Føler du at du har mistet lyset?

Jeg vet at julen har vært vanskelig for mange av dere, og at det er mange som har benyttet denne tiden til refleksjon om hvorvidt å bli værende i forholdet eller bryte ut. Flere av dere har også opplevd samlivsbrudd denne julen og opplever nå en av deres største kriser i livet. Det er lett å gå inn i selvdestruktive tanker og atferd når man opplever krisetider. Årsaken til det er at de gir deg visse fordeler. Disse fordelene er dessverre fordeler kun på kort sikt og ødeleggende på lang sikt.

Sammen med selvdestruktive tanker og atferd kommer ofte følelser av tap og håpløshet. Selv om håpløshet er en smertefull følelse å oppleve, kan den vedvare fordi du føler deg ivaretatt av andre og dermed frita deg fra eget ansvar.

Her er noen av fordelene håpløsheten kan gi:

Håpløsheten kan redusere skyldfølelse fordi det føles som en straff. Du straffer derfor deg selv.

Håpløsheten kan gi deg sympati. Den kan til og med gi deg kjærlighet fra andre.

Håpløsheten kan rettferdiggjøre å forlate familie og venner med en overbevisning om at de vil få det bedre uten den personen som befinner seg i håpløshet.

Håpløsheten kan også gjøre det motsatte, den kan gjøre det vanskelig for andre å forlate personen som befinner seg i håpløshet.

Håpløsheten kan også rettferdiggjøre å hengi seg til avhengighet og annen selvdestruktiv atferd.

 

Det er to grunnleggende typer motivasjon bak håpløsheten, - God og dårlig.

Fordi håpløsheten er et rop om hjelp, kan det føre til en følelse av tilknytning og omsorg som er god.  

De gode og dårlige motivasjonene bak håpløsheten motsier ofte hverandre og skaper en vanskelig situasjon.

Mens håpløsheten gir smerte, rettferdiggjør det også å unngå å ta ansvar.

Mens håpløsheten gir sympati, er det også en måte å straffe andre på.

Mens håpløsheten rettferdiggjør å forlate forhold, kan den også gjøre det vanskelig for folk å forlate personen i håpløshet.

Utfordringen er at en ofte fokuserer på de gode tingene ved håpløshet når man befinner seg der. Ved å bli bevisst på de dårlige og smertefulle sidene ved håpløsheten, kan dette gi deg kraft til å ville bryte ut av den ettersom smerte er en større motivasjon enn glede. De aller fleste av oss ønsker ikke å påføre smerte til de som de er glade i. 

Det første skrittet ut av håpløsheten er derfor å bli klar over konsekvensene som håpløsheten gir, slik at du gjennom bevissthet og aksept kan fokusere på de rette tingene for å få en bedre start på det nye året.

Bli med på kveldens Lev Sterkt-Webinar kl.20:30 om hvordan du kan gjøre deg ressurssterk i en vanskelig tid, og jeg vil vise deg hvordan.

 

Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/levsterktsamlivsbrudd/  

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid