Din emosjonelle tilstand.

          

Når vi opplever en livskrise som et samlivsbrudd er, vil det sterkt påvirke vår emosjonelle tilstand. Vi kan føle følelser som blant annet svik, skyld, sinne, frustrasjon og ensomhet.

En livskrise tar oss inn i en tilstand. Hvilken tilstand opplever du at livskrisen tar deg inn i?

Noe av det viktigste i livet vårt er tilstanden vi lever i. Er vi i en tilstand av takknemlighet, kjærlighet, lidenskap eller glede har vi energi. Er vi i vanskelige tilstander, tapper dette oss.  

Når du er tappet for energi, og ikke kan gjøre noe med årsaken til at det har blitt som det har blitt, kan du komme i en tilstand der du føler håpløshet.

Denne følelsen forsvinner når du forstår og lærer at du kan endre din emosjonelle tilstand, selv om du er i en livskrise.

 

Du kan endre din tilstand ved å gjøre tre ting;

 

Det første du kan gjøre er å endre måten du beveger deg på, og bli bevisst måten du puster på. Når du er forbannet eller lei deg, bruker du kroppen på en helt annen måte enn når du er glad.

Prøv nå å smile mens du går tre runder i stuen. Føles det litt bedre? 

Når du endrer kroppen din, endrer du din emosjonelle tilstand. Kvaliteten på ditt liv er hvor du lever følelsesmessig.

 

«Motion creates emotions»

 

Det neste vi kan gjøre er å endre fokus. ‘Jeg erfarer ikke mitt liv, jeg erfarer det jeg fokuserer på.’

Du kan fokusere på noe som endrer hva du føler nå. Hva er du stolt over i livet ditt? Tenk på det nå, pust som du gjorde når du var stolt. Hvordan beveget du da kroppen?

Tenk på et øyeblikk der du følte deg virkelig takknemlig. Eller fokuser på hva du kan være takknemlig for i dag. Hvordan puster du når du er takknemlig? Hvordan ser du ut når du er takknemlig?

Tenk på et øyeblikk der du følte deg elsket. Tenk på et sexy øyeblikk i livet ditt. Husker du et øyeblikk da du var entusiastisk? Hva gjorde du med kroppen? Beveget du deg, danset du? Laget du lyd?

 

Føler du bedre nå enn du gjorde?

 

Kunsten er å bestemme hva du fokuserer på, ellers vil din emosjonelle tilstand vil påvirke hvor tankene går. Når du er sint på noen husker du bare det vonde. Alt hva personen eller situasjonen gjorde som gjør deg opprørt, sint eller trist.

Hvis du ikke bevisst lærer å fokusere, vil verden gjøre det for deg. Og verden har en tendens til å gjøre det negativt. Media får din oppmerksomhet med noe negativt.

Du trenger å ta kontroll over sinnet ditt, så ikke verden eller din tidligere partner tar kontroll over det.

Det siste punktet som vil hjelpe deg å ta kontroll over sinnet ditt er språket du bruker.   

Vi har mønster i språket som kan gjøre oss trist, forbannet eller frustrert. Vi hypnotisere oss selv med språket. «Jeg klarer ikke å gi slipp på h*n!», «Jeg klarer ikke å gå videre!» «Hva om ingen vil elske meg?»

 

Du trenger å ta kontroll over språket ditt for å ta kontroll over sinnet. 

 

Kroppsspråket, fokus og hvordan du prater til deg selv, bestemmer tilstanden du er i, og hvordan du føler om livet. Om du er trøtt, utslitt og eller frustrert kan du ved å fokusere på noen av dine beste øyeblikk i livet føle deg bedre.

For å klare å endre disse tre punktene så trenger du et lyspunkt. Alle kan håndtere en vanskelig tid nå om de har noe godt i fremtiden å se frem mot. For å klare å se frem mot en bedre tid midt i en livskrise, trenger du å forstå at livet går i sesonger.

Alle sesonger gir deg forskjellige erfaringer og læringer. Etter nedturen så kommer oppturen. Etter en slutt, så kommer det en ny start. Etter vinter kommer vår, og våren er her snart.

Gjennom webinaret Lev Sterkt i kveld kl. 20:00, skal vi lære mer om mønster og sesonger. Når vi forstår mønsteret, kan vi bruke det istedenfor at det bruker oss.

 

Klikk link for påmelding.

https://webinar.kevinfroystad.no/levsterktsamlivsbrudd/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid