle oss og ekspandere.

Bidra: Behovet vi alle har for å gi utenfor oss selv.

For å forstå vår egen motivasjon er det også viktig å forstå hvilke behov vi prøver å nå ved å legge all fokus i en av sfærene.

For eksempel: Det er en ting å gå på jobb for å få dekket behovene for sikkerhet og trygghet.

Det er noe helt annet å gå på jobb for å vokse og bidra.

Ofte bruker vi symboler som forsterker følelsene våre. Vi kan beskrive det som at vi har med oss en bag. En tung bag med bagasje.

Vi må sette fra oss bagen og gå videre for å starte på nytt. Eller vi kan feste en rakett på den og skyte den langt fan ut i verdensrommet. Spiller ingen rolle hvordan du gjør det, bare du har vett nok til å kvitte deg med gammel bagasje.

Smerte er en del av livet. Lidelse er noe helt annet. Lidelse skjer når vi ikke tror at vi kan stoppe smerten, eller bli kvitt bagasjen vår.

Uansett hvilke utfordringer livet tar oss til, må vi bestemme oss for å elske, vokse og bidra for å få en ny start. Dette er tungt å få til om vi fortsetter å dra rundt med den tunge bagen.

Smerten kommer fra følelsen av at vi har feilet eller har blitt sviktet. Den skaper ett tomrom i oss. Hva velger vi å fylle det tomrommet med? Frykt eller kjærlighet? Bitterhet, sinne eller takknemlighet?

Vi er nødt til å finne en positiv mening for å kunne ta steget ut av vår egen smerte. Det betyr ikke at vi ikke føler smerten, vi blir bare ikke værende der. Å dra med seg bagen er som å ta med seg smerten videre.

Det er smertefullt når livet ikke er slik vi mener det skal være, og spesielt om noe utenfor vår kontroll er årsaken.

Noen tar det ansvaret uansett om det er utenfor vår kontroll eller ikke. Vi kan ikke kontrollere ett annet voksent menneske. Noen tar derfor umenneskelig ansvar og føler deretter. Det er fordi du bryr deg. Dine gode egenskaper kan bli dine største utfordringer. Kunsten er å se hva du ikke kan ta ansvar for, og sette fra deg bagen. Eller la være å bære andres bag.

Bærer du andres bag, får de ikke utviklet sin egen styrke. Hvordan skal de da klare seg når du ikke lenger er der for å bære bagen deres? Det er stor forskjell på å hjelpe og bære.

Ja livet er hardt iblant. Og for å skape en ny start må vi komme oss ut av storyen. Ut av unnskyldningen. Ut av å legge skyld på andre og ut av de dårlige følelsene.

Hvordan dette gjøres, blir noe av temaet i kveld på foredraget. "Hvordan gjøre ressurssterk i en vanskelig tid ".

Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no  


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid