Det er ikke situasjonen som er problemet, det er reaksjonen.

Det er ikke situasjonen som er problemet, det er reaksjonen.

Så lenge vi er ett menneske vil vi møte på utfordringer og situasjoner som vi opplever som vanskelige. Hvordan kan vi klare å gjøre oss ressurssterke når vi havner i en situasjon som vi absolutt ikke ønsker å være i?

Jeg har ett forslag, og det er å akseptere at du er der du er. Betyr det at man ikke skal gjøre noe med situasjonen? Absolutt ikke.

Når vi ramler i elven og blir søkkvåte og kalde, da må vi ta grep og ikke stå der å fryse ihjel. Det vil uansett ikke hjelpe på situasjonen å klage, for det har allerede skjedd. Kunsten er å aksepterer at vi er våte og kalde, slik er det. Nettopp det vil gjøre oss mer ressurssterke til å se løsninger for å endre situasjonen.

Når vi aksepterer øyeblikket, at vi er her vi er, det har skjedd det som har skjedd, da ser vi lettere en løsning til endring. Det betyr ikke at vi godtar situasjonen, men at vi godtar øyeblikket. Når vi nekter å godta, gjør vi det motsatte, vi nekter å akseptere at det har skjedd og situasjonen vi er i vil vedvare.

What you resist will persist.

Aksept av øyeblikket endrer ikke situasjonen, men det gir frihet fra negativitet som er starten på endring av situasjonen.

Aksepterer du øyeblikket, slipper reaksjonen taket. En leder tar grep, de andre reagerer. Og akkurat her er den store forskjellen. En god leder aksepterer øyeblikket, vi befinner oss der vi er og slik er det, Nelson Mandela er ett godt eksempel. Hva kan vi selv gjøre for å endre situasjonen. Finner vi svaret på det så ser vi løsningene i stedet for problemene.

Vi trenger å lede vårt eget liv for å lykkes, vi trenger å forstå at det ikke er situasjonen som skaper ulykkeligheten, det er reaksjonen.

Utfordringer og situasjoner kan du se på som tyngdekraften, det er en del av livet, det er ett tegn på liv, du blir aldri kvitt det så lenge du er ett menneske. Kan vi fly selv om vi har tyngdekraften? Ja vi kan, for vi har loven om løft.

Ressurssterk er å bli større enn situasjonen du står i. Ressurssterk er å bli tøffere enn utfordringene i livet ditt. På samme måte som vi får en Boing 737 i luften som veier 70 tonn.

For hvis vi tenker de samme tankene som igjen skaper de samme følelsene, og de samme følelsene skaper de samme reaksjonene. Da vil reaksjonen vedvare, for følelser skaper tanker og tanker skaper følelser. Og vi prøver på samme tid å endre tyngdekraften. Vi håper at en dag vil tyngdekraften endres, at den forsvinner slik at vi skal ha det bra.

Utfordringen er at tyngdekraften har vært her lenge før vi ble til. Det samme med utfordringer og situasjoner for mennesket. Det har vært der lenge før du ble til.

Vi må begynne å bli bevisste over våre tanker, for å kunne bryte mønsteret. Vi tenker 70 000 tanker i døgnet, og studier viser at vi tenker 90 prosent av de samme tankene som dagen før.

Er dette bare enkelt når du sitter der helt alene før påsken og har blitt forlatt? Du føler deg forlatt, og familien har gått i oppløsning. Eller du er den som måtte forlate, og livet ble absolutt ikke slik du så det for deg. Er dette bare enkelt, når du sitter der med en kropp som ikke fungerer lenger og nyrene svikter? Nei absolutt ikke, men prøv det.

Jeg anbefaler deg uansett på det sterkeste å akseptere at slik er det. Du vil med det få en indre fred, og du vil da legge merke til de små tingene igjen. Livet består av en rekke små ting. Som en samtale med en god venn. Som en tur i skogen eller fjellet. Ett godt måltid. En tegning fra ett barn eller barnebarn osv.

Hvis du alltid venter på de store tingene, de store vidunderlige hendelsene som skal gjøre deg glad, lykkelig og fri, så utsetter du deg selv for skuffelse når det ikke går som planlagt, og du går glipp av de små viktige tingene.

Det er ikke situasjonen som skaper vår ulykkelighet, det er reaksjonen vår som skaper den.

Itś not the blowing of the wind, but the set of the sail. Jim Rohn

Jeg vil gi mine beste råd for hvordan akseptere øyeblikket på mitt webinar onsdag 7. april kl. 21:00

Velkommen til «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding: https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no

 

 

 

 

 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid