Har du opplevd dette? Dobbelbinding

Dobbeltbinding.

Når partnere ikke forstår hverandre, kan det være fordi de befinner seg i en «dobbelt binding» situasjon som gjør at forholdet er vanskelig å trives i. Har du levd i dette over flere år, er det vanskelig å tro at man er bra nok.

Situasjonen kan trigge våre største frykter. Frykten for å ikke være nok. Frykten for å ikke bli elsket. Vi mennesker er flokkdyr, blir vi ikke elsket = følelsen av død.

Vi trenger å bli bevisst på hva dobbelt binding er og hvorfor vi eller partner gjør dette.

Hva er en dobbelt binding situasjon?

Du får beskjed om å iverksette tiltak. Utfordringen er at du får blandede beskjeder om hva du skal gjøre. Du føler du får kjeft om du gjør det, eller du ikke gjør det, dobbel straff. Dette er hovedgrunnen til at du blir forvirret.

Når noen har levd mange år i en «dobbel binding» situasjon, føles det som om at vi ikke kan vinne gamet. 

“damned if you do, damned if you don’t.”

Vi trenger også å forstå at vi alle er redde for å ikke være nok. Det er en del av det å være menneske. Kunsten er å bli sterkere enn frykten og akseptere at den er der.

For å lykkes i ett forhold må vi forstå hverandre. Og ett forhold tar slutt når vi skylder på hverandre. Vi gjør det vi kan for å få dekket våre behov. Vi gjør dobbelt binding av frykt for å ikke være nok.

Vi ønsker en sikker kjærlighet, og ved å straffe partner tror vi at de vil komme mer til oss. Partner kan forlate oss, men om partner velger å bli, føler man seg tryggere på partner.

Problemet er at partner føler seg forpliktet til å gi oppmerksomhet. Vi kan ta oppmerksomhet, eller gi oppmerksomhet. Å ta oppmerksomhet virker på kort sikt og ødelegger på lang sikt.

For at forholdet skal vare må vi møte partners behov. Det gir kvalitetsoppmerksomhet. Risikoen er jo at om vi gir alt og ikke får oppmerksomheten, gir det store smerter og følelsen av avvisning. Er det bra? Det er da lettere å gå videre.

La oss se på noen eksempler:

Partner ønsker gjerne at du skal tjene mer penger, men hater at du jobber overtid. Hvis overtid er nødvendig for å tjene penger og partner hater det, føler man at det er umulig å vinne. Partner blir aldri fornøyd. 

Ett eksempel på vellykket kommunikasjon:

      «Kan du ta med et glass vann til meg?»

      «Klart jeg tar med ett glass vann.»

      «Tusen takk!»

Partner åpner armene og dere klemmer.

Ett eksempel på en dobbelbinding:  

 «Kan jeg få en klem?»

«Klart du kan få en klem.»

Du går for å gi en klem. Partner skyver deg fra seg.   

Onsdag kveld 29. september kl 21:00 på webinaret. «Hvordan gjøre ressurssterk i en vanskelig tid.» Presenterer jeg 5 steg for å overvinne en dobbelt binding situasjon. Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev sterkt, og aldri aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid