Handtere massivt tap.

Håndtere massivt tap.

 

 

Dette er noen av historiene som har kommet inn de siste dagene til meg.

«Jeg sliter med å komme videre og finne glede etter samlivsbrudd for 8 år siden. Har prøvd noen forhold men blir ikke lykkelig, finner ikke roen og gleden.» 

«Begynner å miste trua på at jeg kan klare å finne en å dele livet med og kanskje få barn sammen. Jeg er 38 år.

 

 

Mine venner er etablert og har barn så jeg kjenner meg ofte aleine når de har lite tid til å treffes.» 

«Jeg opplever tap og sorg. Samliv. Helse. Jobb. Jeg føler ofte at jeg har mistet nesten alt som var meg selv. Jeg leter fortsatt etter veien videre.»

«Sliter med ettervirkningene etter et samlivsbrudd som kom som en bombe på meg etter 30 års ekteskap. Opplever depresjon, nedstemthet og fortvilelse - i tillegg opplever jeg en slags kjærlighetssorg da jeg fortsatt er svært glad i min partner. Mangler også initiativ og energi til å foreta meg noe.»

«Jeg er i en livskrise med jobben så nå er jeg sykmeldt og nede for telling.»

Vi har alle noe i livet vårt som betyr så mye for oss at det er linket til vår identitet og selvtillit. For noen kan det være et forhold, for andre en jobb, en posisjon i samfunnet eller økonomisk suksess.

 

 

Når vi mister noen av disse områdene i livet vårt, kan det føre til fortvilelse, håpløshet eller fullstendig mangel på håp.

Sannheten er at når livet endres så kan vi føle at vi mister identiteten vår. Mitt mål er å hjelpe deg til å håndtere smerten som håpløshet og følelsen av tap gir, slik at du kan løse situasjonen, gi slipp og bli lykkelig igjen.

Det er veldig vanskelig å løse situasjonen når vi er ressurssvake. Vi tror at situasjonen må løses først for at vi skal kunne bli ressurssterke igjen, men dette stemmer ikke. Det er faktisk motsatt. Dine ressurser og din styrke er nettopp det som kan løse situasjonen, for uten den er veien til fortvilelse og håpløshet kort.

Vi må se tapet i øynene og finne tro på en bedre fremtid. Når vi opplever et tap eller enorme endringer i livet, må vi ta oss selv gjennom en prosess for å leve igjen. Hvis vi ikke tar oss selv gjennom den eller får hjelp til det, så kan vi bli stående fast i årevis. Det kan være starten på en nedadgående spiral. Derfor er denne prosessen kritisk viktig.

Still spørsmål til håpløsheten. Er dette bra for meg? Er det bra for andre? Er det destruktivt? Hvis det ikke er bra for deg eller andre, hvorfor skal du da fortsette å gjøre det? Det er alltid en årsak til at du gjør som du gjør og føler som du føler.

Det er nødvendig å definere seg selv igjen gjennom en fremtidsvisjon, å ha en klar intensjon på hva du ønsker. Intensjon betyr å bli klar over hva du vil. For å finne ut det så still deg selv åpne spørsmål som «Hva vil jeg i livet?» og «Hva ønsker jeg å oppleve i livet?» Dette aktiverer de nevrale nettverkene i hjernen din på en ny måte, og et bilde skapes i hodet ditt av et ønske, en såkalt intensjon. Uten denne å se frem til er veien til depresjon kort. Du er nødt til å finne en ny hensikt i livet.

Om du klarer å trene på å føle positive emosjoner som entusiasme, inspirasjon, takknemlighet eller kjærlighet i livet ditt, så vil ikke kroppen, som et ubevisst sinn, kunne skille mellom den ytre og den indre opplevelsen. Hjernen din vil i stedet gå ut fra at denne fremtidige realiteten skjer akkurat nå, i dette øyeblikket, og sende nye signaler til kroppen din.

Følelser er kroppens språk og tankene er hjernens språk. Hva bestemmer kvaliteten på ditt liv? Følelsene dine. Du lever et rikt liv når du følelsesmessig har det bra. Den ytre verden er mindre viktig enn vi tror når vi oppdager dette. Den ytre verden har vi ikke kontroll over. Den indre kan vi derimot ta kontroll over. Når vi ikke klarer å endre den ytre verden så blir vi presset til å endre vår indre verden.

Å leve sterkt dreier seg om å ikke la den ytre verden bestemme hva vi tenker og føler. Vi har vokst når vi blir større enn problemene og utfordringene våre. Endringer, problemer og utfordringer vil alltid være der, de er en del av livet og er et tegn på liv. Derfor er løsningen å bli større enn dem for å kunne leve et rikt liv.

Hvordan vi kan se tapet i øynene og skape en ny fremtid er noe vi prater mer om på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.» I kveld kl 20:30. Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

 

 

Kevin

 

 

PS! I morgen kveld er jeg i Kristiansand med foredraget Lev Sterkt. Klikk link for info; https://kevinfroystad.no/products/lev-sterkt-foredrag-alesund  

 

 


Eldre Nyere


 • Anne-Marit Aeliassen

  Eg er litt « her» som mange over har skreve inn til deg.
  Og eg veit også att det er berre eg som kan gjere endringer med mitt liv, teorien er fin og flott den.
  Men Eg føler eg må ha ein « mentor» akkurat no fordi eg har nokre store valg eg må ta, i mitt liv.
  Og litt slik ambivalent og ikkje tilfreds, men blir det bedre om eg gjer endring, kva om det blir verre, veit kva eg har, men kjenner att eg er ikkje tilfreds eller på plass.
  Må ha ein sparringspartner/mentor som stiller dei « rette» spørsmåla og gir dei « rette» svara.
  En livs trener for å sei det på Norsk.
  For eg er nødt til å sortere.
  Ingen veit att valga ein gjer blir bedre, eller 100% rett, er klar over dette.
  Men eg er vel i litt « krise» med meg sjølv kjenner eg, litt hvilelaus.
  No står det i jobb valg, har akkurat skifta jobb 3 mnd sidan.
  Fekk tilbud om 2 jobber valgte den eine, då den andre var litt usikker.
  Trivest ikkje så godt i den nye, krev mykje av meg ( var klar over dette) men kjenner att livet må by på meir.
  Den andre jobben har kontakta meg igjen, også ein krevende jobb. Men gir mykje meir fleksibilitet i perioder.
  Og gir muligens meir av det eg ønsker.
  Men no sit eg att med att ; tenk om eg ikkje handterer den?
  Og tenker att eg berre skulke hatt ein fysisk jobb der eg ikkje brukte haudet eller hadde så mange vakker samtidig, klarer ikkje å vurdere, konkluderer, eller å bestemme, ta eit valg..


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid