Det er ikke situasjonen som er problemet, det er reaksjonen.

Det er ikke situasjonen som er problemet, det er reaksjonen.

Så lenge vi er ett menneske vil vi møte på utfordringer og situasjoner som vi opplever som vanskelige. Hvordan kan vi klare å gjøre oss ressurssterke når vi havner i en situasjon som vi absolutt ikke ønsker å være i?

Jeg har ett forslag, og det er å akseptere at du er der du er. Betyr det at man ikke skal gjøre noe med situasjonen? Absolutt ikke.

Når vi ramler i elven og blir søkkvåte og kalde, da må vi ta grep og ikke stå der å fryse ihjel. Det vil uansett ikke hjelpe på situasjonen å klage, for det har allerede skjedd. Kunsten er å aksepterer at vi er våte og kalde, slik er det. Nettopp det vil gjøre oss mer ressurssterke til å se løsninger for å endre situasjonen.

Når vi aksepterer øyeblikket, at vi er her vi er, det har skjedd det som har skjedd, da ser vi lettere en løsning til endring. Det betyr ikke at vi godtar situasjonen, men at vi godtar øyeblikket. Når vi nekter å godta, gjør vi det motsatte, vi nekter å akseptere at det har skjedd og situasjonen vi er i vil vedvare.

What you resist will persist.

Aksept av øyeblikket endrer ikke situasjonen, men det gir frihet fra negativitet som er starten på endring av situasjonen.

Aksepterer du øyeblikket, slipper reaksjonen taket. En leder tar grep, de andre reagerer. Og akkurat her er den store forskjellen. En god leder aksepterer øyeblikket, vi befinner oss der vi er og slik er det, Nelson Mandela er ett godt eksempel. Hva kan vi selv gjøre for å endre situasjonen. Finner vi svaret på det så ser vi løsningene i stedet for problemene.

Vi trenger å lede vårt eget liv for å lykkes, vi trenger å forstå at det ikke er situasjonen som skaper ulykkeligheten, det er reaksjonen.

Utfordringer og situasjoner kan du se på som tyngdekraften, det er en del av livet, det er ett tegn på liv, du blir aldri kvitt det så lenge du er ett menneske. Kan vi fly selv om vi har tyngdekraften? Ja vi kan, for vi har loven om løft.

Ressurssterk er å bli større enn situasjonen du står i. Ressurssterk er å bli tøffere enn utfordringene i livet ditt. På samme måte som vi får en Boing 737 i luften som veier 70 tonn.

For hvis vi tenker de samme tankene som igjen skaper de samme følelsene, og de samme følelsene skaper de samme reaksjonene. Da vil reaksjonen vedvare, for følelser skaper tanker og tanker skaper følelser. Og vi prøver på samme tid å endre tyngdekraften. Vi håper at en dag vil tyngdekraften endres, at den forsvinner slik at vi skal ha det bra.

Utfordringen er at tyngdekraften har vært her lenge før vi ble til. Det samme med utfordringer og situasjoner for mennesket. Det har vært der lenge før du ble til.

Vi må begynne å bli bevisste over våre tanker, for å kunne bryte mønsteret. Vi tenker 70 000 tanker i døgnet, og studier viser at vi tenker 90 prosent av de samme tankene som dagen før.

Er dette bare enkelt når du sitter der helt alene før påsken og har blitt forlatt? Du føler deg forlatt, og familien har gått i oppløsning. Eller du er den som måtte forlate, og livet ble absolutt ikke slik du så det for deg. Er dette bare enkelt, når du sitter der med en kropp som ikke fungerer lenger og nyrene svikter? Nei absolutt ikke, men prøv det.

Jeg anbefaler deg uansett på det sterkeste å akseptere at slik er det. Du vil med det få en indre fred, og du vil da legge merke til de små tingene igjen. Livet består av en rekke små ting. Som en samtale med en god venn. Som en tur i skogen eller fjellet. Ett godt måltid. En tegning fra ett barn eller barnebarn osv.

Hvis du alltid venter på de store tingene, de store vidunderlige hendelsene som skal gjøre deg glad, lykkelig og fri, så utsetter du deg selv for skuffelse når det ikke går som planlagt, og du går glipp av de små viktige tingene.

Det er ikke situasjonen som skaper vår ulykkelighet, det er reaksjonen vår som skaper den.

Itś not the blowing of the wind, but the set of the sail. Jim Rohn

Jeg vil gi mine beste råd for hvordan akseptere øyeblikket på mitt webinar onsdag 7. april kl. 21:00

Velkommen til «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding: https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no

 

 

 

 

 


Eldre Nyere


  • Trine-Lise. Andersen.

    Hei og god dag. En ny dag i regnet ute og kulda, tross det har vært det også i juli måned. Rene flom Okey det er været, men situasjonen er helt noe annet midt i dag jeg føler det helt håpløst og mørkt tungt å klare å akseptere dette , så nye situasjonen i livet som har skjedd, tungt i dag i går var det lettere , opp and fown, jeg må bare om det er tungt, ser gidderløst og ikke noe greit. Her vil jeg ikke være h or er lyset og glimten jeg hadde i går, hva gjorde meg bedre å takle dette, ? Jeg lo når jeg hørte deg i dag om det med å akseptere dette sjokket tapet og alt opened på hodet og mere enn det. Hvor er meg midt i dette,? Ja jeg er uvirkelig er det meg som er midt oppi dette yess. Jeg lo høyt i dag jeg hørte vide av Kevin. Jeg lo så jeg fikk hakeslepp. Å, det er sanne ord dit må jeg også, tenke slik, jeg er helt enig med han, men det er den endringen å godta det harvskjedd, Blu sterkere, jeg ble så sint jeg aldri har torde før å bli så sinna, ja, jeg ble så tappa, ble redd å føle meg så tappa. Jeg må få kraft, hvs nå? Ja, jeg går tur og ser på regnet føle den pyton og kald, jeg trenger påfyll og varme dager nå, det ville hjelpe der og da, men det monner mye. Det med varme og sol. Det å bli så ustyrlig sinna var også godt og ble farlig, det er ikke meg å bli slik. Nå i dag tar jeg fet webkurset fram og ser, skal dit inni meg selv å gjøre meg glad og happy at jeg er så frisk og kan dette ennå, takk Gud for en gave å kunne tørre å bli med her. Vi er alke i samme verden den kalde og dagene kalde midt i sommer og snart høst. Uff, det må bli vinter og ferdig med denne før vi er i mot lysere og bedre tider slik, møte våren. Om vi påpeker det er kun å ha flaks med livet å få leve her og nå, gripe dagen slik den kommer, uansett det du selv føler deg i søppel eller hva???. Det er en kunst å være lykkelig, bli det igjen men vi må bli lykkelig i oss selv også være min egen lykkesmed. Viktig det. Så vriene videre opp og down eller hva, vær positive, finn din vei nye vei igjen alene ille aleine likevel. Jeg er lykkelig aleine her jeg går, her jeg står. Håper å komme dit igjen. Få orden på rotet også som ble kaos mye igjen veien føles kronglete og tung også kroppen. Bli med å danse i webkurset det er bra , hjemme i stuen min i dsg, ta fatt på den, kjenbe deg å finne meg, jeg er uvirkelig blitt skummelt dette, uff. Ikke farlig bare få tråkket ned med beina det hjelper. Klappe deg levende igjen, bli fin igjen. Det hjelper. God dag og det er langt igjen, men begynne i dag der du slapp, før dette skjedde. Bli glad i deg selv å finne deg i gjen i søppel jeg føler meg uff . Det svir. Hjelpe meg selv så bli sterk igjen. Ikke miste motet, se opp i lyset og bak skyene er himmelen alktid blå. Takk, den reddende engelen kommer igjen. Takk, Gud . Okey “SMIL”. OG DU OPPLEVER Å FÅ DET IGJEN TILBAKE. TAKKNEMLIG FOR DET OG HVER DSG JEG FÅR EN BY DAG Å VÅKNE TIL. SÅ GODT P KAN GÅ MYE , VÆRE GLSD Å HA MINE SANSER OG MYE , MYE, MERE. GLAD .


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid