Hvorfor ble det brudd?

         

 

Det som ender et forhold er som regel ikke mangel på kjærlighet. Det er mangel på intimitet, og mangel på intimitet skjer grunnet depolarisering. 

«Jeg har egentlig villet ut av forholdet i minst 8-10 år, men grunnet barn og økonomi har det surret i vei. Det å være den som går har vært helt grusomt, da det er jeg som påfører andre mye sorg og smerte. Hadde jeg ikke flyttet ut når jeg gjorde det er jeg sikker på at jeg hadde gått inn i en dyp depresjon, blitt liggende på sofaen og aldri kommet meg videre. Sliter med dårlig samvittighet for de jeg har påført smerter ved med dette bruddet, spesielt min tidligere ektemann som jeg vet er veldig glad i meg og ikke ønsket dette. Vi har nesten aldri kranglet, og han er en fantastisk mann på nesten alle måter. Snill, hjelpsom, handy, økonomisk og kjekk, men utrolig kjedelig. Skulle ønske han hadde vært litt mer livat og impulsiv. Det er stort sett jeg som har ordnet alt.»

-Kvinne, 47.

Motsatte energier (femininitet og maskulinitet) skaper polaritet, og når vi blir for like i våre energier skjer det en depolarisering. Det er viktig å bli bevisst hvor du er i energiene for å klare å forstå bedre grunnen for samlivsbruddet, og samtidig kunne styrke deg for veien videre. Husk at selv om jeg her beskriver feminin som kvinne, og mann som maskulin så er det fordi det ofte er slik vi er i kjernen. Det betyr på ingen måte at det alltid er slik. Begge kjønn kan være i begge energier, og vi kan også danse mellom de. Det finnes heller ikke bare én type maskulin eller én type feminin, men lys feminin og mørk feminin, lys maskulin og mørk maskulin.

Mange sliter med å være komfortable med sine lyse og mørke sider. Hvis du eksempelvis bare er maskulin og ikke evner å gå inn i det feminine som er det sårbare, åpne og kreative, er du ikke fullt ut ditt potensiale. Det samme gjelder for den feminine. Du ønsker å være i din kjerne, men trenger å gå ut derfra til det maskuline, det mer intense, ta avgjørelsen og få jobben gjort når det trengs. Det samme med lys og mørk. Hvis du bare er lys og ikke evner å uttrykke også det mørke, er du heller ikke ditt fulle potensiale. Når man ikke er sitt fulle potensiale, er det en av grunnene til depolarisering, manglende tiltrekning og med det ofte begynnelsen på slutten for forholdet.

Den lyse maskuline er mer gentleman, hederlig, med integritet og troverdighet. Det er den gode gutten som gjør de riktige tingene. Den mørke maskuline er mer «bad boy», dominerende, konkurransedyktig, mer aggressiv og har et sterkt behov for å føle seg viktig.     

Mange kvinner ønsker naturligvis en mann med de gode sidene som har krydderet av en «bad boy». Som en av kvinnene fortalte meg når jeg forklarte dette; «Nå forstår jeg hvorfor forholdene mine går bananas, for jeg tiltrekkes «bad boys» som det igjen er umulig å leve med.»

Vi tiltrekkes ofte av ulike energier i løpet av livet. Når kvinnen for eksempel, ønsker å stifte familie, ser hun etter en mer lys maskulin som kan gi henne stabilitet og trygghet til seg og eventuelle barn. Kvinnen ønsker det beste for sine barn og at de skal bli forsørget. Når barna er vokst opp og flyttet ut, så begynner hun kanskje å kjede seg. Hun kan da lengte etter en «bad boy». En mann som gir henne det mystiske, uforutsette og spennende. Han som gir henne variasjonen som gjør at ingen dager er like. Han som tar henne på en måte som gjør at tid og sted forsvinner, på en måte som gjør hun mister kontroll. Det er litt skremmende men på den andre siden spennende.

Mange kvinner tiltrekkes av det mørke, «bad boy», dersom de har motpolen av det feminine lyse, «snill pike». Kvinner kan oppleve det som veldig beskyttende. De ser det som en styrke, og at den styrken ikke vil nøle med å forsvare henne om det trengs.

Den feminine energien har også selvfølgelig det lyse og det mørke i seg. Det lyse feminine er den typiske snille, stabile, trygge og gode jenten. Den lyse feminine er moder-energien, den nærende, forsørgeren og den sjenerøse, mer forutsigbare. Den som gir, den som elsker og den som tilgir.

Den feminine mørke går mer over i det sensuelle, den ville, den dominerende, den forførende. «Jeg eier rommet»-energien. «Jeg får det jeg vil»-energien. Det er energien som ikke lar seg kontrollere. Det siste kan skremme flere menn og samtidig er det energien som får de til å snu seg etter dem. Det at de ikke kan kontrollere sin kvinne samtidig som det skaper en tiltrekning, skaper noe mystisk. 

Er kvinnen bare lys, vil mulig mannen kunne se etter den mørke feminine et annet sted. Den mørke maskuline ønsker å ha det trygt og godt med den lyse feminine, men de kan hige etter spenningen i den mørke feminine. Den som er kun lys kan bli utnyttet av de som bare vil ha dekket sine egne behov, den mørke energien.

Mennesker kan trene på å utforske de ulike energiene. En mann elsker moder-energien, men får gjerne ikke samme tiltrekningen av den energien som av den mer mørke, sensuelle, ville, forførende energien. En kvinne elsker stabiliteten og tryggheten til den lyse maskuline, men får gjerne ikke den samme tiltrekningen av den som av den mørke, sensuelle, spennende energien.

De lyse og de mørke energiene, er selvfølgelig passende til forskjellige tider. Kunsten er å danse mellom de når det trengs. Vi tenker også gjerne at det mørke er negativt, men hva er lyset uten mørket? Hva er glede uten smerte? Hva er suksess uten å ha opplevd å feile?

Vi har alle en lys og mørk side, og vi trenger begge disse aspektene for balanse.

Bli gjerne med Lev Sterkt webinar, for å lære mer om polaritet og feminine og maskuline energier.

 

Klikk link for påmelding;

https://webinar.kevinfroystad.no/levsterktsamlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid