Føler du at du står fast?

Står du fast?

 

Føler du situasjonen er håpløs? Ser du ingen grei løsning ut av det? Da er du en av flere som står fast.

 

Hvorfor er det slik?

 

Vi tar våre valg ut fra hva vi linker smerte og glede til. Vi velger det som er minst smertefullt. Utfordringen kommer når vi står mellom to valg som begge er like smertefulle. Når det er smerte uansett hva du velger å gjøre. Noen blir så overveldet av denne smerten at de blir stående fast i en følelse av håpløshet. Et eksempel er forhold. Noen opplever smerte ved å gå og smerte ved å være i forholdet.

 

Da er det viktig å forstå hvordan tanker og følelser egentlig fungerer. Hvordan vi skaper smerte og glede.

 

Hver gang vi har tanker, lager vi også kjemikalier. Når vi tenker takknemlige tanker, vil vi skru på en rekke kretser i hjernen, som fyrer et spesifikt mønster i en spesifikk sekvens som skaper kjemikalier som gjør at vi føler det vi tenker, i dette eksempelet takknemlighet. Har vi negative tanker, ulykkelige tanker, skamfulle og usikre tanker, så vil hjernen lage kjemikalier som får deg til å føle slik du tenker. Når du føler de negative følelsene, vil du få flere tanker som forsterker det du føler.

 

Du vil føle det du tenker, og tenke det du føler. Det er en spiral vi kommer inn i og som gjerne gjentas år etter år. Syklusen føler/tenker skaper vår tilstand. Hjernens språk er tanker. Kroppens språk er følelser. Når du forteller deg selv at du er usikker, at du er beskjeden, eller at du er dum, da kommanderes sinn og kropp mot den tilstanden.

 

Når kroppen vet det like godt som sinnet, har det allerede blitt en vane.

 

95% av den vi er innen vi er 35 år, består av vaner. Da er vi programmert, som ett dataprogram. Vi tror gjerne da at løsningen finnes på utsiden? Bare det og det skjer, da skal jeg føle bra. Bare jeg får drømmepartner, da blir alt bra. Bare jeg får partner til å oppføre seg slik som jeg ønsker, da blir det bra. Bare jeg får tilbake eksen, da blir alt bra.

 

Hvordan vi tenker og føler skaper vår tilstand. Vår tilstand påvirker hvilke avgjørelser vi tar, og alle avgjørelser får konsekvenser som skaper vårt liv.

 

«Vi kan ikke løse problemer med de samme tankene som skapte dem.» Albert Einstein

 

Løsningen er å tenke bedre tanker enn hvordan vi føler oss. Hvordan?

 

Det er noe av temaet på kveldens webinar kl. 20:30. «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.»

 

Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid