Hvorfor vi ikke bør stresse

Hvorfor vi ikke bør stresse.

En av de største årsakene til sykdom er stress. Det finnes imidlertid positivt stress og negativt stress. Vi har ett system i kroppen som aktiveres når du som kaptein ser en situasjon som stress.

En viktig nøkkel er å forstå at det er vi selv som aktiverer stressresponsen til kroppen vår når vi ser situasjonen som stressende.

Det er viktig å forstå konsekvensene av å stresse. Hva skjer egentlig i kroppen når vi opplever stress? 

Når vi har stresshormoner i blodet, stenger vi samtidig for vekstmekanismer som er ansvarlige for vedlikehold av 50 trillioner celler.

Studier viser at stress også påvirker hjernefunksjonen, ved at vi blir mindre oppmerksomme og bevisste. Vi blir ganske enkelt mindre intelligente ved stress. Stresshormoner undertrykker testosteron hos menn og østrogen hos kvinner som igjen påvirker kroppsvekt. Og listen fortsetter.

Stress påvirker i stor grad vår evne til å tenke klart og ta gode avgjørelser.

Hvem av oss har vel ikke gjort noe dumt under stress?

Kunsten er å bli bevisst på når stress oppstår, for mange av oss vet ikke når vi er stresset. Noen lever til og med i en konstant tilstand av stress. De har blitt komfortable med det ukomfortable. Vi kan også bli stress avhengige og dermed alltid måtte holde oss opptatt ved å gjøre noe.

Negativt stress over lang tid er skadelig. Det påvirker kroppen og hjernens restitusjon.

Mitt mål for deg er at du blir så emosjonelt sterk at du kan befinne deg i en hvilken som helst situasjon uten at denne stressresponsen trigges. Da vil du se mer av det store bildet, og du blir i bedre i stand til å finne flere løsninger på ethvert problem som kommer. Du vil dermed kunne ta bedre avgjørelser for deg selv som også vil skape en bedre fremtid for deg. Avgjørelser som tas i stress og frykt, er ikke de beste avgjørelsene.

Hør kortversjonen på hvordan vi kan takle stress best mulig ved å se filmen. Bli med på webinaret i kveld for å lære mer om hvordan vi kan sette oss opp i en ressurssterk tilstand for å hindre stressresponsen i å bli trigget.

Klikk link for å melde deg på webinaret. «Hvordan gjøre ressurssterk i en vanskelig tid.» Onsdag 4. august kl 21:00: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri aldri gi opp.

Kevin   

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid